sport

Bijeljina čeka ishod kandidature za "Evropski grad sporta 2020"

BIJELJINA - Ishod kandidature Bijeljine za prestižno priznanje "Evropski grad sporta 2020" biće poznat za dvije sedmice, najavili su danas predstavnici Evropske federacije metropola i gradova sporta, koja dodjeljuje ovu titulu.

U Banjaluci održani "Dani inkluzivnog sporta"

BANJALUKA - Sportska manifestacija "Dani inkluzivnog sporta", na kojoj je učestvovalo oko 150 djece sa posebnim potrebama, održana je danas na Panevropskom univerzitetu "Apeiron" u Banjaluci.

Davidović: Školski sport da iznjedri što više šampiona

BANJALUKA - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović poručila je da su djeca i razvoj školskog i predškolskog sporta u fokusu drugog republičkog Sajma sporta, koji je danas otvoren u Banjaluci.

Peugeot 508 Sport stiže 2020. godine

Peugeot se priprema da u novu eru autobilizma uđe sa novim sportskim sedanom koji će parirati modelima kao što su Audi S4, Mercedes-AMG C43 i drugi. Takav model već je predstavljen u vidu koncepta koji nosi ime Peugeot 508 Sport Engineered.

Besplatni sistematski pregledi svim sportistima do 18 godina

​Sistematske preglede svih sportskih takmičara do 18 godina, plaćaće Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS i Fond zdravstvenog osiguranja Srpske.

Časovima fizičkog dati još više na značaju

BANJALUKA - Sve više djece u Republici Srpskoj ima probleme s kilažom, deformitetom kičme i ravnim stopalima, što je direktna posljedica nedostatka fizičke aktivnosti pa Srpska i njene institucije moraju više pažnje da posvete školskom sportu i stvore uslove da se na kvalitetan i organizovan način, koji će na kraju dati rezultate, u školama organizuje nastava fizičkog vaspitanja.

U Banjaluci okrugli sto o unapređenju školskog sporta

​BANJALUKA - Okrugli sto o temi "Školski sport, mogućnosti unapređenja, perspektive", koji će danas biti održan u Banjaluci, ima za cilj da se, u okviru stručne rasprave, dođe do rješenja koja će omogućiti kvalitetne časove fizičkog vaspitanja i obrazovanja za svu djecu u Republici Srpskoj radi pravilnijeg rasta i razvoja.

Sport i surutka jačaju imunitet

Smjene godišnjih doba uvijek prouzrokuju pad imuniteta, pa je potrebno da ga dodatno ojačamo da bismo izbjegli razbolijevanje.

Grad finansira sistematske preglede za 1.350 sportista

Grad Banjaluka će i u ovoj godini finansirati sistematske preglede za sportiste seniore.

Obustavljen rad Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta u Istočnom Sarajevu

PALE - Dekan Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Borislav Cicović obustavio je danas rad ove visokoobrazovne institucije, zbog, kako je saopštio, pogoršanja uslova u objektu u kojem se fakultet nalazi.

Najčitanije