sport

Obustavljen rad Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta u Istočnom Sarajevu

PALE - Dekan Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Borislav Cicović obustavio je danas rad ove visokoobrazovne institucije, zbog, kako je saopštio, pogoršanja uslova u objektu u kojem se fakultet nalazi.

Mjesečne stipendije za najbolje sportiste

BANJALUKA - Od 1. januara 2019. prvi put se uvode mjesečne stipendije za najbolje sportiste grada, juniore i seniore, rekao je danas gradonačelnik Igor Radojičić, nakon što su odbornici na posljednjoj sjednici u ovoj godini usvojili godišnji program za kulturu, sport i turizam.

Sport vratio djeci osmijeh na lica

Uzbudljivo dječje zabavnosportsko takmičenje "Igre bez granica", koje je održano juče u prepunoj Sportskoj dvorani "Obilićevo", okupilo je 400 mališana.

Honda predstavila HR-V Sport sa 180 "konja"

Ponuda modela HR-V u Evropi u 2019. biće bogatija za Sport verziju. Novi model ima sportskiji izgled zahvaljujući stilskim dodacima na spoljašnjosti, poput crne maske hladnjaka (za razliku od hromirana koja se ugrađuje u standardni HR-V), ili zatamnjenih stop svjetala.

Šta su slavni sportisti uradili s prvim velikim platama?

Mnogi fudbaleri do prvih plata nisu imali veliki novac na raspolaganju pa je zanimljivo to šta su oni kupili kada su prvi put zaradili poveće sume.

Španija dozvolila sportistima sa Kosova zastavu i himnu

Španija je dozvolila kosovskim sportistima da ubuduće na svjetskim takmičenjima koja se održavaju u toj zemlji koriste simbole, zastavu i himnu, navodi se u zajedničkoj izjavi Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i Nacionalnog olimpijskog komiteta Španije (NOK).

Borković: Vratiću se u TCR, imam neraščišćene račune

Srpski automobilista Dušan Borković rekao je poslije posljednje trke u TCR šampionatu da je zadovoljan ostvarenim rezultatima u cijeloj sezoni.

"Sport u školama“: Nova sportska oprema za sve banjalučke škole

BANJALUKA - U Banjaluci će 26 osnovnih škola uskoro dobiti sportsku opremu i rekvizite u okviru gradskog projekta "Sport u školama", kojim je predviđeno da se đaci bez bilo kakvih naknada bave željenim sportom, saopšteno je iz gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Počinje program razvoja sporta kroz školske sekcije

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić potpisao je danas sa direktorima banjalučkih osnovnih škola i 27 profesora fizičkog vaspitanja ugovor o realizaciji programa "Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije", čiji je cilj podizanje nivoa fizičke aktivnosti učenika.

Izabrani profesori za projekat razvoja sporta u banjalučkim školama

BANJALUKA - Komisija za izbor profesora fizičkog vaspitanja i sporta za realizaciju projekta "Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije", sačinila je rang-listu profesora fizičkog vaspitanja i sporta i prijedlog izabranih škola u kojima će se sprovoditi ovaj projekat.

Najčitanije