srbija

Usvojena informaciju o donaciji vakcina iz Srbije, Turkovićeva ima uslov

SARAJEVO - Savjet ministara je na jutrošnjoj sjednici jednoglasno usvojilo informaciju o Sporazumu o donaciji vakcina AstraZeneca (Covishield) između Vlade Srbije i Savjeta ministara BiH.

Mineralno bogatstvo Srbije vrijedno više od 200 milijardi dolara

BEOGRAD - Vrijednost mineralnog bogatstva Srbije iznosi više od 200 milijardi dolara i to bogatstvo treba da se koristi na održiv način, izjavila je ministar rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović.

Novi Zeland odustao, Srbija dobija novog rivala u borbi za OI

Košarkaški savez Novog Zelanda saopštio je da muška reprezentacija neće učestvovati na predolimpijskom kvalifikacionom turniru u Beogradu ovog leta.

Srbija pooštrava mjere, za vikend ugostitelji i tržni centri do 14 sati?

BEOGRAD - Tokom predstojećeg vikenda ugostitelji i tržni centri radiće do 14 sati, odlučio je Krizni štab, saznaje Tanjug u Vladi Srbije.

Federacija BiH prihvatila vakcine iz Srbije

SARAJEVO - Na sastanku Predsjedništva BiH danas u Sarajevu je odlučeno da Federacija BiH prihvati 5.000 vakcina koje je ovom entitetu ponudio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Narodna biblioteka Srbije obilježava 189 godina postojanja

Narodna biblioteka Srbije navršava 189 godina postojanja, pa će tim povodom sutra biti održana i centralna manifestacija.

Poskupjele putarine u Srbiji

BEOGRAD - Prema odluci Vlade Srbije, od danas je putarina u Srbiji viša za sve kategorjie vozila za 1,8 odsto, što je povećanje usklađeno s rastom inflacije.

Srbija pretekla SAD, peta u svijetu po stopi vakcinacije

BEOGRAD - Srbija je pretekla SAD i trenutno je peta zemlja u svijetu kada je riječ o broju vakcinacija na milion stanovnika.

Turska agencija: Srbija ispred EU, vakcine donira i regionu

ANKARA - Turska agencija Anadolija piše danas o vakcinaciji protiv virusa korona u Srbiji i konstatuje da ta zemlja prednjači po broju vakcinisanih građana u odnosu na Evropsku uniju i ostatak zapadnog Balkana.

Vučić: Očekujem zajednički pritisak SAD i EU da Srbija prizna Kosovo

BEOGRAD - Predsjednik Aleksandar Vučić ukazao je da je pred Srbijom veoma težak period, tokom kojeg će biti suočena s različitim pritiscima sa svih strana prije svega po pitanju Kosova i Metohije, te da očekuje zajednički pritisak SAD i EU da Srbija prizna Kosovo.

Najčitanije