srbija

Od 2014. godine spriječeno članstvo Kosova u devet organizacija

BEOGRAD - Od 2014. godine do danas spriječen je prijem Kosova u devet međunarodnih organizacija, a za četiri godine - od 2014. do 2018. godine, 13 država je povuklo priznanje, stoji u Izvještaju o pregovorima između Beogarad i Prištine od 2013. do maja ove godine koji je stigao u Skupštinu Srbije i biće predmet rasprave.

Uhapšen Remzi Šalja, sljedeća stanica Hag

PRIŠTINA - Jedan od lokalnih komandanata terorističke OVK Remzi Šalja, koji je u januaru "nestao" poslije poziva koji mu je uputilo tužilaštvo Specijalnog suda u Hagu, uhapšen je na za sada nepoznatoj lokaciji, javljaju prištinski mediji, prenosi "RTS".

Vučić: Spremili smo "jake" mere protiv Prištine, slede posle Pariza

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Beograd spremio mjere protiv Prištine, koja je prije devet mjeseci uvela takse, i naglasio da će se sa njima ići poslije sastanka u Parizu.

Jokić potvrdio da će igrati za Srbiju

BEOGRAD - Srpski košarkaš Nikola Jokić potvrdio je danas da će igrati za reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu i poručio da će dati sve od sebe da ekipa u Kini osvoji medalju.

Dileme više nema, Nakić će igrati za Srbiju

Talentovani košarkaš Mario Nakić poslao je jasnu poruku za koju reprezentaciju će da igra.

Šta piše u izvještaju o pregovorima Beogarada i Prištine?

BEOGRAD - Srbija je odlučna da nastavi pregovore sa Prištinom čim se za to stvore uslovi i nema namjeru da odustane od svog mirnog pristupa rješavanju problema na KiM, navodi se u Izvještaju o pregovorima između Beogarad i Prištine od 2013. do maja 2019. godine koji je danas stigao u skupštinu i biće predmet rasprave.

Uhapšen bivši robijaš koji je juče udario taksistu

BEOGRAD - Po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva danas je uhapšen Vuk D. (37) iz Zemuna zbog sumnje da je u srijedu jednom taksisti prijetio, a kasnije drugog i udario pa pobjegao.

Potvrđen izbor gradonačelnika opština na sjeveru KiM

PRIŠTINA - Kandidati Srpske liste pobijedili su na vanrednim izborima za gradonačelnike u sve četiri opštine na sjeveru Kosova, pokazuju konačni rezultati koje je danas saopštila kosovska Centralna izborna komisija (CIK).

Šreder: Najlakše, prvo primiti Srbiju u EU, pa rješavati Kosovo

BEOGRAD - Bivši njemački kancelar Gerhard Šreder izjavio je danas na konferenciji "Wolrd minds" da je najlakše prvo primiti Srbiju u EU, pa onda rješavati pitanje Kosova, na šta je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uzvratio da se to, nažalost, neće dogoditi.

Le Monde diplomatique: Bombardovanje Jugoslavije hranjeno medijskim lažima

BIJELJINA - NATO bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije(/SRJ) 1999. godine, koje je trajalo 78 dana, hranjeno je medijskim lažima s ciljem usklađivanja mnjenja zapadnog stanovištva sa stavom vlasti glavnih država, a glavni dezinformatori su bile zapadnjačke vlade, NATO i najugledniji mediji, piše francuski "Le Monde diplomatique".

Najčitanije