stipendije

Stipendirana 154 studenta iz Fonda "Dr Milan Jelić"

BANJALUKA - Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske, Fond "Dr Milan Jelić", u akademskoj 2017/2018. godini stipendiralo je ukupno 154 studenta na univerzitetima u Srpskoj, BiH i inostranstvu u ukupnom iznosu od 705.100 KM.

Raspisan konkurs za dodjelu učeničkih stipendija u Banjaluci

BANJALUKA - Grad Banjaluka raspisao je konkurs za tri vrste stipendija za učenike srednjih škola, i to prema socijalnom statusu, za uspjeh u školi i za deficitarna zanimanja, koji je otvoren do 3. oktobra.

Isplaćene sve učeničke stipendije

BANJALUKA - Gradske stipendije za 1.194 učenika u potpunosti su isplaćene, čime je okončan ovaj proces za proteklu školsku godinu, rečeno je Srni u banjalučkom Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Isplata preostale dvije učeničke stipendije u avgustu

BANJALUKA - Narednog mjeseca za učenike će biti uplaćena deveta i deseta stipendija grada Banjaluka čime će biti završena isplata ovih stipendija za školsku 2017/2018. godinu, rečeno je Srni u gradskom Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Raspisan konkurs za dodjelu stipendija Fonda "Dr Milan Jelić"

BANJALUKA - Fond "Dr Milan Jelić" raspisao je danas drugi konkurs za dodjelu stipendija u akademskoj 2017/2018. godini studentima drugog i trećeg ciklusa studija na domaćim univerzitetima i univerzitetima u inostranstvu od po 5.000 KM i po 10.000 KM.

Za stipendije studenata i srednjoškolaca 1,6 miliona KM

BANJALUKA - Za stipendiranje učenika srednjih škola i redovnih studenata prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama u narednoj školskoj godini planirano je da bude izdvojeno 1,6 miliona KM.

Počela isplata stipendija

NOVI GRAD - U Novom Gradu je danas počela isplata studentskih i učeničkih stipendija, za šta je u budžetu opštine obezbijeđeno 73.500 KM.

Stipendije za 141 učenika i studenta

NOVI GRAD - Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača potpisao je danas ugovore sa 141 učenikom i studentom, korisnicima stipendija za koje će iz opštinskog budžeta biti izdvojeno 73.500 KM.

Trebinje stipendira djecu bez roditelja

TREBINJE - Gradska uprava u Trebinju je za djecu koja nemaju jednog ili oba roditelja izdvojila 56.026 maraka na ime stipendija, koje će dobijati u devet mjesečnih rata dok traje školska godina, četiri u prvom i pet u drugom polugodištu.

Privrednici u RS stipendiraju deficitarna zanimanja

BANJA LUKA- Privrednici u RS iskazali su spremnost da stipendiraju deficitarna zanimanja - istaknuto je danas na sastanku pomoćnice ministra za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje RS Radmile Kocić- Ćućić s predsjednicima aktiva direktora srednjih škola te predstavnicima realnog sektora.

Najčitanije