sud

Ocjenjivanje sudija kost u grlu Sudu BiH

BANJALUKA, SARAJEVO - Sud BiH podnio je apelaciju Ustavnom sudu BiH jer smatra da je Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH nezakonito usvojio kriterijume za ocjenjivanje rada sudija i predsjednika Suda u toj instituciji.

Odbor za ustavna pitanja NS RS utvrdio odgovore ustavnim sudovima

BANJALUKA - Odbor Narodne skupštine Republike Srpske za ustavna pitanja utvrdio je danas odgovor Ustavnom sudu BiH za ocjenu ustavnosti člana devet Zakona o drumskom saobraćaju Republike Srpske.

Jovan Lukić osuđen zbog utaje poreza

SARAJEVO - Sud BiH proglasio je krivim Jovana Lukića za poresku utaju ili prevaru i izrekao mu kaznu zatvora od šest mjeseci, kao i novčanu od 5.000 KM, saopšteno je danas iz ove institucije.

Hag opet traži hapšenja Jojića i Radete

HAG - Međunarodni mehanizam za krivične sudove u Hagu (MMKS) saopštio je da nisu ispunjeni uslovi za ustupanje Srbiji predmeta protiv Petra Jojića i Vjerice Radete i ponovo naložio njihovo hapšenje.

Sud odlučio: Monsanto kriv za kancer potrošača

OUKLAND - Porota je donijela 2,055 milijardi dolara vrijednu presudu u korist bračnog para koji tvrdi da su dobili kancer zbog izlaganja Monsantovom herbicidu, preneo je CNN.

Vržina svjedočila o zločinima nad Srbima u Bosanskom Petrovcu

​SARAJEVO - Na suđenju generalu Atifu Dudakoviću i još 15 pripadnika i komandanata Petog korpusa Armije R BiH za zločine nad Srbima na području Krajine 1995. godine, svjedok Tužilaštva BiH Daliborka Vržina rekla je da je od komšinice saznala da je njena tetka Bosiljka Vržina 15. septembra 1995. pronađena mrtva u stanu u Bosanskom Petrovcu.

Lažna dojava o bombi u Kantonalnom sudu

SARAJEVO - Kontradiverzionim pregledom utvrđeno je da je dojava o postavljenoj bombi u zgradi Kantonalnog suda u Sarajevu bila lažna, potvrdio je Srni dežurni operativni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"Nezavisne" saznaju: Presudom Elfeti Veseli Sud BiH čuva Orića

SARAJEVO, BANJALUKA - Presuda Elfeti Veseli za ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine je sramno mala i Tužilaštvo BiH uložiće žalbu na visinu te presude, ali i na oslobađajuću presudu Sakibu Haliloviću, komandantu Diverzantskog voda, koji je posmatrao ubistvo dječaka i propupustio da kazni Veselijevu.

Lažna dojava o bombi u zgradi Opštinskog suda

SARAJEVO - Dojava o postavljenoj bombi u zgradi Opštinskog suda u Sarajevu bila je lažna, potvrdio je Srni dežurni operativni kantonalnog MUP-a nakon kontradiverzionog pregleda objekta.

Dojava o bombi u zgradi suda u Sarajevu

SARAJEVO - U toku je evakuacija ljudi iz zgrade Opštinskog i Kantonalnog suda u Sarajevu zbog dojave o bombi.

Najčitanije