sud

Jednomjesečni pritvor za Miloša Obradova

BANJALUKA - Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Milošu Obradovu, osumnjičenom za ubistvo Damira Ostojića i pokušaj ubistva njegove supruge Sandre Jošić, javila je Alternativna televizija.

Alminku Islamoviću kazna preinačena na tri godine zatvora

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH osudilo je bivšeg pripadnika Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) Alminka Islamovića na tri godine zatvora za zločine nad srpskim civilima u tadašnjem Bosanskom Brodu 1992. godine, koji je prvostepeno bio usuđen na 14 mjeseci zatvorske kazne.

Alija Delimustafić izlazi iz pritvora

SARAJEVO - Vrhovni sud FBiH je donio konačno rješenje da se Alija Delimustafić u nastavku procesa u predmetu "Pravda" može braniti sa slobode.

Sulejmanoviću pritvor zbog napada na sudiju

​TUZLA - Opštinski sud u Gračanici odredio je jednomjesečni pritvor Suadu Sulejmanoviću /37/ iz ovog mjesta zbog sumnje da je verbalno, a zatim fizički napao sudiju ovog suda, koji je ranije sudio u više krivičnih predmeta protiv njega.

Davidoviću potvrđena kazna od sedam godina zatvora za zločin u Foči

SARAJEVO - Apelaciono odjeljenje Suda BiH odbilo je kao neosnovanu žalbu Milomira Davidovića i potvrdilo prvostepenu presudu Suda BiH kojom je osuđen na sedam godina zatvora za krivično djelo zločina protiv čovječnosti počinjeno u julu 1992. godine u Foči.

Brkić osuđen na 3 godine i 2 mjeseca zatvora zbog ratovanja u Siriji

SARAJEVO - Sud BiH je po molbi Safeta Brkića, osuđenog za ratovanje u Siriji, donio odluku kojom su preinačene presude ovog i Opštinskog suda u Visokom u pogledu odluke o kazni, i izrekao mu jedinstvenu zatvorsku kaznu od tri godine i dva mjeseca.

Nović ostaje u pritvor zbog prijetnji tužiteljki

​BANJALUKA - Okružni sud u Banjaluci produžio je pritvor Goranu Noviću iz Dervente, koji je prošlog mjeseca prijetio Nataši Božičković, tužiteljki Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Sudom utjeruju dug za najam od 4,4 miliona KM

SARAJEVO - Služba za zajedničke poslove institucija i organa FBiH potražuje 4,4 miliona maraka na osnovu tužbenih zahtjeva za iznajmljivanje 77 poslovnih prostora prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane.

Evropski sud pravde: "Kraftwerk je u pravu"

Evropski sud pravde podržao je stav kultnog njemačkog elektro benda Kraftwerk da neovlašćena upotreba dijelova pjesama ili "sempling", čak i ako je riječ o tek nekoliko sekundi, narušava autorska prava ukoliko je segment prepoznatljiv.

Draganu Janjiću sedam godina zatvora za zločine protiv čovječnosti

SARAJEVO - Sud BiH pravosnažno je osudio Dragana Janjića na sedam godina zatvora za zločine protiv čovječnosti počinjene na području Foče 1992. godine.

Najčitanije