sukobi

Poginulo najmanje 20 indijskih vojnika, na ulici pale slike Si Đinpinga

NJU DELHI - Broj poginulih indijskih vojnika u sukobu sa kineskim snagama na granici Indije i Kine porastao je na 20, saopštio je visokorangirani zvaničnik indijske vojske.

Eskalacija sukoba: Snage libijske vlade preuzele ključnu bazu od Haftarovih snaga

Snage međunarodno priznate libijske vlade saopštile su danas da su preuzele kontrolu nad ključnom vojnom bazom u predgrađu Tripolija.

Crna Gora - dan poslije nereda i sukoba

PODGORICA - Neredi u više crnogorskih gradova tokom protesta zbog hapšenja vladike Joanikija i više sveštenika, sukobi, tenzije, suzavac, kamenice, nova privođenja I povrijeđeni građani i pripadnici policije, epilog su sinoćnjih događaja u Crnoj Gori.

Sukob policije i migranata u Grčkoj, zapaljena imanja

ATINA - Na istočnoegejskom ostrvu Lezbos danas je došlo do sukoba između grupe od oko hiljadu azilanata koji su pokušavali da iz logora Morija dođu do ostrvske prijestonice Mitilene i jakih policijskih snaga.

Sukobi policije i demonstranata u Parizu

Francuska policija upotrijebila je suzavac protiv demonstranata u Parizu i u drugim gradovima, koji su protestovali zbog reforme penzionog sistema, a pridružile su se i pristalice "žutih prsluka".

Nakon sporazuma o prekidu vatre, rakete ponovo ispaljene na Izrael

GAZA - Iz Gaze je na Izrael, nekoliko sati poslije dogovorenog prekida vatre, danas ispaljeno najmanje pet rakete, zbog čega su se oglasile sirene u nekim dijelovima blizu Pojasa Gaze.

Sirijske i turske snage sukobile se u pograničnoj oblasti

AMAN - Trupe sirijske armije učestvovale su danas u sukobima sa turskim snagama na teritoriji oko graničnog grada Ras al Ajin, u području gdje Ankara vojnom ofanzivom želi da stvori "sigurnu zonu".

Sukobili se Kurdi i jedinice sirijske opozicije

DAMASK - Na sjeveru Sirije došlo je do sukoba između sirijskih opozicionih grupa i kurdskih militatnata iz Sirijskih demokratskih snaga.

Sukobi policije i studenata u Atini i Solunu

ATINA - Pripadnici policije sukobili su se danas sa studentima u Atini i Solunu, tokom štrajka i uličnih demonstracija protiv reformi poslovanja komunalnih službi koje planira da sprovede nova konzervativna vlada.

Prošle godine poginulo više od 12.000 djece

NJUJORK - Više od 12.000 djece poginulo je ili ranjeno prošle godine u oružanim sukobima širom svijeta, navodi se u izvještaju generalnog sekretara UN Antonija Guteresa.

Najčitanije