sunce

Kako sunce utiče na tijelo

Crvenilo i pojava sunčanih opekotina su hemijski odgovor na pretjerano izlaganje ultraljubičastim zracima.

Prirodna zaštita za kosu izloženu suncu

Tokom ljeta, sunce je najveći neprijatelj ženske kose. Osim sunca, praktično smrtonosna kombinacija za zdravlje kose jesu sunce i morska voda.

Hiljade ljudi posmatrale pomračenje Sunca

Stotine hiljada turista pratile su danas astronomski fenomen totalnog pomračenja Sunca u pustinji na sjeveru Čilea i u Argentini.

Osnovana besplatna škola sporta "Sunce"

BANJALUKA - U Domu omladine je večeras održana promocija Škole sporta za lica sa poteškoćama u razvoju "Sunce", osnovana ranije ovog mjeseca, a koja će biti besplatna za sve koji su zainteresovani.

Otkrivene još dvije planete koje podsjećaju na Zemlju

​Eksperti u posljednje vrijeme otkrivaju sve više planeta koje podsjećaju na Zemlju, i koje se smatraju naseljivim, a naučnici su nedavno otkrili još dvije "zemljolike" planete koje kruže oko obližnje zveijzde, te imaju optimalne uslove za formiranje vodenih površina, što je jedan od osnovnih uslova za život.

Ogroman bljesak Sunca prijeti životu na Zemlji

Na Suncu bi mogla da se dogodi snažna eksplozija, "superbljesak", koji bi mogao da poremeti uslove života na Zemlji, upozorili su naučnici.

Temperatura do 35 stepeni, mogući pljuskovi

​Danas se u BiH očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim i večernjim časovima mogući su lokalni pljuskovi.

Sunčano i veoma toplo, na jugu do 36 stepeni

​BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ tokom dana biće sunčano i veoma toplo, uz lokalno malu oblačnost.

Sunčano i veoma toplo

​Tokom vikenda u BiH se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, ponegdje u planinskim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak.

Od četvrtak više sunca, temperature i do 30 stepeni

U Bosni i Hercegovini od četvrtka se očekuje stabilnije vrijeme i porast temperature, a za vikend se prognozira i 30 stepeni Celzijusa.

Najčitanije