sunce

Za vikend sunčano i toplije

​Tokom vikenda u BiH se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Oblačno i malo toplije

​Danas se u BiH očekuje umjereno oblačno. Vjetar na sjeveru slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera.

Da li Sunce utiče na klimatske promjene?

Velika većina naučne javnosti (97%) smatra da se klimatske promjene, posmatrane od početka industrijske revolucije, dešavaju i da je glavni uzrok za to povećana koncentracija gasova sa efektom staklene bašte u atmosferi za koju je odgovoran čovjek. Čak i pored toga, još postoji mnogo ljudi koji smatraju da to nije slučaj, ističući mnoge "dokaze" kako bi potkrijepili svoje tvrdnje.

Kako ukloniti fleke od sunca?

Većina žena kao suvenir sa ljetovanja donijeće različite promjene u estetskom izgledu kože. Svako na sunce reaguje drugačije, u zavisnosti od odbrambene moći kože, ali ono što je zajedničko za sve je definitivno činjenica da sunčanje ubrzava proces starenja.

Velika polemika zbog zatamnjenja sunca kredom

Šef Microsofta Bil Gejts podržava ideju da se ispuštanjem praha krede u atmosferu Zemlje zatamne sunčevi zraci i tako spriječi globalno zagrijavanje, ali ta namjera izuzetno zabrinjava naučni svijet.

Rusija će proučavati Sunce

Moskovski državni tehnički univerzitet "Bauman" i Fizički institut "Lebedev" zajedno su razvili nanosatelite projekta "Jarilo" za proučavanje Sunca, koje planiraju da izvedu u orbitu 2020. godine, prenose ruski mediji.

Sunčano i veoma toplo

​Danas se u BiH očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje u centralnim i sjeverozapadnim područjima moguć je i kratkotrajni lokalni pljusak.

Banjaluka i Mostar ključaju na 36 stepeni, sutra do 38

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra se očekuje veoma toplo vrijeme uz temperaturu vazduha i do 38 stepeni Celzijusovih.

U BiH danas sunčano

​Danas se u BiH očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjeren jugozapadnog smjera. Jutarnje temperature uglavnom od 14 do 20 stepeni, na jugu od 19 do 24, a dnevne od 29 do 35 stepeni Celzijusa.

Pretežno sunčano

​Danas se u BiH očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najčitanije