svijet

Produženo globalno vanredno stanje

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija produžila je globalno zdravstveno vanredno stanje zbog pandemije kovid-19 za još tri mjeseca, saopštio je Komitet za hitne slučajeve SZO.

SZO: Situacija koju niko nije očekivao nakon 16 mjeseci

PARIZ - Broj umrlih od posljedica infekcije virusom korona u Evropi premašio je jedan milion, a Svjetska zdravstvena organizacija upozorila je da se zaraza širi eksponencijalno i pored ogromnih napora da se zaustavi.

U svijetu zaraženo 23.301.115 osoba

BIJELJINA - U svijetu je virusom korona trenutno zaraženo 23.301.115 lica, a do sada je zabilježeno ukupno 134.564.436 slučajeva infekcije, podaci su statističkog portala Vorldometar.

Izvještaj NIC: Izazovi čovječanstva - bolesti, klima, sukobi

VAŠINGTON - Bolesti, jaz između bogatih i siromašnih, klimatske promjene i sukobi među zemljama predstavljaće veći izazov narednih decenija, a pandemija kovida je već dovela do pogoršanja nekih od tih problema, navodi se u američkom obavještajnom izvještaju objavljenom danas.

U Grčkoj svima besplatni "uradi sam" testovi na koronu

Grčka Vlada potvrdila je danas da će odobriti distribuciju besplatnih kućnih testova na kovid 19 od sljedećeg meseca kako bi ublažila pritisak na zdravstveni sistem koji se bori sa velikim brojem novih infekcija.

Objavljena rang-lista vojnih snaga svijeta, pogledajte kako stoji region

Sajt Global Firepower svake godine od 2006. objavljuje svoj godišnji izvještaj i rang-listu nacionalnih oružanih snaga, od najjačih do najslabijih.

SZO: Trebalo je da vičemo glasnije, neki nisu slušali

ŽENEVA - Neke zemlje je trebalo pažljivije da slušaju kada je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila globalnu zdravstvenu krizu u januaru 2020. godine, izjavio je danas Majk Rajan, glavni stručnjak SZO za vanredne situacije.

Broj slučajeva virusa korona u svijetu premašio 115 miliona

VAŠINGTON - Od početka pandemije u svijetu je zabilježeno više od 115 miliona slučajeva virusa korona, od kojih je trenutno aktivno skoro 22 miliona, pokazuju najnoviji podaci sajta Worldometers.

Više od 100 zemalja svijeta zaduženo "do grla"

BERLIN - Ekonomske posljedice pandemije dodatno su otežale ionako tešku situaciju prezaduženih država. Mnoge su već sad insolventne, a pitanje je može li im dugoročno pomoći oprost duga.

U Njemačkoj registrovane 4.732 nove infekcije

BERLIN - Broj potvrđenih slučajeva zaraze virusom korona u NJemačkoj povećan je za 4.732, saopštio je danas Institut za infektivne bolesti "Robert Koh".

Najčitanije