takse

Banjaluka: 2.500 prijava za oslobađanje od plaćanja takse

BANJALUKA - Više od 2.500 poslovnih subjekata prijavilo se za oslobađanje od plaćanja komunalne takse za isticanje poslovnog imena, u okviru olakšica koje je grad Banjaluka pripremio za privrednike kojima je bio zabranjen ili ograničen rad tokom epidemije korona virusa.

Privrednici što prije da se vrate na tržište samoproglašenog Kosova

BANJALUKA, SARAJEVO - Takse na robu iz Bosne i Hercegovine ukinule su privremenih institucija samouprave u Prištini bez ikakvih recipročnih mjera, a nadležni u BiH poručuju da je cilj da se privrednici što prije vrate na tržište Kosova i Metohije, uz upozorenje da treba biti oprezan zbog mogućnosti uvođenja mjera reciprociteta, ali i ograničenog roka važenja odluke.

Đurić: Kurti nije ukinuo takse

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras da tehnički premijer Kosova Aljbin Kurti nije ukinuo takse na robu iz centralne Srbije i da ne treba nasjedati na lažne vijesti.

Kosovo ukida takse BiH

KOSOVSKA MITROVICA - Premijer Kosova Aljbin Kurti objavio je večeras da je Vlada Kosova donijela odluku o ukidanju takse na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine i uvođenju mjera reciprociteta u odnosu na Srbiju.

Pomoć poljoprivredi: Manje taksa i davanja, podrška proizvodnji hrane

Novonastala situacija u vezi sa virusom korona značajno je promijenila naše planove i programe, te smo odlučili da ove godine odustanemo od svih velikih projekata i investicija i da svoj rad orijentišemo na podršku proizvodnji hrane.

Vlada Kosova ukinula takse na uvoz sirovina iz Srbije i BIH

PRIŠTINA - Vlada Kosova je večeras ukinula takse od 100 posto na uvoz sirovina iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a od 1. aprila takse se ukidaju potpuno i uvodi reciprocitet.

Kurti potpisao prijedlog za ukidanje taksi

PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti, predložio je danas ukidanje taksi na sirovine iz centralne Srbije i BiH, javila je RTK.

Kurti: Žao mi je, takse nisu ukinute

PRIŠTINA - Aljbin Kurti je zatražio izvinjenje od građana Kosova jer nije počeo sa primjenom mjere djelimičnog i postepenog ukidanja takse.

"Takse moraju da ostanu"

PRIŠTINA - Predsjednik opozicione Alijanse za budućnost Kosova (ABK), Ramuš Haradinaj sastao se danas s predstavnicima albanskih političkih partija u Prištini.

Dačić: Priština da hitno ukine takse

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić apelovao je danas na što hitnije i bezuslovno ukidanje jednostrano nametnutih taksa od Prištine koje egzistencijalno ugrožavaju znatan broj građana.

Najčitanije