takse

Privrednici što prije da se vrate na tržište samoproglašenog Kosova

BANJALUKA, SARAJEVO - Takse na robu iz Bosne i Hercegovine ukinule su privremenih institucija samouprave u Prištini bez ikakvih recipročnih mjera, a nadležni u BiH poručuju da je cilj da se privrednici što prije vrate na tržište Kosova i Metohije, uz upozorenje da treba biti oprezan zbog mogućnosti uvođenja mjera reciprociteta, ali i ograničenog roka važenja odluke.

Đurić: Kurti nije ukinuo takse

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras da tehnički premijer Kosova Aljbin Kurti nije ukinuo takse na robu iz centralne Srbije i da ne treba nasjedati na lažne vijesti.

Kosovo ukida takse BiH

KOSOVSKA MITROVICA - Premijer Kosova Aljbin Kurti objavio je večeras da je Vlada Kosova donijela odluku o ukidanju takse na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine i uvođenju mjera reciprociteta u odnosu na Srbiju.

Pomoć poljoprivredi: Manje taksa i davanja, podrška proizvodnji hrane

Novonastala situacija u vezi sa virusom korona značajno je promijenila naše planove i programe, te smo odlučili da ove godine odustanemo od svih velikih projekata i investicija i da svoj rad orijentišemo na podršku proizvodnji hrane.

Vlada Kosova ukinula takse na uvoz sirovina iz Srbije i BIH

PRIŠTINA - Vlada Kosova je večeras ukinula takse od 100 posto na uvoz sirovina iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a od 1. aprila takse se ukidaju potpuno i uvodi reciprocitet.

Kurti potpisao prijedlog za ukidanje taksi

PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti, predložio je danas ukidanje taksi na sirovine iz centralne Srbije i BiH, javila je RTK.

Kurti: Žao mi je, takse nisu ukinute

PRIŠTINA - Aljbin Kurti je zatražio izvinjenje od građana Kosova jer nije počeo sa primjenom mjere djelimičnog i postepenog ukidanja takse.

"Takse moraju da ostanu"

PRIŠTINA - Predsjednik opozicione Alijanse za budućnost Kosova (ABK), Ramuš Haradinaj sastao se danas s predstavnicima albanskih političkih partija u Prištini.

Dačić: Priština da hitno ukine takse

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić apelovao je danas na što hitnije i bezuslovno ukidanje jednostrano nametnutih taksa od Prištine koje egzistencijalno ugrožavaju znatan broj građana.

Udarac Kurtiju iz SAD, blokirano 200 miliona evra investicija

PRIŠTINA - Sjedinjene Američke Države obustaviće 200 miliona evra vrijedne investicije, što je prvi udarac Vladi Aljbina Kurtija zbog odbijanja da ukine takse na proizvide iz BiH i centralne Srbije, javljaj prištinski dnevnik Ekspres.

Najčitanije