talibani

Tramp spreman da stavi potpis na sporazum s talibanima

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp rekao je danas da će potpisati na mirovni sporazum s talibanima ako sedmica prođe bez nasilja u Avganistanu. "Želim da vidim da ova sedmica funkcioniše, ako se to dogodi staviću potpis na sporazum", rekao je Tramp novinarima.

SAD i talibani potpisaju sporazum 29. februara

VAŠINGTON - Mirovni sporazum između SAD i talibana, koji će otvoriti put za povlačenje američkih vojnika i vođenje pregovora unutar Avganistana, trebalo bi da bude potpisan 29. februara u Dohi, najavio je danas američki državni sekretar Majk Pompeo.

SAD postigle sporazum sa talibanima

MINHEN - SAD su postigle sporazum sa talibanima u vezi sa ublažavanjem sukoba, koji bi mogao dovesti do povlačenja američke vojske iz Avganistana, izjavio je neimenovani višerangirani zvaničnik administracije američkog predsjednika Donalda Trampa.

Tramp tvrdi da je blizu dogovor s talibanima

VAŠINGTON - Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp tvrdi da postoji dobra šansa za postizanje dogovora s talibanima.

Talibani tvrde da su oborili američki avion u Avganistanu

KABUL - Talibani tvrde da su oni danas oborili američki avion u kome su se nalazili američki vojnici u avganistanskoj provinciji Gazni i da su tom prilikom poginuli svi koji su se nalazili u avionu, javlja Reuters.

Talibani pristali na desetodnevni prekid vatre

KABUL - Talibani će primijeniti desetodnevno primirje sa američkim trupama, smanjiti napade na avganistanske snage i početi dijalog sa zvaničnicima, ukoliko postignu dogovor sa predstavnicima SAD.

Talibani tvrde da su ubili američkog vojnika u Avganistanu

AVGANISTAN - Talibani su saopštili da su njihovi borci ubili američkog vojnika u Avganistanu, a kao dokaz su objavili fotografije krvavog ranca i ličnu kartu koja navodno pripada ubijenom pripadniku vojske SAD.

Devetoro djece poginulo na putu ka školi u Avganistanu

KABUL - Devetoro djece poginulo je danas u Avganistanu kada je eksplodirala mina dok su išli ka školi, saopštila je policija.

Avganistan: U napadu talibana 20 poginulo, 95 ranjeno

KABUL - Najmanje 20 ljudi je poginulo, a 95 ranjeno u napadu talibana na jugu Avganistana kada je ispred bolnice eksplodirao kamion sa bombom, saopštili su zvaničnici.

Tramp mirovne pregovore SAD-a i talibana proglasio "mrtvim"

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp je mirovne pregovore između SAD-a i talibana, koji su juče otkazani, nazvao "mrtvim".

Najčitanije