terapija

Pisanje dnevnika može potpuno promijeniti život

Život ubrzane današnjice, pogotovo u gradovima, popraćen je raznim emocijama, događajima i lekcijama koje ostavljaju posljedice.

Srpska se sprema za liječenje krvnom plazmom

BANJALUKA - Republika Srpska razmatra mogućnosti nabavke neophodne opreme kako bi u skorijoj budućnosti, osim već utvrđenih protokola koji daju ohrabrujuće rezultate, zaražene virusom korona liječili i krvnom plazmom oporavljenih.

Dubravka ima novu terapiju, više nisu potrebne humanitarne akcije

BANJALUKA - Dubravka Macanović, koja boluje od karcinoma pluća i za čije liječenje porodica i prijatelji mjesecima skupljaju novac, prelazi na novu terapiju i više neće biti potrebe za organizovanjem humanitarnih akcija, objavila je Dubravkina sestra Suzana na Facebook profilu.

Holanska terapija: Zaboravite psihologe, grlite se sa kravama

Na udaljenom raskošnom pašnjaku na farmi planinskih konja koja zauzima 13 hektara zemlje u saveznoj državi Njujork, trogodišnja Bela i dvogodišnja Boni su brdske krave koje nude terapiju životinjama.

Pas kao terapija za ozdravljenje

​Jeste li čuli za pse koji se koriste u medicinske svrhe kao terapija koja podstiče brže ozdravljenje? Razne studije su potvrdile kako kontakt sa psima stvara kod ljudi osjećaj ugodnosti, pomaže razvitku druželjubivosti, ali i ohrabruje djecu na učestvovanje u fizičkim aktivnostima.

Terapijsko jahanje: Zdravstvena pomoć djeci s posebnim potrebama

Nekada neuređena površina u naselju Matuzići, u općini Doboj-Jug, pretvorena je u prostor za terapijsko jahanje koje koriste štićenici Centra za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama iz Tešnja.

Jednokratna genska terapija štiti od srčanog udara

KEMBRIDŽ - Američki ljekari najavili su plan za novu radikalnu gensku terapiju koja će drastično smanjiti rizik od srčanog udara, što je najveći uzrok smrti u svijetu, piše "Gardijan".

Ronjenjem do psihofizičke slobode

BANJALUKA - Ronjenje je terapija za svakog čovjeka koji se uspije snaći u ovoj priči, jer je ovo potpuno drugačiji svijet i pruža osjećaj psihofizičke slobode ukoliko mu se prepustite.

Sat kravlje terapije 75 dolara

NJUJORK - Radnici jedne farme u američkoj državi Njujork uveli su program terapije maženja krava koja pomaže ljudima da se osjećaju bolje i smirenije.

Odlazak u muzej po preporuci doktora

Ljekari u Kanadi uskoro će moći u sklopu pilot projekta pacijentima da propišu kao dodatnu terapiju odlazak u muzej.

Najčitanije