teroristi

Terorista Kujtim Fejzulaj planirao napasti katoličku crkvu u Beču

BEČ - Istraga terorističkog napada od 2. novembra ukazuje na to da je terorista Kujtim Fejzulaj namjeravao da napadne i katoličku crkvu u centru Beča.

Islamski terorista iz holandskog voza pred sudom, svjedok i Klint Istvud

PARIZ - Pripadnik Islamske države Ajub El Hazani danas će se pojaviti pred sudom u Francuskoj zbog optužbi da je u vozu na liniji Amsterdam - Pariz iz vatrenog oružja ranio četiri putnika 2015. godine.

Moskva: Amerikanci obučavaju teroriste u sirijskom izbjegličkom kampu

DAMASK - Američki instruktori obučavaju grupu od oko 30 terorista "Islamske države" u izbjegličkom kampu u sirijskom gradu Hol radi jačanja redova ilegalnih oružanih grupa, izjavio je šef Glavnog štaba za koordinaciju saradnje Rusije i Sirije general Mihail Mizincev.

Islamisti obezglavili 50 ljudi na fudbalskom terenu u Mozambiku

Islamski teroristi su izvršili pokolj na fudbalskom terenu, tako što su odsjekli 50 glava ljudima iz sela u sjevernom Mozambiku, prenio je Independent pozivajući se na lokalne medije.

Uhapšeno 70 islamista u akciji austrijske policije

Austrijska policija i Služba za zaštitu ustavnog poretka noćas su izvršili pretres u 60 stanova, udruženja, firmi i mjesta okupljanja članova i simpatizera Muslimanskog bratstva i Hamasa. Privedeno je 70 osoba, od tog broja se napori istražnih organa koncentrišu na njih 30.

Austrijska policija od jutros sprovodi racije, islamisti na meti

BEČ - Istražioci u nekoliko austrijskih regiona izvršili su jutros racije čije su mete bili pojedinci i organizacije za koje se sumnja da podržavaju grupe "Muslimansko bratstvo" i "Hamas", saopštilo je tužilaštvo.

Britanija regrutovala sirijske teroriste za špijunažu?

PALMIRA - Obavještajna agencija Velike Britanije angažovala je radikalne islamiste iz Sirije da skupljaju informacije o ruskim vojnim objektima u Arapskoj Republici, rekao je novinarima bivši pripadnik IS Muhamed Hisein Saud, neposredno po povratku u svoj rodni grad, Palmiru.

Radončić: Deportovaćemo migrante, među njima ima i terorista spavača

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić rekao je na pres-konferenciji kako je u toku deportacija migranata iz BiH u zemlje njihovog porijekla jer su, s obzirom na to da kriju informacije o porijeklu, mnogi od njih teroristi spavači. Pakistan neće biti kooperativan, tvrdi Radončić i on će zatražiti da se njihov ambasador proglasi personom non grata.

Damask: Turska vojska direktno učestvuje u akcijama terorista

DAMASK - Turska vojska direktno učestvuje u akcijama terorističkih grupa koje podržava u okolini grada Sarakiba u provinciji Idlib, saopštila je danas sirijska vojska.

"U rukama terorista se nalazi opasno oružje"

​Ankara za sada nije realizovala uslove sporazuma o Siriji koji je postignut u Sočiju prije više od godinu dana, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, dodavši da teroristi u svojimrukama imaju opasno oružje.

Najčitanije