teroristi

Islamska država poziva na napade u SAD: Približite se Bogu preko krvi

VAŠINGTON - Teroristi Islamske države zaprijetili su napadima na Sjedinjene Američke Države zbog ubistva nekadašnjeg lidera Abu Bekra al Bagdadija, koji je poginuo u bombardiranju savezničkih snaga.

Islamska država otkrila ime novog vođe

Teroristička organizacija Islamska država putem audio snimka potvrdila je smrt svog vođe Abu Bakra al Bagdadija.

Sahranjen Abu Bakr al Bagdadi

VAŠINGTON - Predsjedavajući Generalštaba američke vojske general Majk Majli izjavio je u ponedjeljak da je obavljena sahrana posmrtnih ostataka lidera "Islamske države" Abu Bakr al Bagdadija i da ne postoje planovi za objavu fotografija ili video snimaka njegove smrti.

Bivša Bagdadijeva supruga: Udala sam se za normalnog čovjeka

Lider takozvane Islamske države Abu Bakir Al Bagdadi ubijen je tokom vikenda, a pored njega usmrćene su i dvije žene koje su nosile prsluke sa eksplozivom, ali koji nisu eksplodirali, kao i troje djece.

Kurdi tvrde: Ubili smo desnu ruku Al Bagdadija

DAMASK - Milicija sirijskih Kurda (YPG) objavila je u nedjelju da je portparol džihadističke grupe Islamske države Abu al-Hasan al-Muhadžir ubijen u zajedničkom napadu Kurda i američkih snaga na sjeveru Sirije.

Pogledajte kako je Tramp dočekao smrt Bagdadija

VŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp objavio je u nedjelju da je odbjegli lider Islamske države Abu Bakr Al Bagdadi poginuo u operaciji američkih specijalnih snaga na sjeverozapadu Sirije, što je zadalo težak udarac toj džihadističkoj grupi.

Pens: Bagdadijev položaj bio poznat još u četvrtak

VAŠINGTON - Američki potpredsjednik Majkl Pens otkrio je nove detalje o akciji vojske SAD u kojoj je ubijen lider Islamske države Abu Bakr al Bagdadi, navodeći da su informacije o njegovom skrovištu u Idlibu, u Siriji, bile poznate još u četvrtak.

Iran o smrti Bagdadija: SAD su ubile svoju kreaciju

TEHERAN - Sjedinjene Države su ubile svoju kreaciju, izjavio je iranski ministar za informacione i komunikacione tehnologije Mohamad Džavad Azari Džaromi, komentarišući izvještaje o tome da je vođa Islamske države Abu Bakr al Bagdadi poginuo u vazdušnom napadu SAD u Siriji.

Ko je bio ubijeni lider ID: Padao u gimnaziji, volio fudbal

Lider terorističke organizacije Islamska država Abu Bakr al Bagdadi ubijen je rano u nedjelju na sjeverozapadu Sirije, potvrdio je američki predsjednik Donald Tramp.

Objavljen snimak mjesta gdje je navodno ubijen Bagdadi

Reporter Agencije Anadolija snimio je mjesto u sirijskom Idlibu, na kojem su američke snage izvele operaciju, u kojoj je navodno ubijen vođa terorističke organizacije Islamska država Abu Bakr al Bagdadi.

Najčitanije