teroristički napad

Grupa Džaiš el adl preuzela odgovornost za napad u Iranu

TEHERAN - Militantna grupa "Džaiš el adl", koja je aktivna na jugoistoku Irana, preuzela je odgovornost za napad na autobus koji je prevozio članove Revolucionarne garde Irana, javili su iranski mediji.

Najmanje 20 iranskih gardista ubijeno u samoubilačkom napadu

TEHERAN - Najmanje 20 pripadnika Iranske revolucionarne garde poginulo je na jugoistoku Irana, kada je bombaš-samoubica aktivirao eksplozivnu napravu, prenose mediji.

I državljani BiH i Hrvatske svjedoci napada u Najrobiju

NAJROBI - Najmanje 15 osoba je poginulo, a više desetina je ranjeno u terorističkom napadu na luksuzni hotelski i poslovni kompleks 14 Riverside Drive u glavnom gradu Kenije, Najrobiju.

Nova pucnjava u Najrobiju

NAJROBI - U hotelskom kompleksu u Najrobiju čula se nova pucnjava, sat vremena nakon što je ministar unutrašnjih poslova saopštio da je zgrada obezbijeđena, izjavili su očevici za Rojters.

Broj žrtava napada u Najrobiju porastao na sedam

NAJROBI - Broj poginulih u napadu na hotelski kompleks u Najrobiju, porastao je na sedam, saopštili su lokalni zdravstveni zvaničnici.

Crnogorski državljanin bio u napadnutoj zgradi u Najrobiju

PODGORICA - U jednoj od zgrada koju su napali teroristi u Najrobiju bio je i crnogorski državljanin koji je uspješno evakuisan, saopštila je njegova porodica crnogorskim elektronskim medijima.

Al Šebab preuzeo odgovornost za napad u Najrobiju

MOGADIŠ - Somalijska militantna islamistička grupa "Al šebab" preuzela je odgovornost za napad u kenijskoj prijestonici Najrobiju, saopštio je portparol grupe Abdiazis Abu Musab.

Hapšenja zbog pucnjave u Strazburu, napadač pobjegao u Njemačku?

Visoki zvaničnik Vlade Francuske rekao je da je pet ljudi privedeno tokom policijske potrage za čovjekom koji je napao božićnu pijacu u Strazburu, ali da je napadač i dalje u bjekstvu.

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Melburnu

MELBURN - Teroristička grupa Islamska država preuzela je odgovornost za teroristički napad u australijskom gradu Melburnu u kome su nastradale dvije osobe, uključujući napadača, a dvije su ranjene.

Napad u Melburnu terorizam, napadač iz Somalije

Napadač iz Melburna koji je ubio jednu, a ranio dvije osobe u centru grada podlegao je povredama nakon što je ranjen u sukobu sa policijom.

Najčitanije