teroristički napad

Ruski državljanin planirao bombaški napad u Njemačkoj

BERLIN - Njemačka policija uhapsila je danas ruskog državljanina pod sumnjom da je planirao bombaški napad u Njemačkoj nakon što je prihvatio radikalni islam, saopštilo je tužilaštvo.

Dva lica uhapšena na Kosovu zbog planiranja napada

PRIŠTINA - Na Kosovu su uhapšene dvije osobe osumnjičene za planiranje terorističkih napada na pripadnike KFOR-a i na stanovnike Kosova, Belgije i Francuske, saopšteno je iz tužilaštva u Prištini.

Doživotni zatvor teroristi "kamiondžiji" iz Stokholma

STOKHOLM - Sud u Švedskoj izrekao je danas kaznu doživotnog zatvora Rahmatu Akilovu, odbijenom azilantu iz Uzbekistana, jer je ubio petoro ljudi i povrijedio još deset osoba kada se ukradenim kamionom zaletio na pješake u Stokholmu u aprilu 2017. godine.

Napad na civile u Bagdadu, ima mrtvih i ranjenih

BAGDAD - U Bagdadu, u četvrti Sadr siti, danas je izbila eksplozija, u kojoj ima mrtvih i ranjenih, a za koju su iračke vlasti saopštile da je teroristički napad.

Islamska država tvrdi da stoji iza napada u Liježu

LIJEŽ - Islamska država tvrdi da pripadnik te terorističke ogranizacije stoji iza napada u Liježu, u Belgiji.

Objavljen uznemirujući snimak likvidacije napadača iz Liježa

LIJEŽ - Tridesetšestogodišnji Benjamin Herman usmrtio je tri osobe u današnjem oružanom napadu u belgijskom gradu Liježu, nakon čega ga je policija ubila, a krvave scene zabilježene su na snimku objavljenom na društvenim mrežama.

U Francuskoj spriječen napad hemijskim otrovom

PARIZ - Francuske vlasti osujetile su mogući napad otrovnim gasom ricinom ili eksplozivom, rekao je francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb.

Srbija još čeka informacije o događajima na Paradi pobjede

BEOGRAD - Do kraja nedjelje Srbija će imati detaljne informacije o planiranom terorističkom napadu tokom obilježavanja Dana pobjede u Moskvi, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Objavljen uznemirujući snimak bombaškog napada u Indoneziji

SURABAJA - Bombaš samoubica na motociklu u ponedjeljak ujutro u gradu Surabaji ranio je nekoliko policajaca ispred policijske stanice, dan nakon što su teroristi u samoubilačkim napadima na crkve u tom indonezijskom gradu usmrtili najmanje trinaest osoba.

Petočlana porodica izvršila bombaški napad u Indoneziji

SURABAJA - Samoubilački bombaški napad koji je danas izveden na zgradu policije u Surabaji, u kojem su ranjeni policajci i civili, izvršili su članovi petočlane porodice među kojima je bilo i osmogodišnje dijete, saopšteno je iz policije Indonezije.

Najčitanije