testiranje

Testiranje na kovid-19 u Bihaću počinje sljedeće sedmice

BIHAĆ - Mikrobiološka laboratorija Kantonalne bolnice u Bihaću započeće sljedeće sedmice testiranja uzoraka na virus korona nakon što je od Ministarstva zdravstva FBiH stiglo dugo očekivano odobrenje za obavljanje ove djelatnosti.

Testiranje na koronu čeka dozvolu Ministarstva zdravstva USK

BIHAĆ - Kantonalna bolnica u Bihaću posjeduje aparat za testiranje uzoraka na virus korona, ali njega nije moguće staviti u funkciju bez odgovarajuće dozvole i odobrenja Ministarstva zdravstva USK.

Komercijalno testiranje u RS se ne vrši u svrhu turističkog putovanja

BANJALUKA – Komercijalno testiranje na virus korona PCR testom se vrši na Institutu za javno zdravstvo RS, a ovaj test mogu raditi samo osobe koje idu na rad u inostranstvo, te studenti i đaci koji idu na školovanje u inostranstvo.

Počelo testiranje ruske vakcine na dobrovoljcima

MOSKVA - Univerzitet Sečenov u Moskvi počeo je klinička ispitivanja vakcine protiv virusa korona i prvih 18 dobrovoljaca primilo je eksperimentalnu vakcinu, izjavio je danas Vadim Tarasov, direktor Univerzitetskog instituta, izvestio je TAS.

U julu u RS veliko kolektivno testiranje na koronu

​BANJALUKA - Republika Srpska će sredinom ljeta, najvjerovatnije u julu, sprovesti veliko testiranje stanovništva na antitijela s ciljem utvrđivanja koliko ljudi je imalo kovid-19, a slično ispitivanje planira i FBiH.

Studenti iz Semberije biće testirani na virus u Zvorniku

BIJELJINA - Prema trenutnim informacijama, testiranje na virus korona studenata iz Semberije koji pohađaju visokoškolske ustanove u inostranstvu, biće vršeno isključivo u Područnoj jedinici Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske u Zvorniku. Prije testiranja studenti treba da popune upitnik koji je objavljen na internet-stranici Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, kako bi bili upisani u elektronsku bazu - saopšteno je na današnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

Zeljković: Komercijalno testiranje samo za one koji idu u inostranstvo

BANJALUKA - Institut za javno zdravstvo Republike Srpske radi na pripremi uputstava za rad unutar i van ugostiteljskih objekata, kao i za ostale poslovne subjekte koji poslije ublažavanja mjera mogu početi s radom, izjavio je vršilac dužnosti direktora Instituta Branislav Zeljković.

Zbog sumnjivog zdravstvenog stanja migrante u Lipi testiraju na koronu

BIHAĆ - U migrantskom kampu Lipa, nadomak Bihaća, zbog sumnjivog zdravstvenog stanja i povišene temperature trenutno je izolovano 16 migranata i oni će u srijedu biti testirani na virus korona, potvrdila je Nermina Ćemalović, ministrica zdravstva u Vladi USK.

Alen Šeranić: Uskoro testiranje šire zajednice zbog virusa korona

BANJALUKA - U narednom periodu u saradnji i uz preporuke Svjetske zdravstvene organizacije biće sprovedeno testiranje šire zajednice zbog virusa korona.

Rekordan broj testiranja u Institutu za javno zdravstvo RS

BANJALUKA - U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske u samo 24 časa testirano je 520 laboratorijskih uzoraka na novi virus korona, iz 30 lokalnih zajednica u Republici Srpskoj, saopšteno je danas iz ove zdravstvene ustanove.

Najčitanije