testiranje

Mjesečno 77 vozača odbije testiranje na drogu

BANJALUKA - Za prva tri mjeseca ove godine policajci su evidentirali 36 vozača na području Republike Srpske koji su vozili pod dejstvom droge, a čak 232 vozača su odbila da se testiraju na prisustvo opojnih droga, kazali su iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS za "Nezavisne".

Britanska agencija odobrila test za koronu koji se obavi za 20 sekundi

LONDON - Medicinska regulatorna agencija u Velikoj Britaniji odobrila je test za virus korona koji se obavlja za 20 sekundi i može da se koristi na aerodromima, sportskim događajima i u firmama.

Počelo serološko testiranje u FBiH

U Federaciji BiH početkom novembra počelo je serološko istraživanje koje bi trebalo da pokaže koliko je građana bilo u dodiru s virusom korona, odnosno koliko ih ima antitijela.

Prijedlog za Zagreb masovno testiranje kao pokušaj suzbijanja epidemije

ZAGREB - Na sastanku o mogućim novim mjerama u Zagrebu, koji je zabilježio 653 nova slučaja u jednom danu, jedan od glavnih prijedloga članova zagrebačkog štaba bilo je masovno testiranje Zagrepčana brzim testovima kako bi se u kratkom roku detektovao što je moguće veći broj zaraženih.

Testiranje u automobilima u Banjaluci, uzeti prvi uzorci

BANJALUKA – Testiranje građana na kovid-19 u šatoru koji je postavljen na Malti u Banjaluci počelo je jutros.

Komercijalno testiranje na korona virus uskoro jeftinije i u FBiH

SARAJEVO - Nakon što je RS snizila cijene komercijalnog testiranja na koronavirus, uskoro će se to dogoditi i u Federaciji BiH, saznaje Klix.ba.

Srbija povećava kapacitete za testiranje na virus korona

BEOGRAD - Srbija će povećati kapacitete za testiranje na virus korona, a 27 privatnih laboratorija koje su dobile dozvolu za pi-si-ar (PCR) testove čekaju određene sertifikate da bi počele da rade, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Berislav Vekić.

Dozvolu za brzo testiranje na koronu dobilo 27 privatnika u Srbiji

Dozvolu da obavljaju serološka testiranja na zahtjev pacijenata dobilo je 27 privatnih laboratorija u Srbiji, rečeno jeTanjugu u Ministarstvu zdravlja.

Institut počinje komercijalno testiranje, cijena 200 KM

BANJALUKA - Institut za javno zdravstvo će početi komercijalno testiranje građana u vezi sa turističkim odlascima, kazao je Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS.

Predstavljen brzi test o otkrivanju bolesti, uskoro i u Loparama

MILDORF - Na forumu "Ekonomska saradnja njemačkih kompanija sa privrednicima i institucijama Republike Srpske" u gradu Mildorf u NJemačkoj danas je prikazan brzi test o otkrivanju virusa korona, patent kompanije "Domatek".

Najčitanije