tržište

Proizvodi iz BiH vraćaju izgubljenu poziciju

BANJALUKA, SARAJEVO - Proizvodi iz Srpske i FBiH vratili su izgubljeno mjesto na policama marketa na samoproglašenom Kosovu, što potvrđuje i podatak da su domaće kompanije za devet mjeseci ove godine tamo plasirale proizvode u vrijednosti od 81,7 miliona maraka, što je četiri puta više u odnosu na vrijednost robe koja je iz tamošnjih preduzeća stigla u BiH.

Hrvatska povlači rezance iz prodaje, možda sadrže staklo

Hrvatski Državni inspektorat objavio je opoziv proizvoda "MAMA instant rezanci" Tom Jum svinjetina, u pakovanjima od 60 grama s rokom trajanja do 28. aprila 2022. porijeklom iz Tajlanda, zbog mogućeg prisustva komadića stakla.

Cijene nafte u padu

LONDON - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u padu nakon što je kineska administracija pojačala napore za smanjenje rekordnih cijena uglja i da osigura da rudnici rade punim kapacitetom.

Cijene nafte u porastu

LONDON - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u porastu usljed problema u dostavi prirodnog gasa, električne energije i uglja širom planete.

Hrvatskoj prijete prazne police?

ZAGREB - Na udaru povećanja cijena je i Hrvatska.

Zašto su eksplodirale cijene prirodnog plina?

Ruske ucjene, odveć optimistična orijentacija na obnovljive izvore energije, nepredvidljive klimatske promjene - sve to i još puno drugih faktora spominjalo se u kontekstu dramatičnog rasta cijena prirodnog plina.

Cijene nafte u porastu

NJUJORK - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u porastu jer su globalni problemi sa energentima izazvali i rast cijena u SAD na najviši nivo u proteklih skoro sedam godina.

Volvo povlači 460.769 vozila zbog greške

Volvo Cars povlači 460.769 automobila starijih modela širom svijeta zbog neispravnih vazdušnih jastuka koji bi mogli biti smrtonosni u slučaju sudara.

EU razmatra kako da ustabili cijene gasa i struje, ministri zvone na uzbunu

Da li je cijena gasa u Evropskoj uniji "nepodnošljivo visoka" ili je jednostavno određuje tržište? Francuska i neke druge zemlje zahtijevaju da se uvedu zajedničke mjere EU. Da li je to moguće?

Rekordne cijene aluminijuma u svijetu drmaju domaće tržište

​SARAJEVO, BANJALUKA - Cijene aluminijuma na svjetskom tržištu su na najvišem nivou u posljednjih 13 godina, a ovaj rast već se odrazio i na tržište u Bosni i Hercegovini.

Najčitanije