tržište

Jagma za maskama u svijetu pretvorila tržište u "Divlji zapad"

BERLIN - Globalna jagma za zaštitnim maskama neophodnim u suzbijanju epidemije korona virusa pretvorila je tržište u "Divlji zapad", gdje su Sjedinjene Američke Države često spremne da ponude više nego kupci koji su već potpisali ugovore, kažu zvaničnici od Evrope do Sjeverne i Južne Amerike, piše Reuters.

Nafta jutros poskupjela na azijskom trgovanju

Cijene nafte su skočile danas u jutarnjim satima na azijskom trgovanju.

Najskuplja kuća u Srbiji prodata za 4,5 miliona €

Najskuplja nekretnina u Srbiji prodata u prošloj godini bila je kuća na Dedinju u Užičkoj ulici za koju je novi vlasnik platio 4.500.000 evra, pokazuju podaci Republičkog geodetskog zavoda (RGZ).

Takse padaju kad je tržište već izgubljeno

BANJALUKA - Najava Aljbina Kurtija, premijera Kosova, da će od 15. marta ukinuti takse na uvoz sirovina iz Srbije i BiH, a od 1. aprila i sve takse na period od 90 dana je dobra, ali će se biti jako teško vratiti na tržište koje su već preuzeli drugi.

Košarac: Zaštititi domaće omogućavanjem plasmana na druga tržišta

BANJALUKA - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je danas da je veoma značajno zaštititi domaće poljoprivredne proizvođače omogućavanjem plasamana njihovih proizvoda na druga tržišta poput EU, Kine i Rusije.

Domaći hljeb miriše i na inostranim trpezama

BANJALUKA, SARAJEVO - I dok jedni pekarske proizvode već uveliko izvoze, drugi se spremaju da hljeb iz BiH uskoro pošalju na evropske trpeze, kažu za "Nezavisne" predstavnici pekarskih udruženja.

"Masne" akcize tjeraju proizvođače duvana na crno tržište

BANJALUKA - Ukoliko akciza na rezani duvan ostane 114 maraka po kilogramu, niti jedan organizator proizvodnje duvana više neće postojati, a od Nove godine ćemo imati kompletnu proizvodnju na crnom tržištu, poručio je Svetozar Mihajlović, savjetnik u preduzeću "Duvan" Bijeljina, povodom današnjeg sastanka o stanju u duvanskoj industriji u BiH.

Tržištu rada potrebni zanatlije, vozači, kuvari

BIJELJINA - Privrednicima na području Bijeljine najpotrebniji su majstori elektro i građevinske struke, zatim konobari, kuvari i vozači, istakli su predstavnici Privredne komore na današnjem sastanku u Gradskoj upravi, čiji je cilj bio usaglašavanje upisne politike u srednjim školama za narednu godinu.

Šok na tržištu zlata: Šta je srušilo cijenu?

Sredinom novembra cijena zlata je neočekivano pala. Nekoliko dana kasnije malo se oporavila.

Rast za 0,1 odsto proizvoda iz Srpske na domaćem tržištu

BANJALUKA - Cijene proizvođača industrijskih proizvoda iz Republike Srpske na domaćem tržištu u septembru su u prosjeku bile više za 0,1 odsto u odnosu na avgust, a na stranom tržištu niže za 0,2 odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Najčitanije