tržište

Košarac: Zaštititi domaće omogućavanjem plasmana na druga tržišta

BANJALUKA - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je danas da je veoma značajno zaštititi domaće poljoprivredne proizvođače omogućavanjem plasamana njihovih proizvoda na druga tržišta poput EU, Kine i Rusije.

Domaći hljeb miriše i na inostranim trpezama

BANJALUKA, SARAJEVO - I dok jedni pekarske proizvode već uveliko izvoze, drugi se spremaju da hljeb iz BiH uskoro pošalju na evropske trpeze, kažu za "Nezavisne" predstavnici pekarskih udruženja.

"Masne" akcize tjeraju proizvođače duvana na crno tržište

BANJALUKA - Ukoliko akciza na rezani duvan ostane 114 maraka po kilogramu, niti jedan organizator proizvodnje duvana više neće postojati, a od Nove godine ćemo imati kompletnu proizvodnju na crnom tržištu, poručio je Svetozar Mihajlović, savjetnik u preduzeću "Duvan" Bijeljina, povodom današnjeg sastanka o stanju u duvanskoj industriji u BiH.

Tržištu rada potrebni zanatlije, vozači, kuvari

BIJELJINA - Privrednicima na području Bijeljine najpotrebniji su majstori elektro i građevinske struke, zatim konobari, kuvari i vozači, istakli su predstavnici Privredne komore na današnjem sastanku u Gradskoj upravi, čiji je cilj bio usaglašavanje upisne politike u srednjim školama za narednu godinu.

Šok na tržištu zlata: Šta je srušilo cijenu?

Sredinom novembra cijena zlata je neočekivano pala. Nekoliko dana kasnije malo se oporavila.

Rast za 0,1 odsto proizvoda iz Srpske na domaćem tržištu

BANJALUKA - Cijene proizvođača industrijskih proizvoda iz Republike Srpske na domaćem tržištu u septembru su u prosjeku bile više za 0,1 odsto u odnosu na avgust, a na stranom tržištu niže za 0,2 odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Cijene nafte u porastu

Cijene nafte danas su u porastu nakon što je Kina sugerisala da je ostvaren napredak u trgovinskim razgovorima sa Amerikom.

Cijena nafte ponovo u padu

LONDON - Cijena nafte danas je u padu, drugi dan zaredom usljed zabrinutosti od eventualnog pada potražnje za ovim energentom nakon što je američki predsjednik Donald Tramp umanjio nedavno izraženi optimizam povodom trgovinskih razgovora sa Pekingom.

Tri proizvoda za djecu povučena s tržišta

SARAJEVO - Agencija za nadzor nad tržištem BiH izdala je upozorenje za tri nesigurna proizvoda na tržištu BiH - dječija hodalica "Alpina Yurutec", dječija stolica za hranjenje proizvođača "HK Trade Bander" i trotinet "H-1" proizvođača "Luxsen Trade Company", čiji su uvoznici kompanije iz Brčkog.

Regionalnim tržištem do dodatnih 17 milijardi evra BDP-a

SARAJEVO, BANJALUKA - Prema analizama MMF-a i Svjetske banke, regionalne integracije u ekonomskom smislu i jedinstveno tržište u regionu donijeli bi godišnji rast veći od četiri odsto, a na kraju i nominalno veći BDP za 15 milijardi do 17 milijardi evra.

Najčitanije