tržište

Potražnja za stanovima jača od pandemije

BANJALUKA, PRIJEDOR - Potražnja za stanovima u gradovima Republike Srpske ne jenjava ni u periodu pandemije virusa korona.

Cijene nafte ponovo u padu

Cijene nafte danas su ponovo u padu usljed zabrinutosti zbog sve većeg broja zaraženih u SAD i Kini, te rekordnih zaliha ovog energenta u Americi.

Privremena otpuštanja neće zaobići ni Vol Strit

NJUJORK - Vol Strit će vjerovatno ove godine srezati bonuse za 15-20 posto i privremeno otpustiti značajan broj ljudi, objavila je američka konsultantska firma za kompenzacije Džonson Asošijejts.

Opasnost prijeti iz ovih uređaja na tržištu BiH

BANJALUKA - Na spisku nesigurnih proizvoda pronađenih na tržištu BiH našlo se još nekoliko uređaja, uključujući i rešo, koji predstavlja opasnost od požara, ali i strujnog udara.

Merkel: Potrebno je da se Kina otvori za evropske kompanije

Njemačka kancelarka Angela Merkel poručila je tokom video sastanka sa kineskim premijerom Lijem Kećijangom da je potrebno da Peking učini konkretne korake za dodatno otvaranje kineskog tržišta i da obezbijedi fer uslove poslovanja za strane kompanije.

Cijena nafte ponovo u padu

Cijena nafte danas je u padu više od pet odsto usljed rasta tenzija između SAD i Kine, dok su se pojavile sumnje u brzinu oporavka potražnje nakon pandemije virusa korona.

U jeku korone uvezli Ferrari od 600.000 KM

SARAJEVO, BANJALUKA - Pandemija virusa korona nije zaustavila uvoz skupocjenih vozila u BiH, te je tokom prva četiri mjeseca ove godine uvezeno više luksuznih motornih i električnih vozila, među kojima je i u aprilu uvezeni Ferrari 488 (Pista/Tip F142) vrijedan više od 600.000 KM.

Tržište luksuzne robe će se oporaviti tek 2022. godine

Potražnja za luksuznom robom je opala. A tako će biti najmanje do kraja ove godine. To se kaže u izveštaju CNBC i Bain&Company koji je nazvan "Bain&Company Luxury Study 2020 Spring Update". Izveštaj je objavljen u saradnji sa "Altagamma foundation".

Domaći proizvođači: "Zabranite uvoz dok ima domaćeg na tržištu"

SARAJEVO - Iako prehrambena industrija u određenim segmentima bilježi rast, ni u ovoj privrednoj grani ne cvjetaju ruže s obzirom na to da je pao izvoz određenih artikala poput šećera i ulja, pa i mesa.

"Nezavisne" istražuju: Potres na svjetskom tržištu nafte uticaće na BiH?

BANJALUKA - Prosječna nabavna cijena dizela sa svim obavezama državi ovih dana ukupno iznosi 1,30 KM po litru, što je za 0,30 KM manje u odnosu na tri sedmice ranije.

Najčitanije