tržište

Tri proizvoda za djecu povučena s tržišta

SARAJEVO - Agencija za nadzor nad tržištem BiH izdala je upozorenje za tri nesigurna proizvoda na tržištu BiH - dječija hodalica "Alpina Yurutec", dječija stolica za hranjenje proizvođača "HK Trade Bander" i trotinet "H-1" proizvođača "Luxsen Trade Company", čiji su uvoznici kompanije iz Brčkog.

Regionalnim tržištem do dodatnih 17 milijardi evra BDP-a

SARAJEVO, BANJALUKA - Prema analizama MMF-a i Svjetske banke, regionalne integracije u ekonomskom smislu i jedinstveno tržište u regionu donijeli bi godišnji rast veći od četiri odsto, a na kraju i nominalno veći BDP za 15 milijardi do 17 milijardi evra.

Izvoz robe iz Srbije 8,58 milijardi evra

BEOGRAD - Vrijednost izvoza robe iz Srbije u periodu januar-jun ove godine iznosila je 8,58 milijardi evra i bila je veća za 6,7 odsto nego u istom periodu prethodne godine, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Kinezi drže većinu svjetskog tržišta dronova

Svjetsko tržište dronova za civilne namjene, na kojem dominiraju kineski proizvođači, utrostručiće se u sljedećih 10 godina, na 14,3 milijarde dolara, prema najnovijem istraživanju, dok američki dužnosnici upozoravaju na sigurnosne rizike.

Napravite prva četiri koraka ka kvalitetnom istraživanju tržišta

​Istraživanja pokazuju da su današnji korisnici mnogo više okrenuti modernim medjima i internetu za svoja privatna istraživanja određenih proizvoda.

Huawei dominira 5G tržištem sa 50 komercijalnih ugovora

Tokom "5G is now" samita u Šangaju, upravni direktor kompanije Huawei je iskoristio priliku da istakne kompanijin dosadašnji uspjeh na polju 5G poslovanja.

Fenovi marke "Sonar" povučeni sa tržišta BiH

ISTOČNO SARAJEVO - Na tržištu BiH pronađena su dva tipa fenova za sušenje kose marke "Sonar" koji spadaju u grupu nesigurnih proizvoda jer predstavljaju opasnost od strujnog udara.

U Njemačkoj raste broj nezaposlenih

Nezaposlenost u Njemačkoj je neočekivano porasla u maju, prvi put u skoro dvije godine.

Uništena tri fena i 18 svjetiljki

BANJALUKA - Sa tržišta Republike Srpske povučena su i uništena tri električna fena za kosu i 18 svjetiljki zbog rizika od strujnog udara, požara ili neadekvatne zaštitne funkcije.

Nemaju svi istu korist od jedinstvenog tržišta

BERLIN - Najviše koristi od jedinstvenog tržišta EU imali su industrijski centri, urbani regioni i Njemačka, navodi se u studiji fondacije "Bertelsman" u kojoj se ukazuje na ekonomske i društvene nejednakosti u evropskom bloku.

Najčitanije