trovanje

Pšenicom otrovano oko 70 životinja

BEOGRAD - Oko 70 životinja uginulo je u prethodna dva dana kod Vršca, usljed, kako se pretpostavlja, trovanja sjemenom pšenice, saopštilo je Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

U Tuzli sedam osoba zatražilo pomoć zbog trovanja hranom

TUZLA - Sedam lica zatražilo je pomoć u Hitnoj medicinskoj službi Doma zdravlja Tuzla zbog sumnje trovanja hranom, te su prebačeni u Univerzitetski klinički centar (UKC) Tuzla.

Oglasila se manekenka otrovana u Solsberiju

SOLSBERI - Jedna od dvije osobe otrovane u restoranu u Solsberiju, tridesetogodišnja manekenka Ana Šapiro, ispričala je britanskom listu "The Sun" da od 2006. godine nije državljanka Rusije i da je njen muž Aleks King, drugi nastradali u incidentu, Britanac. Na taj način, ona je demantovala pojedine navode da nema Rusa među žrtvama ovog incidenta.

Panika u Solzberiju, trovanje u restoranu?

LONDON - Britanska policija blokirala je sinoć prilaz restoranu u Solzberiju nakon što je dobila poziv da je jednom muškarcu i ženi pozlilo pošto su tu jeli, javio je "Reuters", podsjetivši da su u tom engleskom gradu u martu otrovani dvostruki ruski agent Sergej Skripalj i njegova kćerka.

Kremlj: Osumnjičeni u slučaju "Skripalj" nemaju veze s Putinom

MOSKVA - Aleksandar Petrov i Ruskov Boširov koje London optužuje za umiješanost u trovanje bivšeg agenta Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u Saolzberiju nemaju nikakve veze sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, saopšteno je danas iz Kremlja.

Putin: Rusija otkrila osumnjičene za slučaj Skripalj

MOSKVA - Vladimir Putin izjavio da je Rusija identifikovala dva muškarca, osumnjičena da su otrovala bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegovu ćerku.

Skripaljeva nećaka: Optužnica protiv Rusa moguća prevara

MOSKVA - Bratanica bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja, Viktorija, upozorila je da ne bi trebalo uzimati zdravo za gotovo saopštenja britanskih vlasti.

Britanija imenovala dvojicu osumnjičenih za trovanje Skripaljevih

LONDON - Britanske vlasti imenovale su dvojicu Rusa kao osumnjičene za trovanje bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u Solsberiju.

Od trovanja hranom liječi se pet dana

Bakterije koje relativno često uzrokuju trovanje hranom su salmonela, listerija, ešerihija koli, stafilokoka i različite vrste klostridija.

Zaharova: Odgovorićemo na nove američke sankcije

MOSKVA - Rusija je danas objavila da razmatra mjere kojima će odgovoriti na najnovije američke sankcije, uvedene u vezi sa trovanjem bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke.

Najčitanije