turisti

BiH za sedam mjeseci posjetilo više od 900.000 turista

SARAJEVO - BiH je za sedam mjeseci posjetilo 906.788 turista, što je više za 11,7 odsto nego u istom periodu prošle godine, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Hong Kong posjetilo 40 odsto manje turista u avgustu

HONGKONG - Broj dolazaka turista u Hong Kong smanjen je za skoro 40 odsto u avgustu na godišnjem nivou, što je još ozbiljniji sunovrat u odnosu na julski pad od 5,0 procenata, izjavio je danas honkoški sekretar za finansije Pol Čan.

Spašeni izraelski turisti u Crnoj Gori

PODGORICA - Pripadnici Gorske službe spasavanja Crne Gore pronašli su turiste iz Izraela, koji su u nedelju kasno poslije podne uputili poziv za pomoć.

Srbiju posjetilo 2,04 miliona turista, pet odsto više nego lani

BEOGRAD - Srbiju je u prvih sedam mjeseci 2019. godine posjetilo 2,04 miliona turista, što je za pet odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

Česi odgovorili Hrvatima: Naši "pašteta turisti" troše više od vas

Nakon što je češki bogataš ispustio fekalije sa svoje jahte u more kod Komiže, a vijest o sramotnom potezu osvanula u svim hrvatskim medijima, počeli su da se nižu komentari o Česima koji dolaze na Jadran.

Više dolazaka i noćenja stranih turista u Srpskoj

BANJALUKA - Republiku Srpsku je za sedam mjeseci ove godine posjetilo 226.793 turista, što je za tri odsto više nego u istom periodu prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Ponovo pretučeni turisti u Hrvatskoj

​ZAGREB - Pripadnici obezbjeđenja poznatog noćnog kluba na Paklenim otocima pored Hvara pretukli su grupu austrijskih turista i jednu hrvatsku državljanku, javlja danas Index.hr.

Šta rade strani turisti na odmoru u Hrvatskoj?

SPLIT - Poljaci dolaze sa prepunim automobilim, Ukrajinci svaki dan roštiljaju, a Indijci imaju liste znamenitosti koje treba da obiđu, kažu ugostitelji iz Splitsko-dalmatinske županije, gdje se ove godine bilježi porast broja stranih turista.

Studenti iz Njemačke vozili se dajakom u Banjaluci

U vožnji dajakom, prepoznatljivom vrstom čamca karakterističnog za grad na Vrbasu, ne uživaju samo građani, već i brojni turisti, među kojima su juče bili i studenti iz Njemačke.

Umjesto vile Francuze na Hvaru dočekalo gradilište

ZAGREB - Francuski turisti iznajmili su vilu na Hvaru za 6.240 evra preko Bookinga, a tamo ih je dočekalo gradilište, piše hrvatski portal Index.

Najčitanije