turisti

U Hrvatskoj je trenutno 815.000 turista

U Hrvatskoj trenutno boravi 815.000 turista, od kojih je četvrtina iz Njemačke.

U špicu sezone u Crnoj Gori boravi 92 odsto manje turista

PODGORICA - U Crnoj Gori u špicu sezone boravi nešto više od 15.000 turista, što je 92 odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci Nacionalne turističke organizacije dostavljeni Televiziji "Vijesti".

U Hrvatskoj skoro upola turista manje nego lani

Hrvatska turistička zajednica objavila je danas da je u julu zabilježeno dva miliona dolazaka turista.

Budvanski ugostitelji: Potrebni su nam gosti, ne subvencije

Mjere za turizam iz trećeg Vladinog paketa nesu dovoljne, ocijenio je danas član Upravnog odbora Udruženja ugostitelja Budve Ilija Armenko, ističući da su za spas turističke sezone na crnogorskom primorju neophodni gosti.

Holanđani masovno napuštaju Hrvatsku

ZAGREB - Nakon što je Holandija stavila Hrvatsku na "narandžastu listu" zemalja i preporučila dvonedjeljnu samoizolaciju po povratku svojih građana sa Jadrana, holandski turisti masovno napuštaju Hrvatsku, piše danas zagrebački Jutarnji list.

Gondolijeri se žale: Turisti su predebeli

Čuveni gondolijeri u Veneciji smanjili su maksimalan broj turista koje mogu da prevoze u čamcima, navodeći da su to morali da učine zbog turista s prekomjernom težinom.

Turisti iz Srbije mogu u Tursku, ne treba ni test ni karantin

BEOGRAD - Granice Turske su još od 12. juna otvorene za sve turiste, rekli su u ambasadi te zemlje u Beogradu.

Turisti iz Srbije negativni na koronu odbili karantin, vraćaju se

BEOGRAD - Grupa turista koja je ljetovala na grčkom ostrvu Evija vraća se danas u Srbiju, jer je ustanovljeno da je nekoliko putnika zaraženo virusom COVID-19, dok ostali kod kojih je ponovljeni test pokazao da su negativni nisu željeli da budu u karantinu 14 dana, kako su im tamošnje vlasti naložile, rekao je Tanjugu direktor Jute Aleksandar Seničić.

U autobusu srpskih turista ima zaraženih, vozač ne zna gdje da vozi

Četiri autobusa s turistima iz Srbije negativnim na virus korona i jedan sa sedam poizitivnih krenuo je sa grčkog ljetovališta Evija.

Grčka najavljuje nove mjere za državljane zemalja Balkana

Grčke vlasti su istakle da su zabrane već uvedene za putnike iz Srbije, koji više ne mogu ni avionom da dođu u Grčku, ali kažu da nije isključeno moguće proširenje "crne liste".

Najčitanije