turizam

TOBL i DIS zajedničkim idejama do bolje turističke ponude

BANJALUKA - Turistička organizacija grada (TOBL) i Pozorište mladih DIS organizovali su danas u Domu omladine okrugli sto na temu "Unapređenje i proširenje turističke ponude kroz prizmu istorije i kulture grada Banjaluka", s ciljem zajedničkog stvaranja što kvalitetnijeg turističkog proizvoda.

Crna Gora najbrže rastuća evropska turistička destinacija

PODGORICA - Prema posljednjem izvještaju Evropske komisije za putovanja (ETC) Crna Gora je prepoznata kao najbrže rastuća destinacija među 33 evropske zemlje koje su članice ove međunarodne organizacije.

U kampovima u Hrvatskoj godišnje 20 miliona noćenja

ZAGREB - Kampovi u hrvatskom turizmu učestvuju sa 23 odsto kapaciteta i 22 odsto noćenja, piše portal 24sata.

BiH za godinu od turizma zaradila 390 miliona

BRISEL, BANJALUKA - Ukupni udio trgovine BiH sa EU porastao je na 74 odsto, a u prošloj godini najviše novih investicija u bh. ekonomiju zabilježeno je iz Rusije, Hrvatske i Holandije, navedeno je u najnovijem izvještaju Evropske komisije o ekonomskom napretku u trećem kvartalu za zemlje u procesu proširenja, koji je u posjedu "Nezavisnih".

Veći prihodi od turizma i bolja posjeta i u drugoj polovini oktobra

Prema relevantnim parametrima, pozitivni turistički trendovi nastavljeni su i u drugoj polovini oktobra, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Turistički potencijali Jahorine predstavljeni u Beču

SARAJEVO - Predstavnici Olimpijskog centra "Jahorina" predvođeni direktorom Dejanom Ljevnaićem i predsjednikom Nadzornog odbora Nedeljkom Elekom u Beču su predstavili turističke potencijale Jahorine, nove investicije i planove za predstojeću zimsku sezonu.

Turistički vozić kruži ulicama Sanskog Mosta

SANSKI MOST- Prvu probnu vožnju danas je imao turistički vozić, nova atrakcija u Sanskom Mostu, koji će ubuduće saobraćati ulicama ovog grada i činiti dio njegove turističke ponude.

Kineskinja osuđena za "porođajni turizam" u SAD

LOS ANÐELES - Kineskinja Dongjuan Li je priznala krivicu pred američkim sudom da je vodila lanac "porođajnog turizma" za bogate kineske državljane koji su plaćali kako bi im se djeca rodila u SAD i tako postali američki državljani.

DW: U Hrvatskoj jedna cijena za strance, druga za domaće posjetioce

BERLIN - U nekim restoranima U Hrvatskoj postoje posebne cijene za strane goste, a posebne (jeftinije) za domaće posjetioce, što nije u skladu sa zakonom i pravilima EU, navodi "Deutsche Welle".

Tri moguća nasljednika ministarke trgovine i turizma RS

​BANJALUKA - Nakon ostavke Dragice Kovač, još malo bivše ministarke trgovine i turizma RS, u opticaju su tri imena za njenu zamjenu.

Najčitanije