turizam

Austrija ima gostiju, ali nema radne snage

U Austriji hoteljeri i gastronomi imaju jedan veliki problem tokom ljeta, a to nije nedostatak gostiju, već nedostatak radne snage.

"Nezavisne" u obilasku Olimposa: Planina bogova magnet za turiste

Ako ste ikada željeli da popijete čaj ili kafu na vrhu planine, dok vam se pogled pruža sve do Sredozemnog mora, ili ste svjetski putnik koji preferira putovati sa ruksakom na leđima, ljubitelj prirode i opuštenog druženja, Nacionalni park Olimpos u Turskoj idealno je mjesto za vas.

Muzika i slikarstvo na trgovima Banjaluke

U sklopu turističke ponude grada Banjaluka, Gradski tamburaški orkestar ove subote počinje sa realizacijom tradicionalne kulturno-turističke manifestacije "Muzika i slikarstvo na trgovima Banjaluke".

Turizam u snažnom zaletu, ali upitno rušenje rekorda iz 2019.

BANJALUKA, TREBINJE - Iako je broj dolazaka i noćenja turista u Srpskoj u prošlom mjesecu znatno premašio brojke iz juna 2020. godine, trendovi još nisu dostigli onaj nivo iz pretpandemijske 2019.

Bečki turizam ispod "normalnih" vrijednosti

Turizam u Beču i dalje je daleko ispod "normalnih vrijednosti" od prije pandemije virusa korona.

Etno-turizam Srpske procvjetao usljed pandemije

BANJALUKA - Etno-turizam u RS je u periodu pandemije virusa korona doživio procvat s obzirom na to da su domaći turisti, zbog nemogućnosti putovanja u strane zemlje, otkrili čari odmora u prirodnim ljepotama Srpske.

U Hrvatsku za vikend stiglo 39% manje turista nego 2019.

Proteklog vikenda, od petka do nedjelje, u Hrvatsku je došlo više od 336.000 turista, javlja HRT.

Nemaju ni sunca ni mora, a turizam četiri puta jači od hrvatskog

Turističke brojke Austrije u 2020. godini pomalo ostavljaju ljubomornima, jer je zemlja bez sunca I mora, malo udaljena od Mediterana.

Antalija: Milionski grad na obali mora magnet za turiste

Ako je Ankara glavni grad Turske, Istanbul finansijski, administrativni i politički centar ove zemlje, onda Antalija svakako predstavlja prijestonicu turizma i s punim pravom nosi tu titulu.

Dolapi na Trebišnjici: Izum sa Nila koji ispisuje trebinjsku istoriju

Francuski geograf i etnolog Gijom Ležan boraveći u Trebinju u ljeto 1858. godine opisao je "plavu Trebišnjicu" i za nju rekao: "Široka, ali bez dubina, ona širi svoju bistru površinu između obrađenih brežuljaka i bašta, koje oplođava pomoću kola ili norias, kako bi rekli u Španiji".

Najčitanije