učionica

Virtuelna učionica za mlade sa Daunovim sindromom

Down syndrom centar je prije nekoliko dana pokrenuo virtuelnu učionicu kako bi svojim članovima, mladima sa Daunovim sindromom, omogućio nastavak rehabilitacionog programa i svakodnevne časove i vježbe.

U Banjaluci otvorena prva pametna učionica ruskog jezika

BANJALUKA - U Banjaluci je danas otvorena prva pametna učionica ruskog jezika, projekat koji realizuje organizacija "Ruska humanitarna misija" u saradnji sa Udruženjem građana "Kolibri" i istoimenim privatnim vrtićem.

Urušila se učionica, sedam učenika poginulo, 57 povrijeđeno

NAIROBIJ - Sedmoro učenika je poginulo, a 57 ih je ranjeno u ponedjeljak u urušavanju učionice u osnovnoj školi u Nairobiju, potvrdio je vladin portparol.

Đaci do proljeća dobijaju učionicu pod vedrim nebom

BANJALUKA - Učenici Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" u Boriku od proljeća će časove biologije, hemije i prirode i društva moći izvoditi u prirodi, jer će dobiti učionicu u prirodi.

Učenici OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" u Boriku dobili toplije učionice

BANJALUKA - Učenici Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" u naselju Borik nastavu pohađaju u toplijim učionicama nakon što su na objektu urađeni nova fasada, stolarija i termička izolacija krova.

Tito se "ukazao" u hrvatskoj učionici

Na Facebook profilu novinara Elvisa Morine objavljena je fotografija iz jedne hrvatske učionice, u kojoj je nad školskom tablom nalazila fotografija Josipa Broza Tita.

E-učionice u svim osnovnim školama u RS

GRADIŠKA - Ministarstvo prosvjete i kulture započelo je u avgustu ove godine treću fazu projekta ′Dositej′ u okviru koje ćemo preostale 62 osnovne škole opremiti e-učionicama i na taj način stvoriti uslove da se u svim osnovnim školama u Republici Srpskoj nastava izvodi na najmoderniji način, rekao je ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević u Osnovnoj školi „Vasa Čubrilović“ Gradiška, gdje je danas predstavljen početak treće faze projekta „Dositej“.

Đacima koji putuju neophodne učionice čekaonice

BANJALUKA - Učenici koji putuju na nastavu u srednje škole iz udaljenih krajeva i njihovi nastavnici smatraju da su ovim đacima neophodne učionice u kojima bi provodili vrijeme dok čekaju autobus.

Najčitanije