upis

Džomić: Crkva ima dokaze o upisu crkvene imovine

PODGORICA - Crkva posjeduje dokaze o upisima prava crkvene imovine u katastar, ali i brojne dokaze iz kojih se jasno vidi da država Crna Gora ni prije, a ni poslije 1918. ili bilo koje druge godine nije bila vlasnik pravoslavnih hramova, manastira i ostale nepokretne i pokretne crkvene imovine, poručio je danas Velibor Džomić, protojerej-stavrofor Mitropolije crnogorsko-primorske SPC.

U program pripreme pred polazak u školu upisano 29 djece

KOSTAJNICA - U Javnoj predškolskoj ustanovi Klub za djecu "Kestenko" u Kostajnici od 1. marta do 31. maja 29 djece pohađaće program pripreme pred polazak u školu.

Besplatan upis u biblioteku za učenike prvih i drugih razreda

SREBRENICA - Narodna biblioteka Srebrenica omogućila je tokom septembra besplatan upis za učenike prvih i drugih razreda osnovnih škola, rekla je Srni bibliotekar Violeta Radić.

Uskoro upis beba u matične knjige rođenih odmah u porodilištu

BANJALUKA - Trčanje novopečenih roditelja od šaltera do šaltera da bi bebu upisali u matičnu knjigu rođenih, uskoro bi moglo da postane prošlost.

Mlade ne zanimaju agrar ni šumarstvo

BANJALUKA - Na Šumarski fakultet Univerziteta u Banjaluci prijavilo se tek 20 kandidata, iako je planiran upis 74 studenta u predstojećoj akademskoj godini.

Đaka prvaka u RS drugu godinu zaredom manje od 10.000

BANJALUKA, PRIJEDOR - U prvi razred osnovne škole u Republici Srpskoj u školskoj 2019/2020. godini upisana su 9.293 učenika i broj prvaka već drugu godinu zaredom je ispod 10.000, saznaju "Nezavisne".

Upisano za 5,1 odsto manje srednjoškolaca

SARAJEVO - U školskoj 2018/2019. godini u BiH u 313 srednjih škola upisano je 117.764 učenika, što je u odnosu na prethodnu školsku godinu manje za 6.384 učenika ili 5,1 odsto.

Za kadrove s bogoslovije nema krize

​BANJALUKA, DOBOJ - Prema javnom konkursu za ovogodišnji upis srednjoškolaca u Republici Srpskoj, bogosloviju će moći da upiše 21 učenik, a da će interesovanje za ovo zvanje biti veliko, pokazuje podatak da prošle godine nezaposlenih lica koja su završila ovo usmjerenje nije bilo.

U prvi razred srednjih škola u RS planiran upis 10.550 učenika

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske objavilo je danas konkurs za upis učenika u prvi razred srednjih škola u školskoj 2019/2020. godini, prema kojem je planiran upis 10.550 učenika u 16 struka.

Predstoji borba za svakog studenta

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - U školskoj 2018/2019. godini na prvi ciklus studija visokog obrazovanja, uključujući i integrisane studije, u zimski semestar upisano je 29.245 studenata, što je manje za 2.605 studenata u RS u odnosu na prethodnu godinu.

Najčitanije