upis

U ponedjeljak konkurs za treći upisni rok

BANJALUKA - Konkurs za upis studenata u trećem roku na Univerzitet u Banjaluci biće objavljen u ponedjeljak, 17. septembra, saopšteno je iz ove obrazovne ustanove.

Zanatske škole, ali i gimnazije ostale poluprazne

BANJALUKA - Drugi upisni rok u srednje škole u RS završen je u petak, a direktori ističu da je ostalo slobodnih mjesta i u četvorogodišnjim stručnim školama, ali i trogodišnjim, zanatskim, a, kako kažu, ta činjenica ne čudi jer je svake godine sve manje đaka.

U ponedjeljak počinje drugi upisni rok, mjesta ima čak i u gimnazijama

BANJALUKA - Budući srednjoškolci koji u junskom roku nisu zadovoljili uslove konkursa, od 2. do 13. jula imaju priliku da se upišu u srednje škole u kojima je ostalo slobodnih mjesta, a ima ih čak i u gimnazijama u nekim opštinama.

U Trnovu i Oštroj Luci upisana samo po dva prvačića

BANJALUKA - Broj upisanih prvačića u RS se smanjuje unazad nekoliko godina, tako da su školske klupe sve praznije, a od 9.600 mališana koji bi u septembru trebalo prvi put da sjednu u školske klupe najmanje ih je upisano u Trnovu i Oštroj Luci, po dvoje, dok ih je najviše u Banjaluci - 1.919.

Roditelji radije biraju "popularne" škole

BANJALUKA, PRIJEDOR - Roditeljima postaje sve bitnije da im dijete ide u određenu školu, koja je na glasu kao prestižnija i popularna, a ne kao nekada da im je obrazovna ustanova što bliže kući.

Dekani ne strahuju od praznih amfiteatara

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - U toku je prijem dokumenata za upis studenata u prvi, drugi i treći ciklus studija na dva javna univerziteta u RS, a nadležni na fakultetima očekuju da će popuniti kapacitete uprkos smanjenju broja đaka u srednjim školama i činjenici da sve više ljudi zbog posla odlazi van BiH.

Gimnazija popunjena, u Ekonomskoj ima mjesta

BANJALUKA, PRIJEDOR - Za učenike koji imaju manje od 60 bodova prijem dokumenata za upis u prvi razred srednje škole počeće u ponedjeljak, 18. juna, i trajaće do 20. juna.

Na prvi ciklus studija planiran upis 3.163 studenta

BANJALUKA - Univerzitet u Banjaluci saopštio je da je raspisan konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u akademskoj 2018/2019. godini, prema kojem je na ovom univerzitetu na prvi ciklus planiran upis 3.163 studenta, na drugi 1.362, te 135 studenata na treći ciklus.

Medicinska škola i Gimnazija zatrpane prijavama

BANJALUKA - Prvi upisni rok u srednje škole započeo je juče širom RS, a najveća gužva u Banjaluci zabilježena je u Gimnaziji i Medicinskoj školi, koje su popunjene prijavama već prvi dan.

Počeo upis u srednje škole

BANJALUKA - U Republici Srpskoj danas je počeo upis u prve razrede srednjih škola za učenike koji imaju 60 i više bodova, dok za učenike koji imaju manje od 60 bodova prijem dokumenata počinje u ponedjeljak, 18. juna, i trajaće do srijede, 20. juna.

Najčitanije