upravljanje

Četiri izazova upravljanja sopstvenom agencijom

Vodite agenciju? Evo kako da izbjegnete neke od najvećih izazova

Zašto je ovo posao koji ćete željeti da radite

Iako se ranije pod terminom „projekat“ uglavnom mislilo na crteže i planove koji se tiču arhitekture i građevine, danas se ovaj izraz može čuti u različitim sferama poslovanja. Koriste ga umjetnici, marketinški stručnjaci, menadžeri u velikim korporacijama i odgovorna lica u udruženjima građana ili nevladinim organizacijama.

Nakon deceniju i po došli na red za stečaj

BANJALUKA - Okružni privredni sud u Banjaluci donio je rješenje kojim se otvara stečajni postupak u Javnom preduzeću Republike Srpske za upravljanje i gazdovanje poslovnim prostorom, koje ne radi od 2003. godine.

Osporavaju pravilnik zbog zaštite akcionara

BANJALUKA - Udruženje društava za upravljanje investicionim fondovima donijelo je na jučerašnjoj sjednici Skupštine Udruženja odluku o pokretanju postupka ocjene ustavnosti Pravilnika o udjelima otvorenih investicionih fondova, radi zaštite interesa udjeličara (akcionara) fondova.

Četiri aplikacije koje će vam pomoći da isplanirate i organizujete svoje ciljeve

Šta god da planirate u životu i šta god želite da postignete, prvi korak koji morate napraviti jeste postavljanje cilja.

Vrijednost oduzete imovine u RS 1.7 miliona KM

BANJALUKA- Direktor Agencije za upravljanje oduzetom imovinom Republike Srpske Svjetlana Kusić izjavila je da je trenutna vrijednost oduzete imovine kojom Agencija upravlja 1.702.166 KM.

Evo zašto bi svaki menadžer morao da poznaje osnove HR-a

Vlasnici ili menadžeri preduzeća male ili srednje veličine obično imaju veliki broj obaveza, tako da niti žele, niti mogu da se bave ljudskim resursima. Ali bez obzira na to da li u kompaniji postoji HR sektor ili ga nema, svaki menadžer bi trebalo da poznaje neke osnove HR-a. Ovom prilikom nudimo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da zadržite svoje zaposlene, date im mogućnost da postanu bolji i, neminovno, dovedu cijelu kompaniju do poslovnog uspjeha.

Najčitanije