uvoz

U BiH uvezeno 95 miliona kg citrusa i banana

BANJALUKA - Na tržištu BiH u 11 mjeseci ove godine našlo se skoro 95 miliona kilograma citrusa i banana koji su pristigli najviše iz Ekvadora i Turske, sudeći prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Zabrana uvoza mesa iz Srbije pogurala domaću proizvodnju

BANJALUKA - Zabrana uvoza svinjskog mesa i prerađevina iz Srbije pogurala je domaće proizvođače, a posebno prerađivače, od kojih su neki već uveli drugu smjenu, ali i potpisali ugovore sa proizvođačima iz Srbije za koje rade uslužno.

Uvoz BiH iz Japana 40 puta veći od izvoza

​SARAJEVO - Uvoz Bosne i Hercegovine iz Japana čak 40 puta je vredniji nego domaći izvoz u ovu daleku azijsku zemlju.

Jedemo ono što Evropa neće

BANJALUKA - Farmeri u RS kažu da im je u interesu da proizvode dovoljno mesa za potrebe naših potrošača, ali da ih guši uvoz, zbog čega je na tržištu RS, primjera radi, svega 30 odsto domaće svinjetine, dok je ostatak iz drugih država.

Hrvatska uvozi najviše radnika od zemalja EU

ZAGREB - Među 13 država EU koje prednjače po odobravanju boravka strancima zbog zapošljavanja, Hrvatska je vodeća s udjelom od čak 90 odsto izdatih prvih dozvola stranim radnicima.

Prekomjeran uvoz nagomilao višak junadi

BANJALUKA, BIJELJINA - Vlada Republike Srpske, odnosno resorno Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, najavilo je da će subvencionisati interventni otkup junadi u RS i tako pomoći proizvođačima da prodaju tržišni višak junadi, dok poljoprivrednici smatraju da je višak nastao usljed prekomjernog uvoza ovog mesa te da ova mjera neće trajno riješiti problem.

U RS zabranjen uvoz 21 tone mandarina iz Turske

BANJALUKA - Republička fitosanitarna inspekcija zabranila je uvoz 21 tone mandarina porijeklom iz Turske jer je utvrđeno prisustvo pesticida iznad propisanog maksimalnog nivoa, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

Spoljnotrgovinski deficit BiH skoro šest milijardi KM

SARAJEVO - Pokrivenost uvoza izvozom tokom devet mjeseci u BiH iznosila je 59,2 odsto, a spoljnotrgovinski robni deficit 5,96 milijardi KM, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Zabranjen uvoz 24,5 tone mineralnog đubriva iz Italije

BANJALUKA - Republička fitosanitarna inspekcija zabranila je uvoz 24,5 tone mineralnog đubriva porijeklom iz Italije jer je utvrđeno da ne ispunjava propisane parametre kvaliteta, saopšteno je iz Inspektorata Srpske.

Nelegalno uvozio automobile i prodavao ih u Federaciji

ZVORNIK - Pripadnici Policijske uprave Zvornik podnijeli su Okružnom tužilaštvu Bijeljina izvještaj protiv muškarca čiji su inicijali R.S. iz Sarajeva zbog nedozvoljene trgovine automobilima.

Najčitanije