uvoz

U BiH ove godine uvezeno 500 tona meda

Ove godine u BiH je uvezeno 500 tona meda, a poseban problem predstavlja kvalitet tog meda i drugih pčelinjih proizvoda, rekao je Damir Barašin, predsjednik Društva pčelara iz Banjaluke.

Uzgoj svinja devastiran prekomjernim uvozom

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS je, posredstvom Agencije za agrarna plaćanja RS, isplatilo više od milion KM iz sredstava Kompenzacionog fonda RS za podršku proizvođačima svinjskog mesa, a proizvođači, iako pozdravljaju ovu pomoć, kažu da uzgoj svinja postaje neodrživ, te da je domaća proizvodnja devastirana prekomjernim uvozom iz EU.

Košarac: Ne odustajem od uvođenja zaštitnih mjera

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao da je da neće odustati od uvođenja zaštitnih mjera za uvoz svježeg i rashlađenog mesa, jer je to neophodno, a i predstavlja politiku Republike Srpske, čiji je glavni cilj očuvanje domaće poljoprivredne proizvodnje.

Izvoz iz BiH teži od milijarde, uvoz od dvije

BANJALUKA, SARAJEVO - Bosna i Hercegovina je u septembru izvezla robu u vrijednosti 1,3 milijarde KM, dok je u istom mjesecu uvoz bio nešto veći od dvije milijarde, pokazuju podaci Agencije za statistiku BiH.

Iz ovih zemalja Srbija uvozi najviše polovnih automobila

Postoje brojna inostrana tržišta sa kojih se polovni automobili uvoze u Srbiju, a danas ćemo saznati kojih pet su najzastupljeniji.

Petković: Priština ponovo izaziva nestabilnost i diže tenzije

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Petar Petković izjavio je da je Priština, uvođenjem nekakvih antidamping mjera, danas ponovo posegnula za jednostranim potezima kojima direktno potkopava svaki potencijal regionalne saradnje i zatvara se za svaku takvu inicijativu koja je oličena i u ideji "Otvoreni Balkan".

Poskupljuje kafa u Srpskoj

BANJALUKA - Skok cijena kafe na svjetskom tržištu već od sutra osjetiće i stanovnici Republike Srpske, koji će za ovaj proizvod morati da izdvoje oko deset odsto više novca.

Tri milijarde otišle na uvoznu hranu

SARAJEVO, BANJALUKA - Izvoz poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iznosio je 846,40 miliona KM, a uvoz 3,01 milijardu, navedeno je u Izvještaju o uticaju pandemije kovid-19 na stanje u poljoprivredno-prehrambenom sektoru u BiH za 2020. godinu.

Ne jenjava uvoz luksuznih auta u BiH: Za tri zvijeri iskeširali 1,5 miliona KM

BANJALAUKA, SARAJEVO - Najskuplji automobil uvezen u Bosnu i Hercegovinu u prvih osam mjeseci ove godine je Ferrari F142, za kojeg je ponosni vlasnika iskeširao 489.457 KM, plus 83.260 KM dažbina.

Pandemija nije ugrozila ispijanje kafe

BANJALUKA, SARAJEVO - Da kafa i dalje zauzima visoko mjesto na listi toplih napitaka među stanovnicima BiH, pokazuje podatak da su na domaće tržište za pet mjeseci ove godine uvezene oko 483 tone kafe više nego lani u istom periodu.

Najčitanije