vakcina

Kineski naučnici uvjereni u efikasnost buduće vakcine

Naučni istraživači kineske kompanije Sinovak koji rade na izradi vakcine protiv kovida-19 su, kako kažu, 99 posto sigurni da će ona biti efikasna.

Rumunija razvija vakcinu koja će se uzimati kroz nos

BUKUREŠT - Rumunija razvija vakcinu protiv smrtonosne bolesti Covid-19 koja bi, prema mišljenju naučnika, trebalo da se uzima nazalno, a ne ubrizgava.

"Novavaks" počeo s ispitivanjem vakcine u Australiji

LION - Američka kompanija "Novavaks" počela je s kliničkim ispitivanjem vakcine protiv virusa korona u Australiji, prenio je Euronjuz.

Stručnjak: Ne smijemo pristati na manje kvalitetne vakcine

VAŠINGTON - Direktor Centra za edukaciju o vakcinama Dječije bolnice u Filadelfiji dr Pol Ofit ocijenio je da vakcina za virus korona ne može da bude razvijena u Sjedinjenim Američkim Državama do kraja godine.

The Lancet: Kineska vakcina ispitana na ljudima bezbjedna i efikasna

Ugledni britanski medicinski magazin The Lancet ocijenio je da rezultati prve faze ispitivanja prve vakcine protiv korona virusa iz Kine na ljudima pokazuju da je ona "bezbjedna" i da "podstiče brz odgovor imunog sistema".

Tajland počeo testiranje vakcine za Covid-19 na majmunima

BANGKOK - Tajland je danas počeo sa testiranjem vakcine protiv novog virusa korona na majmunima nakon pozitivnih ispitivanja na miševima, saopštio je tajlandski ministar nauke i prosvete Suvit Misinci.

Kliničko testiranje vakcine počinje za mjesec dana

MOSKVA - Rusija planira da za mjesec dana započne kliničko testiranje vakcine protiv virusa korona, izjavio je ruski ministar zdravlja Mihail Muraško.

Rusija će registrovati vakcinu protov korone krajem ljeta?

MOSKVA - Vakcina za virus korona mogla bi da bude registrovana u Rusiji u avgustu, najavio je direktor Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju Aleksander Gunzburg.

Tramp: Vlada će uložiti u sve najbolje kandidate za vakcinu

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da će američka vlada uložiti u sve najbolje kandidate za vakcinu protiv virusa korona i istakao da je lista sužena na 14 obećavajućih mogućnosti uz plan da bude dalje sužena.

EU protiv "trke" sa SAD oko vakcine za koronu

BRISEL - Povodom najava da su SAD "prve u redu" za dobijanje vakcine protiv COVID19 koju razvija francuska kompanija "Sanofi", iz Brisela poručuju da u pitanju nije "trka" i pozivaju administraciju u Vašingtonu da se priključi globalnim naporiima u istraživanju, proizvodnji i distribuciji buduće vakcine.

Najčitanije