vakcinacija

Grad na Siciliji ima 104 odsto vakcinisanih, svi se pitaju kako je to moguće

Dok evropske vlade razmatraju nove mjere za suzbijanje virusa korona i povećanje broja vakcinisanih, Palaco Adrijano, mali grad na padinama sicilijanskog Monte dele Rose ima stopu vakcinacije koja prkosi zakonima matematike.

Ana Nikolić se vakcinisala buster dozom

Pjevačica Ana Nikolić primila je i treću (buster) dozu vakcine protiv virusa korona, a snimak vakcinacije je podijelila sa svojim pratiocima na Instagramu.

GTA Online igrači mogu da vakcinišu svoje avatare

Pandemija virusa korona se iz stvarnog svijeta širi i u svijet video igara.

Mediji: EU predložila novi rok za validnost vakcina

BRISEL - Evropska unija će preporučiti rok od devet mjeseci za validnost vakcinacije protiv kovida 19 za putovanja u evropskom bloku, a takođe će predložiti davanje prioriteta vakcinisanim putnicima, navodi se u dokumentu Evropske komisije u koji je njujorška agencija "Blumberg" imala uvid.

Zdravstveni radnici u Hratskoj odbili testiranje i dobili otkaz

ZAGREB - Četvoro zdravstvenih radnika Kliničko bolničkog centra Zagreb dobilo je otkaz, jer je odbilo da se testira na virus korona, a jedan je sam prekinuo radni odnos, rekao je direktor ove zdravstvene ustanove Ante Ćorušić.

Špan: Do kraja zime svi će biti vakcinisani, izliječeni ili mrtvi

BERLIN - Nijemci će do kraja zime biti vakcinisani, izliječeni ili mrtvi, izjavio je njemački ministar zdravstva Jens Špan.

Tiodorović: Kovid propusnice od 24 sata nisu realne

BEOGRAD - Ja sam za uvođenj kovid propusnica 24 sata, to je stav i stručnog dijela Kroznog štaba i jasan stav struke u svijetu, ali smo svjesni da je zabluda da bi to bilo moguće, rekao je član Kroznog štaba dr Branislav Tiodorović.

SZO: Jako smo zabrinuti zbog situacije u Evropi

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) "jako je zabrinuta" zbog širenja virusa korona u Evropi, dok se kontinent bori s novim talasom infekcija, kazao je u subotu za BBC šef Kancelarije SZO za Evropu Hans Kluge.

Njemačka uvodi obaveznu vakcinaciju?

BERLIN - U Njemačkoj su u toku diskusije o mogućnosti da od naredne godine bude uvedena obavezna vakcinacija, piše britanski dnevnik Telegraf.

Protesti u Beču zbog lockdowna i obavezne vakcinacije

BEČ - Dan pošto je austrijska vlada odlučila da od ponedjeljka uvede lockdown za sve građane i obaveznu vakcinaciju od 1. februara, protivnici korona mjera organizovali su proteste u centru Beča.

Najčitanije