vanredno stanje

U FBiH ukinuto stanje nesreće

Nakon što je 16. marta Vlada FBiH proglasila stanje nesreće zbog pandemije virusa korona, na današnjoj telefonskoj sjednici Vlade donesena je oduka o ukidanju stanja nesreće.

Čubrilović: Vanredno stanje uvedeno u skladu sa Ustavom

TREBINJE - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je odluka o uvođenju vanrednog stanja u Srpskoj donesena na ustavan način.

Rasprava u NS RS o mjerama tokom vanrednog stanja: "Radili smo odgovorno"

BANJALUKA - Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović rekao je u Narodnoj skupštini da je život čovjeka tokom epidemije virusa korona bio neprikosnoven, te da su sve mjere republičkih organa donošene u tom pravcu.

Sud odbio inicijative za proglašenje vanrednog stanja u Srbiji neustavnim

BEOGRAD - Ustavni sud Srbije odbacio je inicijative za pokretanje postupaka za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o proglašenju vanrednog stanja, od 15. marta ove godine.

Cvijanović: Samo u banana državi poput BiH možete nelegalno izabrati CIK

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je u Narodnoj skupštini Republike Srpske da se sve što se tiče donošenja uredbi za vrijeme vanrednog stanja u Republici Srpskoj dešavalo u skladu sa Ustavom Republike Srpske.

Dodik: Nije bilo greške u vanrednom stanju

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras da Narodna skupština Republike Srpske treba da usvoji zaključak u kome se navodi da nije bilo greške u vanrednom stanju.

Šeranić: Odluke donosili u skladu sa podacima

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić istakao je danas da je prilikom predlaganja odluke o ukidanju vanrednog stanja broj lica zaraženih virusom korona bio manji od broja oporavljenih.

Ukinuti vanredno stanje u RS, situacija pod kontrolom

BANJALUKA - Prijedlogom odluke o ukidanju vanrednog stanja u Republici Srpskoj propisano je ukidanje ovog stanja jer je epidemiološka situacija koja se odnosi na virus korona stavljena pod kontrolu.

Evidentirano 28 prekršaja u vezi sa vanrednim stanjem

BANJALUKA - U Republici Srpskoj u protekla 24 časa 27 građana prekršilo je policijski čas.

Vanredno stanje u Sjevernoj Makedoniji produženo za dvije nedjelje

SKOPLJE - Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski produžio je vanredno stanje zbog pandemije virusa korona za još 14 dana, navodeći kao razloge za to ekonomske i socijalne mere.

Najčitanije