veterani

Porast stope samoubistava među mladim veteranima u Americi

VAŠINGTON - Stopa samoubistava značajno je porasla među mladim vojnim veteranima u SAD, najnoviji su podaci američkog Ministarstva za pitanja veterana.

Hrvatski veterani: Ne želimo Bajagu na Danima piva u Sisku

ZAGREB - Udruženja ratnih veterana u Sisačko-moslovačkoj županiji smatraju "neprimjerenim i neumjesnim" da Momčilo Bajagić Bajaga 15. septembra održi koncert povodom Dana piva u Sisku, prenosi danas portal 24sata.hr.

Britanski veterani u skupocjenim automobilima prodefilovali Sarajevom

SARAJEVO - Šezdeset skupocjenih vozila danas je, nakon Mostara, prodefilovalo Sarajevom u okviru jedne od najstarijih humanitarnih akcija koja pruža podršku britanskim vojnicima i njihovim porodicama -"Rally for Heroes".

Hrvatski veterani ne odustaju od ustaškog pozdrava

ZAGREB - Koordinacija veteranskih i stradalničkih udruženja Grada Zagreba, Splita i Splitsko-dalmatinske županije kritikovala je danas odluku Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima, koje je zaključilo da je pozdrav "Za dom spremni" suprotan Ustavu pa se može koristiti samo u komemorativne svrhe uz prethodno dopuštenje, poručivši da se nikada neće odreći tog pozdrava.

EK kritikovala Hrvatsku: Ratni veterani veoma privilegovani

BRISEL - Evropska komisija u najnovijem izvještaju kritikuje Hrvatsku zbog privilegija koje imaju ratni veterani iz devedesetih godina prošlog vijeka i upozorava da su veteranske penzije, u prosjeku, dvostruko veće od običnih.

Aćić: Pripadnici "Srbske časti" bili gosti "Veterana"

BANJALUKA - Generalni sekretar Narodne skupštine Republike Srpske Marko Aćić rekao je Srni da pripadnici Udruženja "Srbska čast" nikada Sekretarijatu parlamenta Srpske nisu poslali nikakav dopis sa zahtjevom za korištenje prostorija parlamenta, već su bili gosti organizacije "Veterani Republike Srpske".

Dodik: Vulin nije rekao ništa što ne misli normalan svijet

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da krivična prijava koju je hrvatsko "Udruženje branitelja domovinskog rata 91" podnijelo protiv ministra u Vladi Srbije Aleksandra Vulina nije ništa drugo nego pokušaj ućutkivanja svih onih koji bi skup u Blajburgu okvalifikovali onako kakav jeste, a ne kako se predstavlja u javnosti.

Zagreb: Privedeno 60 demonstranata, povrijeđeno 25 ljudi

ZAGREB - U sukobima policije i demonstranata u Zagrebu u subotu povrijeđeno je 12 policajaca i 13 građana, dok je 60 demonstranata privedeno.

Najčitanije