veto

Većina poslanika NS RS podržava Dodikovu najavu veta na odluku CIK-a

BANJALUKA - Većina predstavnika političkih partija u Narodnoj skupštini RS slaže se s tim da ova najviša zakonodavna institucija treba da raspravlja i podrži najavu Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH, da će uložiti veto na odluku CIK BiH za potpisivanje ugovora s američkom agencijom za izborne procese IFES.

Bošnjaci ne odustaju od veta na rebalans budžeta

BANJALUKA – Vijeće naroda RS nije postiglo saglasnost o pitanju zaštite vitalnog nacionalnog interesa na rebalans budžeta RS za ovu godinu, koji je pokrenuo Klub Bošnjaka.

Tramp uložio veto na odluke Kongresa o prodaji oružja

VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp stavio je veto na tri rezolucije Kongresa čiji je cilj da blokiraju njegovu administraciju da Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima proda oružje vredno milijarde dolara.

Pariz spreman da uloži veto na odgađanje Brexita

PARIZ - Francuska je spremna da uloži veto na britanski zahtjev za odgađanje "Bregzita" u slučaju da London ne ponudi ništa kao alternativu ili da su time ugrožene institucije EU, rečeno je iz kabineta predsjednika Emanuela Makrona.

Bošnjaci podižu veto za Srebrenicu

BANJALUKA - Klub Bošnjaka u Vijeću naroda RS pokrenuće mehanizam vitalnog nacionalnog interesa kako bi pokušao osporiti zaključke o stavljanju van snage Izvještaja o Srebrenici iz 2004. godine i formiranje nove komisije.

Nastavlja se kriza u FBiH: Hrvati ulažu veto na izborne jedinice

SARAJEVO - Hrvatski predstavnici u Federaciji BiH iskoristit će sve mogućnosti da zaštite svoja prava, pa i mogućnost ulaganja veta, kako bi zaštitili svoj nacionalni vitalni interes.

Veto Španije zbog Kosova

MADRID - Španija je stavila veto na prijedlog teksta zajedničke deklaracije planirane za objavljivanje tokom samita u Sofjii, piše španski "El Pais".

Vijeće naroda RS nije podržalo veto Bošnjaka u vezi s bosanskim jezikom

BANJA LUKA - Na sjednici Vijeća naroda Republike Srpske danas nije podržan veto Bošnjaka na Zakon o srednjem obrazovanju i vaspitanju, kojim se, kako smatraju, negira postojanje bosanskog jezika, odnosno pravi diskiminacija Bošnjaka.

Nije usvojen amandman Kluba Bošnjaka

BANJALUKA - Vijeće naroda Republike Srpske nije usvojilo amandman Kluba Bošnjaka na Zakon o Pravobranilaštvu Republike Srpske, saopštila je predsjedavajuća Vijeća naroda Nada Tešanović.

Veto Rusije lomi i petorku u Savjetu bezbjednosti po pitanju Kosova

VAŠINGTON, BEOGRAD - Novi sastav Savjeta bezbjednosti, u koji je od 1. januara ušlo pet zemalja koje priznaju Kosovo za državu, ne ide naruku Srbiji, ali imajući u vidu pravo veta koje imaju Rusija i Kina, Beograd ne bi trebalo da strahuje od nevolja na Ist Riveru, pišu beogradske "Večernje novosti".

Najčitanije