virusi

Čovječanstvu prijeti još 1,7 miliona nepoznatih virusa

Iz panedmije novog virusa korona treba izvući važne pouke kako bi se iduća moguća pandemija, zapravo zaustavila na samom izvoru, odnosno prije nego li postane nova prijetnja čovječanstvu.

Jevđenić: Virusi - najbrže evoluirajuće jedinke na planeti

Virusi su sigurno najbrže evoluirajuće biološko biće na našoj planeti. Mnogi od njih razvijaju se otprilike milion puta brže od stope evolucije ćelijskih organizama domaćina. Ova izuzetno visoka brzina evolucije omogućava virusima da pobegnu od imuniteta jednog domaćina i brzo se prilagode u novom.

Kako se najbolje zaštiti od virusa?

Virusi koji izazivaju prehladu, grip i stomačne probleme još haraju i zato je važno da vam imunitet bude što jači kako biste uspjeli da izbjegnete zarazu.

Otkrivena Ahilova peta svih virusa

​Američki stručnjaci otkrili su slabu tačku, Ahilovu petu većine virusa koji muče čovječanstvo, čime je načinjen korak ka univerzalnoj vakcini.

Da li šminka postaje rasadnik virusa kad se razbolimo?

Da popričamo o virusima i bakterijama na vašim omiljenim proizvodima za šminkanje. Da li bi trebalo taj skupo plaćeni karmin da bacite, ako ste ga koristili dok ste bili bolesni?

Jaguar "uključuje" automobile u borbu protiv patogena

Svi znamo šta su automobili - Mašine s točkovima koje prevoze stvari i ljude sa jednog mjesta na drugo. Međutim, najveći britanski proizvođač automobila za ove mašine ima jednu novu ideju.

Virusne infekcije napunile Dom zdravlja: Dječji kašalj grmi ambulantama

BANJALUKA - Sezona je virusa i gripa, a više od pola pregledanih pacijenata ovih dana su djeca, saopštili su iz Doma zdravlja.

Virusi napunili pedijatrijske ambulante

BANJALUKA - Da su mališani napunili ambulante, potvrdili su iz Doma zdravlja Banjaluka, navodeći da je tokom decembra zapažen povećan broj oboljelih od virusnih infekcija u novorođenačkom i dojenačkom uzrastu, kao i pacijenata predškolskog i školskog uzrasta.

Google povukao 145 zaraženih aplikacija, provjerite da li ih imate

Prošle nedjelje Palo Alto Networks primijetio je da se na Google Play-u nalazi 145 zaraženih aplikacija, od kojih većina nosi po dvije zaražene datoteke. Sve su prošle provjeru jer ne napadaju Android nego Windows, pa ih Play Protect nije uočio.

Borba protiv gripa: Kako zaštiti školsku djecu od virusa?

Grip se najbrže širi u kolektivima, te djeca u školama brzo i lako oboljevaju. Kako zaštiti male školarce?

Najčitanije