vitez

Iz vozila brze pošte ukradeno 100.000 KM

VITEZ - Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona danima rasvjetljavaju veliku pljačku novca koja se u srijedu, 11. decembra, dogodila u Šantićima kod Viteza.

Sušilicom za veš bebi otkinula prst

Nesvakidašnji slučaj dogodio se preksinoć u mjestu Sadovača kod Viteza, kada je desetomjesečnoj bebi starija sestra praktično otkinula prst sušilicom za veš.

Porodica djevojke iz Viteza: Ne znamo šta je razlog njenom ponašanju

Tamara Pavlović, 24-godišnja djevojka iz Viteza koja se nije vratila kući nakon odrađene turističke sezone u Tučepima pronađena je u ponedjeljak kasno naveče u hotelu u Makarskoj.

Nestala djevojka iz BiH, posljednji put viđena u Makarskoj

Porodica Tamare Pavlović u potrazi je za ovom 24-godišnjom djevojkom iz Viteza kojoj se gubi trag u Makarskoj.

Ekološka bomba: Tone opasne nitroglicerinske kiseline od danas bez nadzora

Unutrašnja služba za obezbjeđenje Poslovnog sistema "Vitezit" Vitez danas u 19 sati prestaje s radom te će tone opasne otpadne kiseline, koja može dignuti u vazduh pola Lašvanske doline ili napraviti pravi ekocid nizvodno od Viteza, ostati bez nadzora.

Zbog pogrešne dijagnoze dječaka iz Viteza šest godina vodili kao mentalno zaostalog

VITEZ - Četrnaestogodišnji D. Z iz Viteza je, baš kao i ostala djeca njegove generacije, krenuo u osnovnu školu prije osam godina.

Nezadovoljni radnici "Vitezita" krenuli pred federalnu vladu

VITEZ - Radnici neriješenog imovinsko-pravnog statusa nekadašnjeg giganta poslovnog sistema "Vitezit" iz Viteza jutros su pješke krenuli prema Sarajevu i najavili protest pred zgradom Vlade Federacije BiH /FBiH/.

Obilježena 26. godišnjica zločina nad Bošnjacima u Ahmićima

​VITEZ - S porukom "Tragamo za istinom i gradimo suživot", u Ahmićima se danas obilježava 26. godišnjica stradanja 116 civila bošnjačke nacionalnosti, koji su ubijeni u napadu pripadnika HVO-a na selo Ahmići, opština Vitez.

Rusija počela proizvodnju sistema "S-350 vitez"

MOSKVA - Rusija je započela proizvodnju prve serije novog sistema protivvazdušne odbrane "S-350 vitez", izjavio je zamjenik ruskog ministra odbrane Aleksej Krivoručko.

Uhapšeni zbog sumnje da su pretukli i opljačkali starca

VITEZ - U zajedničkoj akciji MUP-ova Srednjobosanskog (SBK), Sarajevskog (KS) i Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) uhapšene su tri osobe osumnjičene da su 11. februara u mjestu Krčevine kod Viteza upale u kuću 79-godišnjeg Srećka Žuljevića, kojeg su pretukli, te mu, uz prijetnju nožem, oteli 1.800 evra.

Najčitanije