vlast

Ambasada SAD o mogućem formiranju vlasti

Koliko nam je poznato, lideri tri najveće političke stranke postigli su dogovor da formiraju vlast na nivou Bosne i Hercegovine.

Reakcije na izjavu o formiranju vlasti: Deklarativni stavovi iz Sarajeva nemaju uticaj na RS

BANJALUKA, SARAJEVO - Zajednička izjava o formiranju vlasti, koju su u petak potpisali lideri SDA Bakir Izetbegović, SBB-a Fahrudin Radončić i DF-a Željko Komšić, predstavlja deklarativne stavove tih partija koji nemaju uticaja na RS, smatraju predstavnici političkih partija u RS.

Dodik: SDA krši ustavno pravo, nama i ne treba dogovor s njima

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da SDA krši ustavno pravo opstruišući formiranje vlasti na nivou BiH.

Formiranje vlasti na nivou BiH i FBiH na čekanju: Principi bacanje prašine u oči narodu

SARAJEVO - Potpisivanje principa djelovanja u budućoj vlasti na nivou BiH, ali i FBiH, prema mišljenju analitičara, je bacanje prašine u oči i borba za što veći kolač u vlasti.

Dodik: Vlast će stati na stranicu i po papira

SARAJEVO - Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, rekao je za "Nezavisne" da su urađene tehničke formulacije vlasti na nivou BiH i da će to biti dokument od jedne i po stranice.

Stevandić: Konačno ispoštovati ustavnu obavezu i formirati vlast

BANJALUKA - Predsjedavajući Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić izjavio je danas Srni da konačno mora biti ispoštovana ustavna obaveza, odnosno formirana vlast na nivou BiH da bi bila rješavana pitanja značajna za život građana.

"BiH talac SDA"

SARAJEVO - Iako na adresu SDA stižu optužbe da je BiH njen talac s obzirom na to da, kako zvaničnici u Republici Srpskoj ističu, već mjesecima ova stranka blokira formiranje Vijeća ministara BiH, danas se iz najjače bošnjačke stranke niko nije oglašavao.

Kovačević: Formiranje vlasti na nivou BiH mnogo izglednije

BANJALUKA - Građani u BiH su od izbora bili taoci neriješenih odnosa među bošnjačkim narodom, ali se situacija sada iskristalisala i BiH u fazi kada je formiranje vlasti na nivou BiH mnogo izglednije, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Stranke sjedaju za sto: Mogući razgovori u vezi s formiranjem vlasti

SARAJEVO - U SNSD-u i SDA uvjeravaju da su u narednim danima mogući razgovori u vezi s formiranjem vlasti.

Iduće sedmice o imenovanju Tegeltije?

SARAJEVO - Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, kaže za "Nezavisne" da bi iduće sedmice mogla biti zakazana sjednica ove institucije na čijem dnevnom redu bi se našlo imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Najčitanije