voće

Rusija bi mogla privremeno da obustavi uvoz voća iz Srbije

Rusija bi mogla da uvede privremena ograničenja na uvoz koštičavog voća iz Srbije u slučaju da se nastavi izvoz zaraženih voćki, saopšteno je iz ruskog Nadzornog poljoprivrednog organa.

Kiša "obrala" voće

SANSKI MOST - Urod voća na području općine Sanski Most potpuno je podbacio ove godine i pred sanskim voćarima je težak period.

Pitaja - voće koje bi odobrili i zmajevi

Pitaja se može nazvati i supervoćem jer sadrži obilje vitamina i minerala. Unosom ovog popularnog egzotičnog voća možete poboljšati imunitet i probavu, ali i uljepšati kosu i kožu.

Patuljasto voće idealno za terase

Ako imate samo terasu ili malo dvorište u kojem ne možete da zasadite pravo stablo jabuke ili kruške, rješenje za vas je patuljasta varijanta. Mini-voće je hit u svijetu koji možete nabaviti i kod nas u boljim rasadnicima.

Kako se zaštititi od pesticida u voću i povrću?

Nema roditelja koji svojoj djeci ne želi da priušti prve jagode i ostalo rano voće i povrće koje se uveliko može naći na zelenim pijacama. Da li im kupovinom prvih plodova čine veću štetu nego korist izlažući ih povišenoj količini pesticida i drugim štetnim hemijskim sredstvima i kako se zaštititi?

Poplavljene jagode i salata mogu samo u smeće

BANJALUKA - Poplavljeno povrće kao što su salata, špinat, blitva, mladi kupus, mladi luk i jagode, bez obzira na dužinu plavljenja, ne smije se koristiti u ishrani iz zdravstvenih razloga i te usjeve treba zaorati ili zatanjirati, poručili su poljoprivrednicima u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Koje voće i povrće nakon poplava nije za ishranu

BANJALUKA - Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi izdali su danas preporuke ratarima za postupanje s kulturama i stočnom hranom na poplavljenim područjima.

Ledena rosa uništila voće i povrće u Ljubinju

LJUBINJE - Neočekivani nagli pad temperature u Ljubinju je, u srijedu, samo u toku nekoliko časova nanio ogromnu štetu na kulturama voća i povrća.

Hladnoća i snijeg dokrajčili voćke

BANJALUKA - Niske temperature koje su proteklih nekoliko dana zahvatile BiH, a negdje je pao i snijeg, već su pobrale veći dio plodova voća, a voćari u narednim danima očekuju da bi još veća najavljena hladnoća mogla dokrajčiti voćke.

Voće koje pršti od vitamina C

​Acerola, koja se još zove tropska ili Barbados višnja, voće je koje poslije biljke kamu-kamu sadrži najviše prirodnog vitamina C.

Najčitanije