vodonik

Počela prodaja prvog plug-in hibrida sa pogonom na vodonik

Mercedes je kupcima ponudio SUV model GLC F-Cell - vozilo sa pogonom na vodonične gorivne ćelije, koje uz to ima mogućnost dopune baterija preko strujne utičnice.

U Njemačkoj krenuo prvi voz na vodonik

U Njemačkoj je u ponedjeljak u promet pušten prvi svjetski voz na vodonikov pogon čime se ova skuplja, ali ekološki prihvatljivija tehnologija suprostavlja dizelskim vozovima koji onečišćuju vazduh.

Šel gradi punionice za automobile na vodonik u Holandiji

Vlasnici vozila koja za pogon koriste takozvane vodonične gorivne ćelije, moći će od 2020. da pune rezervoare svojih automobila na dvjema punionicama na Šelovim pumpama u Hagu i Peseu.

Premijera električnog bicikla s motorom na vodonik

Prvi električni bicikli za koje struju proizvodi motor na vodonik, predstavljeni su u ponedjeljak u Sen-Lou, u Normandiji, u Francuskoj.

Da li je ovo gorivo vozila budućnosti?

Toyota je lansirala svoj model Mirai još od 2014, ali do sada je prodato oko svega 4.000 tih vozila na vodonične ćelije. Predsjednik japanskog proizvođača, Takeši Učijamada, ipak je ubijeđen da će vodonične gorivne ćelije biti tehnologija koja će pokretati automobile budućnosti – vozila koja neće emitovati štetne gasove.

Najčitanije