vojska

NATO pod oružjem ima dva miliona vojnika

SARAJEVO, BANJALUKA - NATO savez, sa svojih 30 zemalja članica, ima ukupni bruto domaći proizvod od oko 40.000 milijardi dolara, a za odbranu NATO članice ukupno izdvajaju više od 1.000 milijardi dolara.

"Ponosan sam, možemo da odvratimo svakog agresora"

PALJUSANSKE LIVADE - Predsjednik Aleksandar Vučić istakao je da je ponosan na sve što je danas vidio na poligonima "Orešac" i "Pasuljanske livade" tokom vježbe "Odgovor 2021" i poručio da će se nastaviti ulaganja u srpsku armiju, jer daljom modernizacijom i opremanjem vojske i policije mogu da djeluju preventivno i da odvrate svakog agresora.

Završena vojna vježba u Srbiji kojoj je prisustvovao i Dodik

BEOGRAD - Na poligonu "Orešac" održan je prvi dio vježbe Vojske Srbije i policije pod nazivom "Odgovor 2021", kojoj su prisustvovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik i Vučić prisustvovaće vojnoj vježbi Vojske i policije Srbije

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik prisustvovaće danas združenoj taktičkoj vojnoj vježbi sa bojevim gađanjem na poligonu "Pasuljanske livade".

Stefanović: U subotu ćemo pokazati svu moć Vojske Srbije

BEOGRAD - Stabilnost i mir cilj su kojem Srbija teži, kao i to da bude garant stabilnosti na cjelokupnoj svojoj teritoriji i u čitvom regionu, rekao je danas ministar odbrane Nebojša Stefanović i naglasio da će ta spremnost Srbije moći da se vidi i u subotu tokom Združene taktičke vježbe "Odgovor 2021".

Amerika raspoređuje 500 vojnika u Njemačkoj

BERLIN - SAD će rasporediti dodatnih 500 vojnika u Njemačkoj, rekao je američki ministar odbrane Lojd Ostin tokom posjete Berlinu.

Srbija i Hrvatska se sve više naoružavaju

CIRIH - Iako je izbijanje novog rata na zapadnom Balkanu opcija koja nije vjerovatna, stalno naoružavanje, nacionalistička retorika i nedovoljna razvijenost institucija predstavljaju konstantnu bezbjednosnu prijetnju, istaknuto je u studiji Centra za bezbjednosne studije iz Ciriha.

Vojska sjenki spremna da otkrije svoju posljednju tajnu

Još od kada je grupa kineskih seljaka iz pokrajine Šansi 29. marta 1974. dok je kopala bunar, prvi put slučajno otkrila Ratnike sjenki ili Glinene ratnike - ogromna vojska od terakote budi pažnju javnosti zbog svog izgleda, veličine i brojnosti.

Vojska Srbije dobija "Lazara 3

Ministarstvo odbrane potpisalo je danas ugovor s fabrikom Jugoimport SDPR za nabavku oklopnih borbenih vozila 8x8 "Lazar 3", a potisivanju je prisustvovao i minstar odbrane Nebojša Stefanović.

Hrvatska šalje više vojnika na Kosovo

BRISEL - Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da će Hrvatska povećeti broj vojnika u okviru misije Kfora na Kosovu.

Najčitanije