zabrana

Zabrana izvoza trupaca iz BiH još na čekanju, tek formirana radna grupa

​SARAJEVO - Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH formiralo je radnu grupu koja treba da sagleda mogućnosti zabrane izvoza šumskih drvnih sortimenata, tačnije trupaca, iz BiH.

U Tunisu zabranjeno nošenje nikaba

TUNIS - Premijer Tunisa Jusef Čahed zabranio je nošenje nikaba u javnim institucijama iz bezbjednosnih razloga, rekao je danas Rojtersu neimenovani zvanični izvor.

Vrućina parkirala stara auta u Parizu

PARIZ - Pariz je zabranio na jedan dan stare automobile, jer toplotni talas pogoršava zagađenje grada.

Zabrana rada za 73 obveznika u RS

BANJALUKA - Inspektori Poreske uprave Republike Srpske i Inspektorata RS su u okviru akcije zajedničkih kontrola koja je započeta početkom aprila izvršili ukupno 178 kontrola, te su u 96 slučajeva otkrili nepravilnosti, što je u više od polovine kontrolisanih.

Zabrane za područje Kozarske Dubice i Gradiške 5. maja

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izdao je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju i zabrani saobraćaja za teretna vozila teža od sedam i po tona u nedjelju, 5. maja, na području Kozarske Dubice i Gradiške.

"Advantis brokeru" privremena zabrana

BANJALUKA Brokerskodilerskom društvu "Advantis broker" Banjaluka zabranjeno je obavljanje poslova s hartijama od vrijednosti na period od dva mjeseca.

Profesoru Dejanu Miroviću zabranjen ulazak u Crnu Goru

PODGORICA - Profesor prava Dejan Mirović, porijeklom iz Crne Gore, vraćen je sa graničnog prelaza Dobrakovo zbog procjene crnogorskih bezbjednosnih službi da bi boravkom u toj državi mogao da utiče na bezbjednosne prilike, piše podgorička Pobjeda.

Španija zabranila kosovsku zastavu

BARSELONA - Karatisti s Kosova na Svjetskom prvenstvu u karateu u Madridu učestvuju bez državnih obilježja. Zastava nema ni u sportskoj hali, prenose kosovski mediji.

U Sent Galenu uvedena zabrana burki i nikaba

CIRIH - Građani švajcarskog kantona Sent Galen podržali su na referendumu zabranu pokrivanja lica u javnosti.

Škotska poziva na zabranu fizičkog kažnjavanja djece

Postoje mnogo bolji načini za vaspitavanje djece od batina.

Najčitanije