zabrana

Zabranjen uvoz više od 20 tona kornišona

BANJALUKA - Fitosanitarna inspekcija Republike Srpske je zbog povećanog prisustva pesticida zabranila uvoz 20.080 kilograma svježih krastavaca kornišona porijeklom iz Srbije.

Policija zabranila sveštenicima ulazak u Crkvu na Ivanovim koritima

CETINJE - Više od 15 policajaca sa interventnim vozilima spriječilo je jutros sveštenstvo Mitropolije crnogorsko-primorske da uđe u Crkvu posvećenu današnjem prazniku Preobraženja Gospodnjeg na Ivanovim koritima podno Lovćena.

Crna Gora zabranjuje pušenje u zatvorenim prostorijama

PODGORICA - U Crnoj Gori će od sutra biti zabranjeno pušenje u zatvorenom prostoru, jer tada stupa na snagu Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda.

Kina zabranjuje putovanja na Tajvan

PEKING - Kineske vlasti saopštile su da zabranjuju individualna putovanja svojih državljana na Tajvan, s obzirom na trenutno loše odnose s vlastima na tom ostrvu.

Zabranjen uvoz 13 pošiljki hrane u RS

BANJALUKA - Nadležne inspekcije Republike Srpske su u prvom polugodištu ove godine zabranile uvoz 33 pošiljke različitih proizvoda.

Zabrana izvoza trupaca iz BiH još na čekanju, tek formirana radna grupa

​SARAJEVO - Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH formiralo je radnu grupu koja treba da sagleda mogućnosti zabrane izvoza šumskih drvnih sortimenata, tačnije trupaca, iz BiH.

U Tunisu zabranjeno nošenje nikaba

TUNIS - Premijer Tunisa Jusef Čahed zabranio je nošenje nikaba u javnim institucijama iz bezbjednosnih razloga, rekao je danas Rojtersu neimenovani zvanični izvor.

Vrućina parkirala stara auta u Parizu

PARIZ - Pariz je zabranio na jedan dan stare automobile, jer toplotni talas pogoršava zagađenje grada.

Zabrana rada za 73 obveznika u RS

BANJALUKA - Inspektori Poreske uprave Republike Srpske i Inspektorata RS su u okviru akcije zajedničkih kontrola koja je započeta početkom aprila izvršili ukupno 178 kontrola, te su u 96 slučajeva otkrili nepravilnosti, što je u više od polovine kontrolisanih.

Zabrane za područje Kozarske Dubice i Gradiške 5. maja

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izdao je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju i zabrani saobraćaja za teretna vozila teža od sedam i po tona u nedjelju, 5. maja, na području Kozarske Dubice i Gradiške.

Najčitanije