zaduženje

Vidović: Srpska zadužena u skladu s odlukom parlamenta

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da se Republika Srpska na Londonskoj berzi zadužila u skladu s odlukom Narodne skupštine Republike Srpske koja je donesena u decembru prošle godine.

Više od 100 zemalja svijeta zaduženo "do grla"

BERLIN - Ekonomske posljedice pandemije dodatno su otežale ionako tešku situaciju prezaduženih država. Mnoge su već sad insolventne, a pitanje je može li im dugoročno pomoći oprost duga.

Volkswagen najzaduženija kompanija svijeta

Prema posljednjim studijama tokom kojih je istraživano poslovanje oko 900 kompanija, u najvećem zaduženju posluje njemački Volkswagen.

Srpska se zadužuje radi zaštite od poplava

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je danas u Narodnoj skupštini da Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj investicionoj banci (EIB) za Projekat mjere zaštite od poplava u Republici Srpskoj iznosi 19.000.000 evra.

FBiH se zadužuje za 25 miliona maraka

SARAJEVO - Dom naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) usvojio je odluku o zaduženju FBiH kod inostranog kreditora radi realizacije projekta rehabilitacije i modernizacije crpno-akumulacione hidroelektrane "Čapljina" i odluku za stvaranje uslova poboljšanja energetske efikasnosti u Kantonalnoj bolnici u Zenici, čime se FBiH zadužila za 25 miliona evra.

FBiH zaduženjem od 28,3 miliona evra jača bankarski sektor

SARAJEVO - Dom naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) dao je saglasnost predsjedavajućem ovog doma Tomislavu Martinoviću da potpiše odluku kojom se Federaciji BiH odobrava dio zaduženja za projekat jačanja bankarskog sektora u iznosu od 28.300.000 evra.

Doboj novim kreditom kupuje i stanove za mlade bračne parove

DOBOJ - Zbog povoljnih kamatnih stopa na tržištu kapitala dobojska Gradska uprava je odlučila da svoja dugovanja refinansira novim kreditom od 15 miliona KM, a dio tog novca biće iskorišten i za kapitalna ulaganja.

FBiH se zadužuje za 70 miliona maraka

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH donijela je dvije odluke o zaduženju Federacije BiH putem emisije obveznica u ukupnom iznosu od 70 miliona maraka, namijenjenih za finansiranje izdataka utvrđenih ovogodišnjim Budžetom FBiH.

Ukupan dug FBiH smanjen na 5.3 milijarde maraka

SARAJEVO - Ukupan spoljni i unutrašnji dug Vlade Federacije BiH (FBiH) iznosi 5,3 milijarde KM i niži je nego dug iz prethodnog kvartala za 2,13 odsto.

FBiH se u ovoj godini zadužuje za više od milijardu maraka

SARAJEVO - Federacija BiH (FBiH) ove godine biće zadužena za nešto više od milijardu KM tako da će ukupni dug tog entiteta krajem godine narasti na više od 5,7 milijardi KM.

Najčitanije