zagađenje

Voda u Čileu izbacila hiljade mrtvih sipa

Voda je izbacila na hiljade uginulih sipa na obalu plaže u čileanskom selu Baija Inglesa, pokazali su video-snimci i fotografije objavljene na internetu.

U Zenici i Sarajevu vazduh nezdrav za osjetljive grupe

SARAJEVO - Indeks kvaliteta vazduha izmjeren jutros u Zenici iznosio je 124 i Sarajevu 114 i okarakterisan je kao nezdrav za osjetljive grupe, pa su zbog toga mogući pojačani simptomi i intenzitet bolesti kod osoba sa bolestima srca i disajnih organa, podaci su stranice "Zrak.ekoakcija".

Vazduh jutros nezdrav u Sarajevu, Zenici i Kaknju

SARAJEVO - Indeks kvaliteta vazduha izmjeren jutros u Sarajevu iznosio je 170, te je okarakterisan kao nezdrav jer su zbog toga mogući pojačani simptomi i intenzitet bolesti kod osoba sa bolestima srca i disajnih organa, podaci su stranice "Zrak.ekoakcija".

Njemačka možda uvede ograničenje na svim autoputevima

Njemačka vlada razmatra uvođenje brojnih mjera kako bi se smanjilo zagađenje okoline, koje uzrokuju automobili.

Rekordan nivo zagađenja u Nju Delhiju

NJU DELHI - Stanovnici Nju Delhija jutros su se probudili uz gust, siv smog, dok je zagađenje sa nivoa "ozbiljno" prešlo na "alarmantno", a vlasti ne mogu da pronađu rješenje.

Vazduh jutros najzagađeniji u Zenici

SARAJEVO - Vazduh je jutros najzagađeniji u Zenici gdje indeks kvaliteta iznosi 162 te je označen kao nezdrav, slijedi Sarajevo sa indeksom 114 i oznakom nezdrav za osjetljive grupe, podaci su stranice "Zrak.ekoakcija".

Sarajevo i jutros najzagađeniji grad

SARAJEVO - Zagađenost vazduha u pojedinim gradovima Federacije BiH jutros je visoka i predstavlja opasnost za sve građane, a najzagađenije je Sarajevo.

Vazduh jutros najzagađeniji u Lukavcu i Ilijašu

SARAJEVO - U pojedinim gradovima Federacije BiH vazduh je jutros okarakterisan kao vrlo nezdrav, a najlošija situacija je u Lukavcu i Ilijašu gdje je indeks kvaliteta vazduha bio 215, odnosno 203, zbog čega postoji povećana vjerovatnoća negativnih posljedica po respiratorne organe stanovništva, podaci su sa veb-stranice "Zrak.ekoakcija".

Sarajevo najzagađeniji grad

SARAJEVO - Zagađenost vazduha u gradovima Federacije BiH jutros je povišena i predstavlja opasnost za sve građane, a ubjedljivo najzagađeniji su Sarajevo, gdje je izmjeren indeks kvaliteta vazduha 508, i Ilijaš 457, podaci su sa internet stranice "Zrak.ekoakcija".

Upozorenje građanima: Izuzetna zagađenost vazduha u Sarajevu

SARAJEVO - Zagađenje vazduha u zimskim danima jedan je od najvećih problema za građane Sarajeva. U posljednje vrijeme oboreni su i rekordi po ovom pitanju

Najčitanije