zagađenje

Zagađenje vazduha u Tuzli uzrok 136 prijevremenih smrti u 2018.

TUZLA - Zagađenje vazduha prašinom u Tuzli tokom 2018. godine bilo je duplo veće od dozvoljenog i izazvalo je više od stotinu prijevremenih smrtnih slučajeva, navodi se u najnovijem izvještaju pod nazivom "Podizanje smoga".

I godinu dana nakon katastrofe dio Spreče mrtva zona

DOBOJ - Godinu dana nakon što su hemikalije iscurile iz odlagališta Fabrike sode u Lukavcu i uništile ribu u slivu Spreče, uočeno je prisustvo ribe oko ušća, ali gornji dio ove rijeke je i dalje mrtva zona, rekao je Srni član Upravnog odbora Ribarskog saveza Republike Srpske Darko Mitrović.

U "Incelu" ispod otpada pronađena velika količina ulja

BANJALUKA - Ekološki inspektori Grada Banjaluka pronašli su u krugu Incela velike količine istočenog ulja nepoznatog porijekla, koje je zatrpano otpadom, potvrdio je za "Nezavisne" dobro obaviješten izvor.

PDP traži hitnu sjednicu Skupštine Banjaluke zbog zagađenja u "Incelu"

BANJALUKA - Potpredsjednik Gradskog odbora PPD-a Banjaluka Saša Čekrlija zatražio je održavanje hitne sjednice Skupštine grada na kojoj bi se raspravljalo o zagađenju zemljišta u Poslovnoj zoni "Incel", na koje ukazuje izvještaj republičkog Instituta za zaštitu i ekologiju.

Boschu ogromna kazna zbog varanja na testovima emisija štetnih gasova

Njemački vodeći dobavljač tehnologija i usluga Bosch pristao je da plati kaznu od 90 miliona evra za propuste u nadzornim dužnostima kojima je omogućio proizvođačima automobila da varaju na testovima emisija štetnih gasova.

Užasan prizor iz Bočca: Vrbas nosi tone smeća

BANJALUKA - Koliko malo pažnje posvećujemo našoj okolini, i koliko se mnogo trudimo da je što više uništimo pokazuju šokantni prizori koji nam dolaze iz Bočca.

Planeta nikad zagađenija: Ugljen dioksid na nezabilježenoj visini

Naučnici u Sjedinjenim Američkim Državama zabilježili su najviši nivo ugljen dioksida koji zagreva planetu od kada se uopšte mjeri njegov nivo u atmosferi Zemlje.

Naučnici sišli do najdublje tačke okeana

Naučnici su se spustili do najdublje tačke okeana.

Smeće u rijeci šokiralo Srbiju

Na Facebook se pojavio snimak rijeke Jošanice u Novom Pazaru, koja je doslovno postala rijeka smeća zbog plastike i đubreta koje se u njoj nagomilalo.

Porscheu kazna veća od pola milijarde evra zbog zagađenja

Njemački proizvođač sportskih automobila Porsche kažnjen je novčanom kaznom od 535 miliona evra zbog dizelskih vozila koja su emitovala više štetnih materija nego što je dozvoljeno.

Najčitanije