zapadni Balkan

Kurc pozvao u Beč premijere zemalja Zapadnog Balkana

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc pozvao je u ponedjeljak u Beč, na radni doručak, premijere zemalja Zapadnog Balkana.

"Ne postoji mjesto koje je imuno na ekstremizam"

BEČIĆI - Suzbijanje nasilnog ekstremizma je jedan od najvećih izazova u regionu zapadnog Balkana, a za njegovo suzbijanje potrebna je koordinacija među svim zemljama u regionu, zaključeno je na Forumu o jačanju otpornosti na ekstremizam na teritoriji zapadnog Balkana u organizaciji američkog Međunarodnog republikanskog instituta uz podršku Stejt departmenta.

Kurc: EU nije kompletna bez Zapadnog Balkana

BUDVA - Evropska unija biće kompletna tek kada države Zapadnog Balkana budu članice Unije, poručio je danas u Budvi austrijski kancelar Sebastijan Kurc.

Junker: Države zapadnog Balkana neće u Uniji prije 2025. godine

BEČ - Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je danas da države zapadnog Balkana treba da ostvare veći napredak prije nego što postanu članice EU i da to ne očekuje prije 2025. godine.

Đukanović u EP: Za BiH nužna šira međunarodna akcija

STRAZBUR - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović govorio je u Strazburu i o Bosni Hercegovini..

Mogerini: Za zapadni Balkan ključan rad na reformama

NJUJORK - Visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbjednosti EU, Federika Mogerini, izjavila je u Njujorku da je i dalje snažna zajednička posvećenost da se pomogne zapadnom Balkanu da napreduje na putu integracija u EU.

Premijeri zapadnog Balkana bili kod Mogerinijeve

NJUJORK - Visoka predstavnica za spoljnu i bezbjednosnu politiku EU Federika Mogerini razgovarala je u Njujorku sa liderima zapadnog Balkana.

Mogerini organizuje večeru za premijere zapadnog Balkana

BRISEL - Šefica diplomatije EU Federika Mogerini organizovaće večeras u Njujorku večeru za premijere sa zapadnog Balkana, kojoj će prisustvovati i predsjednica srpske vlade Ana Brnabić, najavljeno je u Evropskoj komisiji.

Junker: Naredna godina ključna za EU i njeno mjesto u svijetu

STRAZBUR - Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker je u svom Pismu o namjerama Evropske komisije pozvao na veće jedinstvo EU kako bi se ojačala i stabilnost zapadnog Balkana.

Junker: EU da definiše pritup Zapadnog Balkana

STRAZBURG - Predsjednik Evropske Komsije, Žan Klod Junker, pozvao je EU da definiše pristup kada je riječ o ulasku Zapadnog Balkana u Uniju.

Najčitanije