zapošljavanje

Šest miliona više za zapošljavanje u RS

BANJALUKA – Vlada RS je povećala izdvajanja za podršku zapošljavanja, a posebno boračke populacije i mladih sa 10,9 miliona maraka na 16,9 miliona, rekla je Mira Vasić, pomoćnica ministra rada i boračko-invalidske zaštite RS.

Na kraju juna posao tražilo 421.300 osoba

Na evidencijama zavoda i službi za zapošljavanje u BiH na kraju juna bilo je 421.300 lica, što je manje za 174 lica ili 0,04 odsto u odnosu na maj, dok se nezaposlenost u zemlji povećala za 15.824 osobe ili 3,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Vujičić: Epidemija uticala na otpuštanje radnika, ali se stanje popravlja

SARAJEVO - Direktor zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić izjavio je da je epidemija virusa korona uticala na otpuštanje radnika zbog smanjenja obima posla, ali da se stanje popravlja i da je potrebno okrenuti se privredi, kako bi se spasila ekonomija BiH.

BiH, entitetima i kantonima nedostaje još 7.716 birokrata

SARAJEVO, BANJALUKA - Sudeći po sistematizaciji radnih mjesta, institucijama BiH, entiteta i kantona, bez policijsko-bezbjednosnih struktura, nedostaje 7.716 radnika.

Plate kao "mamac": Ko najbolje plaća IT stručnjake u Srpskoj?

Iz iste su branše i na istom su tržištu, ali im se plate drastično razlikuju, pa ćete kod jednih zaraditi i dvije hiljade maraka mjesečno, a kod drugih nećete ni 700. Neočekivano, ali radi se o IT sektoru, industriji koja sve brže raste i važi za poželjnog poslodavca koji daje bar dvije prosječne plate u Srpskoj.

Bez posla 17 doktora nauka i 76 magistara

BANJALUKA, BIJELJINA - Među 11.533 lica sa visokom stručnom spremom koja čekaju na zaposlenje, u evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske nalazi se 17 doktora nauka, 76 magistara i 566 mastera.

Njemačka ograničava broj radnih viza za Balkan?

BANJALUKA, BERLIN - Njemačka je sve bliže odluci o tome hoće li produžiti važenje pravila o zapošljavanju niskokvalifikovane radne snage sa zapadnog Balkana, pomoću koje su desetine hiljada radnika iz BiH našle posao u toj zemlji.

Sindikat radnika Agencije za lijekove BiH priprema štrajk

SARAJEVO, BANJALUKA - Ukoliko iduće sedmice ne dobiju saglasnost Savjeta ministara BiH za popunu radnih mjesta, Sindika radnika Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH organizovaće štrajk, jer, kako kažu, posao koji rade više ne mogu obavljati s postojećim brojem ljudi.

Korona ne obustavlja posao: Voćnjacima i vinogradima nedostaje radnika

BANJALUKA, TREBINJE - U voćnjacima i vinogradima širom Republike Srpske nisu obustavljeni radovi zbog virusa korona, međutim intenzitet radova u voćnjacima je ipak smanjen zbog nedostatka radne snage, prvenstveno jer radnu snagu u voćnjacima velikim dijelom čine penzioneri.

Njemačka studija: Uredba o zapošljavanju radnika s Balkana pun pogodak

BERLIN, BANJALUKA - Uredba o zapošljavanju nekvalifikovane radne snage u Njemačkoj pokazala se kao pun pogodak i veliki uspjeh, proizlazi iz studije koju je povodom skorog prestanka važenja ove uredbe naručilo Savezno ministarstvo za rad i socijalnu zaštitu Njemačke.

Najčitanije