zaposlenost

Rekordna zaposlenost u EU i evrozoni

LUKSEMBURG -- Zaposlenost u evrozoni i u Evropskoj uniji porasla je u drugom kvartalu ove godine na novi rekord.

Vujičić: Za pet odsto smanjen broj nezaposlenih

ISTOČNO SARAJEVO - Na evidenciji nezaposlenih Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske - Filijala Istočno Sarajevo u julu se nalazilo 13.160 lica, što je za pet odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, rekao je Srni direktor Zavoda Miroslav Vujičić.

Očekuje se rast broja zaposlenih u BiH

BANJALUKA - U BiH se u ovoj godini može očekivati rast broja zaposlenih za 2,7 odsto na godišnjem nivou, kao i rast prosječne plate od 1,9 odsto, navodi Direkcija za ekonomsko planiranje BiH u biltenu "Autluk perspektive".

U Istočnom Sarajevu u prvom kvartalu zaposleno 854 lica

ISTOČNO SARAJEVO - U Istočnom Sarajevu u prvom tromjesečju ove godine zaposlena su 854 lica, rekla je Srni rukovodilac Filijale Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske u Istočnom Sarajevu Tatjana Banduka.

U EU najviša stopa zaposlenosti ikada

BRISEL - U Evropskoj uniji je u trećem tromjesečju 2017. godine bilo zaposleno 72,3 odsto stanovništva, što je najviša stopa zaposlenosti ikada zabilježena.

Najviša stopa zaposlenosti u EU ikada

BRISEL - U Evropskoj uniji je u trećem tromjesečju 2017. godine bilo zaposleno 72,3 odsto stanovništva, što je najviša stopa zaposlenosti ikada zabilježena.

Hrvatska rekorder EU, uz rame Bugarima

ZAGREB - Hrvatska je uz Estoniju, Maltu i Bugarsku među zemljama Evropske unije koje su u trećem tromjesečju zabilježile najveći rast zaposlenosti na tromjesečnom nivou.

U BiH smanjena zaposlenost za 1,61 odsto

SARAJEVO - U BiH je zaključno sa 31. majom ove godine na evidencijama zavoda i službi za zapošljavanje prijavljeno 487.424 nezaposlenih lica, što je u odnosu na prethodni mjesec 7.981 lice manje ili 1,61 odsto.

U BiH u januaru registrovano 749.566 zaposlenih osoba

SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini je u januaru bilo 749.566 zaposlenih osoba, a od toga 310.828 žena.

Kotor Varoš: Fabrike pune kao u Titovo vrijeme (FOTO)

KOTOR VAROŠ - Radimo puno, ali plata je redovna i znamo da će svakog 15. u mjesecu biti uplaćena na račune. Sve obaveze možemo po tome ravnati i rasporediti, što je najvažnije u ovom teškom vremenu, kaže Snježana Škrbić, radnica kotorvaroške fabrike obuće "Sportek".

Najčitanije