zatvor

Umjesto da robijaju, osuđenici bi mogli da pune budžet

BANJALUKA - U Krivični zakonik Republike Srpske trebalo bi vratiti mogućnost da lica koja budu osuđena na kraću robiju mogu zatvorsku kaznu da otplate, čime bi, umjesto da budu na trošku države, punila budžet. Smatraju to pravnici s kojima smo razgovarali, a koji tvrde da je u pitanju inicijativa za koju se, uz njih, zalaže i dio sudija i tužilaca.

Influenserke idu u zatvor zbog nepristojnih objava na TikToku

LONDON - Pet influenserki u Egiptu osuđeno je na dvije godine zatvora i kaznu od skoro 19.000 dolara zbog objavljivanja "nepristojnih videa" na TikTok-u, prenio je BBC.

Od korone preminulo četrnaest osuđenika u Sen Kventinu

SEN KVENTIN - Od virusa korona preminulo je 14 zatvorenika u najstarijem kalifornijskom zatvoru Sen Kventin, a čak 860 ih je zaraženo.

Uhapšeni preminuo u policijskoj stanici u Rijeci

RIJEKA - Muškaraca koji je juče uhapšen zbog sumnje da je počinio krađu provaljivanjem, preminuo je u policijskoj stanici u Rijeci, saopštila je danas primorsko-goranska policija.

Zatvor za najgore kriminalce: Pogledajte kako izgleda "bh. Alkatraz"

ISTOČNO SARAJEVO – U Vojkovićima kod Istočnog Sarajeva danas je svečano otvoren državni zatvor u koji će biti smješteni najteži prestupnici u svim oblicima kriminala.

Otvoren novi zatvor u Istočnoj Ilidži

ISTOČNA ILIDŽA - Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH svečano je otvoren danas u Vojkovićima u opštini Istočna Ilidža.

"Bh. Alkatraz" otvara ćelije nakon 14 godina

ISTOČNO SARAJEVO - Najteži prestupnici u svim oblicima kriminala, a koje je osudio Sud BiH, služiće kaznu zatvora u Zavodu za izvršavanje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH u Vojkovićima, u Istočnom Sarajevu, koji će danas biti svečano otvoren.

Nema zaraženih virusom korona u kazneno-popravnim ustanovama RS

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović rekao je danas da u kazneno-popravnim ustanovama nema lica zaraženih virusom korona na izdržavanju kazne.

U toku potraga, iz zatvora u Ustikolini pobjegla dva zatvorenika

GORAŽDE - Dva zatvorenika, od kojih je jedan migrant porijeklom iz Alžira, pobjegla su iz zatvora u Ustikolini i policija za njima traga, a pozvane su i druge policijske agencije da pomognu.

Pretres u ćeliji sarajevskog zatvora, pronađena droga

SARAJEVO – Pripadnici Federalne uprave policije pretresli su danas zatvorske ćelije u Kazneno popravnom zavodu u Sarajevu i pronašli određenu količinu materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, saopšteno je iz FUP-a.

Najčitanije