zatvor

Primao platu u zatvoru uz pomoć porodice i kuma

DOBOJ - Protiv porodice Panić, Nove (49), bivšeg direktora Sektora za vuču vozova u "Željeznicama RS", njegove supruge Mladenke (45), njihovog sina Mladena (26), kao i njihovog kuma Mirka Ostojića (53), podnesen je izvještaj Tužilaštvu zbog sumnje da brojnim zloupotrebama službenog položaja obezbijedili Mladenu da ne dobije otkaz i prima platu dok je lani bio u zatvoru.

Zatražili pomilovanje za hranitelja porodice

BIHAĆ - Nevladina organizacija "Udruženje građana za bolji Sanski Most", iz istoimenog grada, uputila je Marinku Čavari, predsjedniku Federacije BiH, molbu za pomilovanje Fikreta Dedića iz Bužima, koji je osuđen na zatvorsku kaznu od šest mjeseci zbog nelegalne sječe tri metra drveta za ogrev svojoj siromašnoj porodici.

Migrant izašao iz zatvora, pa silovao dvije studentkinje

LJUBLJANA - Državljanin Maroka (38) uhapšen je zbog sumnje da je silovao dvije studentkinje u Ljubljani.

Srbin pobjegao iz zatvora u Italiji tokom posjete bolesnom sinu

Italijanska policija intezivno traga za Srbinom Radetom Nikolićem (38), koji se sumnjiči da je u subotu pobjegao iz zatvora u gradu Frocinone. Kako prenose italijanski mediji, filmsko bjekstvo Srbina dogodilo se prilikom posjete osumnjičenog porodici.

Zatvorenik o robiji u Sarajevu: Ovo je Aušvic

SARAJEVO - U novinsku redakciju stiglo je anonimno pismo o teškim uslovima izdržavanja kazne u sarajevskom zatvoru. Direktor ustanove poručio da zatvor nije ljetovalište.

Majstoroviću tri godine zbog šverca droge

DOBOJ - Kristijan Majstorović (23) iz Doboja osuđen je na tri godine zatvora u dobojskom Okružnom sudu, koji ga je oglasio krivim za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.

Hranitelj porodice u zatvoru zbog tri metra drva

BUŽIM - Zbog tri metra drveta za ogrev koje je usjekao u državnoj šumi, Fikret Dedić, nezaposleni demobilisani borac iz Bužima, otišao je na izdržavanje tromjesečne kazne zatvora na koju je ranije osuđen.

Opljačkao banku kako bi pobjegao od supruge

Lorens Džon Ripl jedan je od najboljih primjera kako život može postati ironičan kada to najmanje želimo.

Prijeti joj zatvor jer nije vratila knjige u biblioteku

Melindi Sanders-Džons iz Sjedinjenih Američkih Država prijeti zatvorska kazna jer nije biblioteci vratila dvije knjige.

Bivša holandska olimpijka osuđena na zatvor zbog krijumčarenja droge

Holandska atletičarka i bivša olimpijka Madiea Gafor (27) osuđena je na osam i po godina zatvora zbog krijumčarenja droge.

Najčitanije