zatvor

Osuđen na tri mjeseca zatvora zbog prijetnji holandskoj princezi

HAG - Čovjek koji je uputio prijetnje najstarijoj ćerki holandskog kralja princezi Amaliji osuđen je danas na tri mjeseca zatvora i naloženo mu je da se podvrgne psihijatrijskom liječenju.

Mediji: Rasta došao u zatvor sa drogom u novčaniku

Zatvorski stražari pronašli su kod repera Stefana Đurića Raste, koji je uhapšen 3. oktobra, kesicu kokaina, koju je sakrio u novčaniku.

Doživotna robija zbog silovanja i ubistva Suzan Iton

ATINA - Sud u Grčkoj izrekao je danas kaznu doživotne robije Janisu Paraskisu zbog silovanja i ubistva američkog naučnika Suzan Iton na ostrvu Krit 2019. godine.

Fikretu Abdiću produžen pritvor

BIHAĆ- Kantonalni sud u Bihaću je bez održanog ročista i prisustva odbrane, ponovo donio odluku o nastavku pritvora načelniku Općine Velika Kladuša, Fikretu Abdiću.

Gruevski u odsustvu dobio još godinu i po zatvora

SKOPLJE - Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski dobio je još godinu i po dana zatvora za krivično djelo nasilje u opštini Centrar, prenose makedonski mediji.

Gradonačelnici Barišić i Grgić idu mjesec dana u istražni zatvor

Gradonačelnicima Velike Gorice Draženu Barišiću i Nove Gradiške Vinku Grgiću, osumnjičeni u aferi "Janaf" za trgovanje uticajem i primanje mita određen je jednomjesečni istražni zatvor.

Nosio drogu bratu u zatvor, otkrio ga pas

SARAJEVO - U Kaznenopopravnom zavodu u Sarajevu danas je uhapšen R.A. koji je pokušao unijeti veću količinu droge utisnutu u fotografije termo-načinom.

Mafijaš u zatvoru odgrizao prst čuvaru i progutao ga

RIM - Mafijaš sa Sicilije koji služi kaznu u zatvoru, odgrizao je prst čuvaru i progutao ga, a tokom inspekcije ćelije napao je još šestoricu.

Napadaču na noćni klub u Turskoj 40 doživotnih robija

ISTANBUL - Turski sud osudio je danas na doživotni zatvor glavnog osumnjičenog za napad na istanbulski noćni klub Reina na Novu 2017. godinu, u kojem je poginulo 39 ljudi, javila je turska državna novinska agencija Anadolija.

Bivšem direktoru Puteva Srbije pet godina zatvora

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na jedinstvenu kaznu od pet godina zatvora nekadašnjeg direktora JP "Puteva Srbije" Branka Jocića za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja tokom 2006. i 2007 godine u vezi sa sanacijom klizišta.

Najčitanije