zatvor

Zavirite u zatvor iz raja: Sunčanje, sauna i igranje tenisa

Norveški zatvor "Bastoj" važi za "raj na zemlji" među zatvorenicima. Udaljen je svega sat vremena od Osla, a nalazi se na ostrvu do kojeg se putuje trajektom.

Kupus razbojniku još šest i po godina robije

BANJALUKA - Dragan Radaković (44) iz Banjaluke, poznatiji kao kupus razbojnik, osuđen je na šest i po godina robije zbog pljačke trgovine "Moj market" u banjalučkoj Ulici Sime Matavulja, te napada na policajca, na kojeg je, prema presudi, bacio dva noža.

Merčep u banji umjesto u zatvoru

ZAGREB - Tomislav Merčep, koga je hrvatski Vrhovni sud osudio na sedam godina jer, kao ratni komandant jedinice poznate kao "merčepovci", nije spriječio zločine nad srpskim civilima, umjesto u zatvorskoj ćeliji, dane provodi u banji, što mu se računa u odsluženje kazne, objavio je "Indeks".

Bh. državljanin pretukao čuvara i pobjegao iz najmanjeg zatvora na svijetu

​SAN MARINO - Italijanska policija u potjeri je za državljaninom BiH Albanom Ahmetovićem (32) koji je pobjegao prije nekoliko dana iz zatvora Kapućini u San Marinu zajedno s Italijanom Ačilea Lia.

Teroristi ga koristili kao živi štit pa nepravedno završio u zatvoru

Hasnat Karim je bio prisiljen da bude ljudski štit teroristima koji su prijetili da će mu ubiti ženu i djecu na kćerkin 13. rođendan.

Godišnji usporio tehnički prijem državnog zatvora

SARAJEVO - Inženjeri nezavisne revizorske kuće iz Prijedora predali su izvještaj za tehnički prijem državnog zatvora u Vojkovićima u Istočnom Sarajevu, potvrdio je juče "Nezavisnim" Slobodan Ujić, član Upravnog odbora za izgradnju ove vaspitno-popravne institucije.

Hrvatskim huliganima uhapšenim u Srbiji prijeti do osam godina zatvora

Protiv 13 torcidaša osumnjičenih da su počinili krivično djelo teške krađe i ugrožavanja bezbjednosti na benzinskoj pumpi u Vrčinu Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je niz krivičnih postupaka.

Aktivisti grupe Pusi Rajot uhapšeni tokom izlaska iz zatvora

Aktivisti ruske grupe Pusi Rajot, koji su bili uhapšeni zbog ulijetanja na teren tokom finala Svjetskog prvenstva, kažu da su ponovo uhapšeni dok su izlazili iz zatvora.

Pet zatvorskih čuvara uhapšeno zbog prebijanja

JAROSLAVLJE - U Jaroslavlju, sjeverno od Moskve, uhapšeno je pet zatvorskih čuvara zbog prebijanja zatvorenika, javlja TAS S.

Preminuo jedan od posljednjih svedoka Staljinovih "gulaga"

MOSKVA - Jedan od posljednjih svedoka Staljinovih radnih logora - "gulaga", Vasilij Kovaljov, preminuo je na istoku Rusije u 89.godini.

Najčitanije