zdravlje

Jedan nar dnevno za zdravlje i za ljepotu

Jedan nar dnevno učiniće čuda za zdravlje ako se unosi na prazan stomak, poručuju nutricionisti. Muke oko čišćenja ovog aromatičnog voća isplatiće se i tijelo će vam biti zahvalno, a kosa, koža i zubi ljepši.

Šeranić: Biće zaštićeno zdravlje stanovništva

BANJALUKA - Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite, kazao je da Akcioni plan za prevenciju i kontrolu nezaraznih bolesti u RS ovog ministarstva govori o tome kako će biti zaštićno zdravlje stanovništva.

Karcinom drugi najčešći uzrok smrti

BANJALUKA - Maligna oboljenja su postala glavni uzrok prijevremenog odlaska u penziju, pa su tako u 30 odsto slučajeva ova oboljenja u 2018. godini bili uzroci prijevremenog odlaska u penziju, a maligna oboljenja predstavljaju rastući i sve zastupljeniji uzrok smrtnosti stanovništva u RS.

Svi mogu smanjiti faktore rizika od raka

BANJALUKA, SARAJEVO - Kvržicu na dojci sam napipala u novembru 2003. godine, ali sam pomislila da je masno tkivo i doktoru sam se javila tek krajem naredne godine. Saznati da bolujem od raka bio je veliki šok, pomislila sam da je to kraj, prisjeća se Suzana Kekić, predsjednica Saveza žena oboljelih od raka dojke "Iskra", teških trenutaka kada je saznala da ima ovo maligno oboljenje.

Naučnici savjetuju: Deaktivirajte Facebook i sačuvajte mentalno zdravlje

Deaktiviranje Facebooka na samo četiri nedjelje može da dovede do poboljšanja mentalnog zdravlja ljudi, pokazuje nova studija.

Šećer šteti zdravlju i ljepoti

Šećer, jedna od bijelih smrti, čije smo štetnosti svjesni, ali ga i dalje konzumiramo u prevelikim količinama. Činjenica je da je nemoguće sasvim izbaciti šećer iz ishrane, ali moguće je svesti ga na minimum.

Ovako spremljena hrana je štetna za zdravlje

Svakodnevno konzumiranje pržene piletine vodi ka preranoj smrti, naveli su naučnici u najnovijem istraživanju.

Čaša vina protiv holesterola

Tokom praznika nazdravljamo za život, zdravlje, ljubav, sreću... I to je čak poželjno ako ne preterujemo sa "čašicom", nego smo umereni i uživamo.

Šeranić: Vrhunac virusa gripa tek dolazi

FOČA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je danas u Foči da se tek očekuje vrhunac virusa gripa, te da je u odnosu na prethodnu godinu ovogodišnji virus agresivniji.

"Ljubičasti raj" za zdravlje organizma

Želite li napraviti napitak koji će pročistiti organizam, smiriti upale i djelovati antibakterijski, predlažemo vam recept za "Ljubičasti raj".

Najčitanije