zdravlje

Šta kosa otkriva o zdravlju?

Disbalans i problemi sa funkcijama u organizmu mogu da se odraze na koži, ali i kosi. Budući da je sve u tijelu povezano, ovaj dio tijela može da otkije mnogo toga o zdravlju.

Gorki napitak za čišćenje jetre

Regeneraciju jetre prirodnim putem, uz pomoć gorke soli i grejpfruta, treba obavljati u skladu sa preciznim uputstvima kako bi se postigao najbolji efekat.

Izbacite toksine iz tijela

Bubrezi su filteri našeg organizma, odnosno organi koji pomažu da izbacimo toksine i održavaju zdravlje cijelog tijela.

Šta vaš urin govori o vašem zdravlju?

Prije nego što pustite vodu u toaletu, bilo bi dobro da bacite pogled na urin, jer njegova boja i miris možda otkrivaju da ste bolesni, savjetuju ljekari.

Transrodnost se uklanja sa liste mentalnih oboljenja

Kancelarija stalnog koordinatora UN u Srbiji saopštila je da se u okviru ovonedjeljne Svjetske zdravstvene skupštine u Ženevi, transrodnost uklanja sa liste mentalnih oboljenja, čime se izvršava depatologizacija.

Odlazak na spavanje praznog stomaka utiče na zdravlje

Gladovanje u večernjim satima neće vam pomoći kod mršavljenja. Mnogi odlaze u krevet praznog želuca, ne jedu satima prije spavanja.

Pješčani oblak iz sahare neće uticati na zdravlje ljudi

BEOGRAD - Fenomen saharskog pijeska koji je proteklog vikenda stigao do Evrope, a tokom ove nedjelje očekuje se i na Balkanu, neće imati velikog uticaja na zdravlje ljudi, jer neće trajati dugo, izjavio je meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije Goran Mihajlović.

Dodaci ishrani nisu dobri za zdravlje

MEDFORD - Dodaci ishrani "ne djeluju", a neki čak povećavaju rizik od bolesti raka, rezultati su najnovije studije američkih naučnika, piše "Dejli mejl".

"Sanioptik" cijele sedmice mjeri vid i sluh

TREBINJE - Udruženje dijabetičara i ostalih zainteresovanih lica Trebinje je, uz podršku kompanija "Medicom" iz Bijeljine i "Sanioptik" Banjaluka, a u saradnji sa Domom zdravlja, Bolnicom Trebinje i Medicinskom školom iz Trebinja, nizom aktivnosti obilježilo Svjetski dan zdravlja.

Svjetski dan zdravlja 7. aprila: Preventivni pregledi bar jednom godišnje

BANJALUKA - Preventivni pregledi osoba starijih od 18 godina trebalo bi da postanu godišnja rutina, istakli su banjalučkom Domu zdravlja, jer ne samo da bi se neke neotkrivene bolesti poput dijabetesa ili karcinoma otkrile dok još nisu ozbiljno narušile zdravlje većeg broja organa, nego bi i život u starijoj dobi bio kvalitetniji.

Najčitanije