zenica

Novi početak Čelika

Prozivkom kojoj su prisustvovali većinom golobradi mladići, Nogometni klub Čelik krenuo je u novi početak.

KCUS vratio u Zenicu višak briseva, ograničeno testiranje

ZENICA - Krizni štab Zeničko-dobojskog kantona danas je održao konferenciju za medije na kojoj je javnost informisao da je Klinički centar u Sarajevu ograničio testiranje briseva na virus korona na maksimalno 50 briseva u 24 sata.

U Zenici preminula još dva muškarca zaražena virusom korona

ZENICA - Ministar zdravstva ZDK Adnan Jupić potvrdio je ovu informaciju i rekao da trenutno nema drugih životno ugroženih pacijenata.

Sudar tri vozila kod Zenice, četvoro povrijeđenih

ZENICA - Četiri osobe povrijeđene su u sudaru tri vozila na magistralnom putu kod Zenice.

Oduzete sličice s likom Ajnštajna, sumnja se da je droga

BUGOJNO - Prilikom pretresa privatnog apartmana koji koristi Ć.E. (35) iz Zenice pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK pronašli su u utorak u Policama, kod Bugojna, spid i nekoliko sličica s likom poznatog fizičara Alberta Ajnštajna, za koje se sumnja da su LSD, kao i određenu količinu ekstazija.

Infektolog iz Zenice: Teško pratiti domaće klastere

ZENICA - Infektolog iz Zenice Ednan Drljević izjavio je da je očekivan povećan broj novih slučajeva virusa korona, ali da je teško pratiti domaće klastere u kantonima u kojima su se građani opustili.

Zeničanka restaurira namještaj star i više od stotinu godina

U fazi uređenja vlastitog stana uvidjela sam da se od starih komada namještaja mogu dobiti izuzetno zanimljivi primjerci i odlučila sam se vratiti svojoj uspavanoj kreativnoj strani, vrijeme sam posvetila učenju, radu, istraživanju o tome kako od starog namještaja dobiti lijepe i funkcionalne komade, kaže za "Nezavisne" Zeničanka Lejla Selimović, pravnica koja se otisnula u svijet reparacije, restauracije i redizajna starog namještaja.

Pretresi u Kantonalnoj bolnici u Zenici

ZENICA - Pripadnici Federalne uprave policije, po nalogu Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, vrše pretres Kantonalne bolnice u Zenici.

Iz NK Čelik najavili tužbe: Dug Zeničana 13 miliona KM

Oko 13 miliona KM, uključujući i kamate, iznosi ukupan dug Nogometnog kluba Čelik, a veći dio krivice za trenutnu situaciju čelni ljudi zeničkog kluba pripisuju sada već bivšem strateškom investitoru iz Turske.

"Kralj džeparoša" osumnjičen da je snimao i objavljivao torturu nad djecom

ZENICA - Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su danas Zeničanina Elvisa Salčinovića (44) zbog sumnje u nasilje prema maloljetnoj djeci i da je to snimao i javno objavljivao.

Najčitanije