zlato

Trgovinski rat Amerike i Kine cijenu zlata diže u nebesa

Vrijednost unce zlata (28,35 g) prvi put nakon 2013. godine prešla je 1.500 dolara usljed straha od eskalacije trgovinskog rata između SAD i Kine i potencijalnog ublažavanja monetarne politike vodećih centralnih banaka.

Opljačkali dva miliona $ u zlatnim novčićima

MEKSIKO SITI - Naoružani napadači ukrali su danas zlatne novčiće vrijedne više od dva miliona američkih dolara iz državne kovnice novca u Meksiko Sitiju, saopštili su bezbjednosni izvori.

Banda nestala bez traga sa 720 kilograma zlata

RIO DE ŽANEIRO - Brazilske vlasti saopštile su da nisu uspjele da pronađu gotovo 720 kilograma zlata ni bandu koja je ukrala to zlato sa glavnog aerodroma u Sao Paulu.

Potvrđena ranija istraživanja: Vareš bogat zlatom svjetskog kvaliteta

VAREŠ - Opština Vareš i definitivno je bogata plemenitim metalima poput zlata i srebra, čiji je kvalitet na svjetskom nivou, a što je potvrdila i danas objavljena preliminarna procjena za lokalitete Veovača i Rupice, koji se nalaze u ovoj maloj lokalnoj zajednici nedaleko od Sarajeva.

Rezerve zlata povećane na 20,42 tone

BEOGRAD - Narodna banka Srbije /NBS/ je u prošloj godini povećala količinu rezervi zlata na 20,42 tone, pa je njegovo učešće u strukturi deviznih rezervi u 2018. godini iznosilo 6,5 odsto, objavila je danas ova banka.

Zlato sve skuplje

VAŠINGTON - Zlato je sve skuplje - unca zlata trenutno u SAD košta 1.400 dolara, navode agencije.

Gdje su nestale hiljade milijardi Komunističke partije SSSR-a?

MOSKVA - Skoro trideset godina zlato Komunističke partije Sovjetskog saveza izaziva interesovanje javnosti.

Srbija do kraja godine kupuje 10 tona zlata

BEOGRAD - Srbija će svoje rezerve zlata sa postojećih 20 tona do kraja ove godine povećati na 30, a potom, u narednih godinu i po na čak 50 tona, pišu danas "Večernje novosti".

Rusija najveći kupac zlata u svijetu

MOSKVA - Centralne banke širom svijeta su u prvom kvartalu 2019. godine kupile najveće količine zlata u posljednjih šest godina, pri čemu je Rusija osigurala vodeću poziciju jer nastoji da smanji zavisnost od dolara.

Cijena zlata i dalje skače, do kraja godine 1.400 dolara

Cijena zlata bi do kraja godine trebalo da dostigne 1.400 dolara. Ovakav skok vrijednosti plemenitog metala je rezultat manje agresivne politike američke Uprave federalnih rezervi (Fed) o kamatnim stopama i dugotrajnim globalnim neizvjesnostima, ocjenjuju stručnjaci.

Najčitanije