zoo vrt

Zoovrt na ostrvu Java će morati da žrtvuje neke životinje

BANDUNG - Uprava zoovrta u gradu Bandungu na indonežanskom ostrvu Java najavila je da će uskoro morati da žrtvuje neke životinje iz zoovrta da bi nahranila mesoždere koji su na ivici gladi.

Torta i pokloni za prvi rođendan medvjedice Aide u Pionirskoj dolini

Rođendanska torta, nove igračke, animatori i radosni prvi gosti su bili sve što je potrebno da danas u Pionirskoj dolini bude održana prava rođendanska zabava.

Zoo vrt u Kalgariju vraća dvije pande Kini

Zoološki vrt u kanadskom gradu Kalgariju, odlučio je da vrati dvije džinovske pande Kini jer nema dovoljno bambusa koji je osnovna hrana ovim simpatičnim biljojedima, izvijestio je CNN.

Zoološki vrt u Londonu preživio pandemiju zahvaljujući donacijama

LONDON - Zoološki vrt u engleskom okrugu Devon spasen je od zatvaranja zahvaljujući ogromnom prilivu dobrotvornih priloga kojima je mjesečni budžet obezbijeđen za samo jednu noć.

Zoološki vrtovi: Prisiljeni smo neke životinje nahraniti drugima

Napravili smo spisak životinja koje ćemo morati prve žrtvovati da bi druge preživjele, rekli su iz zoološkog vrta na sjeveru Njemačke uljed finansijskih poteškoća izazvanih virusom korona.

Medvjedi u ZOO vrtu u Jagodini vidjeli svoju sjenku, zima traje

Medvjedi u Zoološkom vrtu u Jagodini, danas su, na Sretenje gospodnje, vidjeli svoju sjenku, što po narodnom vjerovanju znači da zimi još nije kraj.

Požar u zoo-vrtu u Njemačkoj, poginule mnoge životinje

BERLIN - U požaru koji je izbio u zoološkom vrtu u njemačkom gradu Krefeldu u prvim satima Nove godine poginuo je veliki broj životinja, saopštili su danas zvaničnici, koji nisu komentarisali navode medija da je vatra izazvana novogodišnjim vatrometom.

Prinova u Zoo vrtu Bingo: Lavica Nina okotila tri mladunčeta

Lavica Nina je 12. juna u ranim jutarnjim satima na svijet je donijela tri ženska mladunčeta, potomke lava Tuma.

Beogradski zoo vrt bogatiji za crno-bijelu bebu

Beogradski zoo vrt postao je bogatiji za još jednu životinju i to mladunče zebre koje je prije nekoliko dana ugledalo svijet. Za kratak vremenski period postala je glavna atrakcija, a svi ljubitelji životinja mogu svratiti do Beo zoo vrta kako bi je vidjeli.

Otvoren novi pingvinarijum u beogradskom Zoo vrtu

U Beo Zoo vrtu danas je svečano otvoren novi pingvinarijum, u kojem za sada stanuje 17 pingvina koji su u Beograd došli iz vrtova iz Beča i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Najčitanije