Avganistan

Napad na džamiju u Avganistanu, desetine mrtvih i ranjenih

KABUL - Najmanje 29 osoba je poginulo, a 64 su ranjene u samoubilačkom napadu na šiitsku džamiju u Heratu, na zapadu Avganistana, saopštili su zvaničnici.

Bombaš napao policijsku stanicu i ambasadu Iraka u Kabulu

KABUL - Islamska država preuzela odgovornost za današnji napad u Kabulu u kome se bombaš samoubica razneo ispred zgrade iračke ambasade u prestonici Avgansitana Kabulu, prenosi AFP, pozivajući se na glasilo IS, agenciju Amak.

Oteto 70 ljudi u Avganistanu, ubijeno sedmoro

KABUL - Iz sela Kandahar na jugu Avganistana oteto je 70 stanovnika, a najmanje sedam je ubijeno, saopštila je danas policija te države.

SAD greškom usmrtile Avganistanske vojnike

VAŠINGTON - Za sada nepoznat broj pripadnika Avganistanskih bezbjednosnih snaga ubijen je nesrećnim slučajem prilikom vazdušnih napada SAD u provinciji Helmand, na jugu Avganistana.

Tramp ograničio broj vojnika u Avganistanu

VAŠINGTON - Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa postavila je ograničenje kada je u pitanju broj vojnika koje Pentagon može da pošalje u Avganistan, prenijeli su američki mediji.

Pentagon šalje još 4.000 američkih vojnika u Avganistan

VAŠINGTON - Pentagon će poslati skoro 4.000 dodatnih pripadnika američkih trupa u Avganistan, objavila je administracija predsednika SAD Donalda Trampa, prenosi AP.

Trojica avganistanskih policajaca ubijena u američkom vazdušnom udaru

KABUL - Najmanje trojica pripadnika Avganistanske granične policije ubijena su i dvojica su ranjena u američkom vazdušnom udaru, saopštio je avganistanski zvaničnik.

Ubijena tri policajca u Avganistanu

KABUL - Najmanje tri avganistanska policajca su poginula, a dvojica su ranjena kada je američka borbena letjelica otvorila vatru tokom borbene operacije na jugu Avganistana, izjavili su danas zvaničnici.

U Avganistanu počinje sa radom prvi TV kanal za žene

Novi televizijski kanal posvećen ženama uskoro počinje sa radom u Avganistanu, prvi takve vrste u zemlji čijom medijskom industrijom, kao i mnogim područjima u društvu, i dalje dominiraju muškarci.

Policajac ubio pet kolega na spavanju u Avganistanu

Policijski službenik ubio je sinoć na spavanju petoricu svojih kolega u distriktu Ganihil, izjavio je guverner avganistanske oblasti Nangarhar Abdul Vahab Momand.

Najčitanije