Avganistan

"Majka svih bombi" ubila najmanje 36 ekstremista Islamske države

KABUL - Najveća konvencionalna bomba SAD, poznata kao "majka svih bombi" ubila je najmanje 36 ekstremista Islamske države u jučerašnjem napadu na niz tunela i pećina koje su koristili ekstremisti, saopštili su avganistanski zvaničnici, odbacivši mogućnost da je bilo civilnih žrtava.

Tramp: Bombardovanje Afganistana veoma uspješna misija

VAŠINGTON - Predsjednik SAD-a Donald Tramp pohvalio je vojnike i rekao da je bombardovanje Afganistana bila "veoma uspješna misija", ali je odbio reći da li je potpisao odobrenje za ispaljivanje najveće bombe u istoriji ratovanja.

Amerika bacila "Majku svih bombi" na Afganistan

VAŠINGTON - Američka vojska bacila je najveću bombu koju ima u svom arsenalu na Avganistan.

Bombaš se raznio u Kabulu, ID preuzela odgovornost

KABUL - Avganistanske vlasti saopštile su danas da se bombaš samoubica raznio u blizini predsjedničke palate i vladinih institucija u prestonici Kabulu, za šta je odgovornost preuzela ekstremistička Islamska država preko njihove novinske agencije Amak.

Šef NATO: Naučili smo lekciju u BiH, Avganistanu i na KiM

BRISEL - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je da je Alijansa naučila lekciju iz operacija u Avganistanu, ali i u Bosni i Hercegovini i na Kosovu.

NATO optužio Rusiju da podržava talibane

MOSKVA - Komandujući oružanim snagama NATO-a i SAD u Evropi Kertis Skaparoti optužio je Rusiju da podržava talibane u Avganistanu.

Avganistan: Napad na vojnu bolnicu u blizini ambasade SAD

KABUL - Naoružani napadači, obučeni kao doktori, napali su danas vojnu bolnicu u blizini ambasade SAD u avganistanskoj prestonici Kabulu i sukobili se sa bezbednosnim snagam u toj zgradi.

Najčitanije