Evropski parlament

Evropski parlament usvojio Rezlouciju o Srbiji

STRAZBUR - Evropski parlament usvojio je danas Rezlouciju o Srbiji, kojom se pozdravlja napredak Srbije na putu evrointegracija, daje podrška za nove korake ka članstvu u EU i navode prioriteti reformskog procesa.

Rezolucija o Srbiji: Šta Evropski parlament traži?

BEOGRAD - Evropski parlament u Strazburu je zatražio da Evropska unija u pregovorima o članstvu sa Srbijom otvori nova poglavlja koja su tehnički već spremna.

Vlasti na svim nivoima da ostanu na evropskom putu

SARAJEVO - Izvjestilac Evropskog parlamenta za BiH Kristijan Dan Preda istakao je da Evropski parlament želi pomoći BiH na njenom putu ka EU, te poručio da vlasti na svim nivoima treba da ostanu na reformskom putu koji nema alternativu.

EP: Formirati većinu za usvajanje zakona o akcizama

SARAJEVO - Izvjestilac Evropskog parlamenta za BiH Kristijan Dan Preda pozvao je političke stranke u BiH da formiraju potrebnu većinu za usvajanje zakona o akcizama.

Tužilaštvo traži ukidanje imuniteta Marin Le Pen u Evropskom parlamentu

PARIZ - Francusko Državno tužilaštvo zatražilo je od Evropskog parlamenta ukidanje poslaničkog imuniteta kandidatkinji ulatradesničarskog Nacionalnog fronta na predsjedničkim izborima Marin Le Pen zbog istrage o navodnim lažnim poslovima koje su obavljali njeni saradnici u Evropskom parlamentu.

Evropski parlament zaprijetio vetom na sporazum o Brexitu

LONDON - Evropski parlament mogao bi da uloži veto na eventualni sporazum o "Brexitu" dogovoren sa Briselom, ako London pokuša da vodi trgovinske pregovore sa zemljama izvan bloka prije proljeća 2019. godine.

"Volja srpskog naroda ne smije biti ignorisana"

BANJALUKA - Poslanik Kluba Evropa nacija i sloboda u Evropskom parlamentu Eduard Ferand iz francuske stranke Nacionalni front smatra da u BiH prilikom donošenja bilo kakvih odluka volja srpskog naroda i Republike Srpske ne smije biti ignorisana.

Evropski parlament ukinuo bezvizni režim Amerikancima

BRISEL - Evropski parlament izglasao je rezoluciju prema kojoj se građanima SAD ukida bezvizni režim u granicama zemalja EU, jer Amerika ne dozvoljava ulaz u SAD građanima pojedinih EU zemalja bez viza.

Evropski parlament ukinuo imunitet Le Penovoj

PARIZ- Evropski parlament danas je ukinuo imunitet od suđenja Marin Le Pen liderki desničarske stranke Nacionalni front, zbog njenih objava slika svirepih djela Islamske države.

Najčitanije