Obrazovanje

Najvažnija životna odluka pred maturantima: Izbor studija za sigurnu budućnost

Još jedna školska godina bliži se kraju, a aktuelna generacija maturanata suočava se sa najvažnijom životnom odlukom koja će odrediti njihovu budućnost. Od odabira visoke škole i oblasti u kojoj ćete specijalizovati svoja znanja direktno će zavisiti vaša profesionalna karijera. Upravo zato, prilikom donošenja ovakve odluke važno je izabrati modernu obrazovnu ustanovu koja vam nudi brojne prednosti tokom studija.

SC Ljubiša Mladenović obilježio 11 godina postojanja i rada

BANJALUKA - Srednjoškolski centar "Ljubiša Mladenović" iz Banjaluke krajem ove sedmice dvodnevnim aktivnostima obilježio je jedanaest godina postojanja i uspješnog rada. Ovi dani su bili posvećeni kreativnosti, stvaralaštvu i dostignutim rezultatima.

Čubrilović: Obrazovanje i nauka - prioriteti za Srpsku

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da su obrazovanje i nauka za Srpsku prioriteti koji joj mogu obezbijediti stabilnost, razvoj, ekonomski napredak i kulturni identitet.

Nekoliko prednosti onlajn učenja i zašto je ovaj model budućnost obrazovanja

Htjeli mi to da priznamo ili ne, onlajn učenje uveliko krči svoj put u svijetu obrazovanja. Kao vrsta neformalnog obrazovanja, učenje na daljinu je bilo prihvaćeno od samog početka, pa se u posljednje vrijeme polako prepoznaje i pojavljuje na većini prestižnih svjetskih univerziteta.

Isplata dijela duga prosvjetarima počinje ovog mjeseca

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević najavio je da bi isplata dijela zaostalih dugovanja prosvjetnim radnicima trebalo da počne ovog mjeseca, nakon izmirenja martovske plate.

Predloženi zakoni o obrazovanju naruku direktorima iz SDA

SARAJEVO - Predloženi zakoni o osnovnom i o srednjem obrazovanju Kantona Sarajevo politizuju obrazovanje i u prvi plan stavljaju stranačke interese, prije svega nekoliko direktora škola iz SDA, koji su tu već nekoliko mandata, istakli su u petak iz Centara civilnih inicijativa i sindikata.

Probno PISA testiranje u toku

BANJALUKA - U 20 srednjih škola u RS u toku je probno testiranje učenika, koje prethodi velikom međunarodnom PISA testiranju petnaestogodišnjaka u 2018. godini, kada bi bh. učenici prvi put trebalo da budu uključeni u njega.

Upis prvačića tokom aprila i maja

BANJALUKA - Upis djece u prvi razred osnovne škole biće obaveljen tokom aprila i maja, rečeno je Srni u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske.

Desetka u indeksu Milana Škipine iz Foče ispisana 23 puta

FOČA - Nije važno u životu izabrati isključivo fakultet koji volite, jer ova vremena od nas traže da biramo fakultete koji nude perspektivu i garantuju sigurnu budućnost i posao.

Besplatno studiranje u Rusiji za 50 studenata

BANJALUKA - Oko 50 studenata sva tri ciklusa studija iz BiH i naredne školske godine moći će da besplatno studiraju na visokoškolskim ustanovama u Rusiji, uz besplatan smještaj i mjesečni džeparac, zahvaljujući stipendijama Vlade Rusije koje su večeras predstavljene u Banjaluci.

Najčitanije