Španija

U Barseloni može sunčanje, ali ne i kupanje na plažama

BARSELONA - Stanovnici Barselone koji žive najdalje kilometar od tamošnjih plaža od sutra će na njima ponovo moći da se sunčaju, najavile su gradske vlasti.

Španija odobrila letove avionima iz Italije

MADRID - Španija je ukinula zabranu direktnih letova i pomorskog saobraćaja iz Italije, koji je na snazi od 11. marta kada je u zemlji proglašen karantin zbog epidemije korona virusa, saopšteno je u Madridu.

Španija planira otvoriti granice za turiste krajem juna

MADIRD - Španija planira da ponovo otvori granice za posjetioce iz inostranstva krajem juna, kada budu potpuno ukinute restrikcije povodom virusa korona, izjavio je danas ministar saobraćaja Hoze Luis Abalos.

Za podršku najsiromašnijim Španacima 3,5 mlijardi evra

MADRID - Španska vlada bi trebalo sljedeće nedjelje da odobri program za povećanje socijalnih davanja najsiromašnijima kako bi im se pomoglo da prebrode ekonomske probleme zbog epidemije virusa korona, izjavio je danas ministar za socijalna pitanja Hoze Luis Eskriva.

Francuska ponovo prestigla Španiju po broju preminulih

PARIZ - Francuska je danas ponovo prestigla Španiju po broju umrlih od virusa korona sa 27.425 smrtnih slučajeva, dok je u Španiji zabilježen 27.321 smrtni slučaj.

Baka od 113 godina pobijedila virus korona

MADRID - Španjolka Marija Branjas (113) za koju se vjeruje da je najstarija osoba u Španiji, preživjela je virus korona iako je iz doma za stare u kojem je smještena preminulo nekoliko drugih.

Dobre vijesti iz Španije, najmanje zaraženih u protekla dva mjeseca

MADRID - Broj novozaraženih od virusa korona u Španiji porastao je danas za 594 na ukupno 228.030 slučajeva, saopštilo je špansko Ministarstvo zdravlja.

Španija od 15. maja uvodi karantin za sve strane putnike

MADRID - Vlada Španije naredila je danas da svi putnici koji ulaze u zemlju od 15. maja moraju da provedu dvije sedmice u karantinu, u okviru napora za sprečavanje širenja novog virusa korona.

Madrid i Barselona ne mogu u sljedeću fazu ublažavanja mjera

MADRID - Madrid i Barselona neće preći u sljedeću fazu ublažavanja vanrednih mjera uvedenih zbog pandemije virusa korona, izjavio je koordinator Hitne službe Španije Fernando Simon.

U Španiji produženo vanredno stanje

Španski premijer Pedro Sančes obezbijedio je danas dovoljno glasova u parlamentu za produženje vanrednog stanja za još dvije sedmice od naredne nedjelje.

Najčitanije