Automobili

Blagi rast prodaje vozila u julu i avgustu na tržištu BiH

SARAJEVO, BANJALUKA - Na tržištu automobila u BiH situacija se polako pokreće sa mrtve tačke i vraća se u normalu te se bilježi povećanje prodaje novih vozila u julu i avgustu do 40 odsto u odnosu na ranije mjesece tokom pandemije virusa korona, dok se blago povećala i prodaja polovnih automobila u pojedinim auto-kućama.

Procjena kvaliteta automobila na osnovu zvuka zatvaranja vrata

Zvuk izduvnog sistema nije jedini bitan za stvaranje utiska o automobilu.

Krađe u Banjaluci: Pronađena i vlasnicima vraćena dva automobila

BANJALUKA – Banjalučka policija je pronašla i vratila vlasnicima automobile golf 2 i citroen C4 pikaso, a osumnjičeni za krađe ovih automobila R.R. je uhapšen, saopšteno je iz Policijske uprave Banjalka.

Na današnji dan nastala je Dacia 1300

Dacia 1300, drugi model rumunske marke nakon modela 1100, nastao je na današnji dan.

U BiH registrovano više od milion vozila, skoro 60% starije od 15 godina

SARAJEVO - U BiH je prošle godine registrovano ukupno 1.094.515 drumskih motornih vozila, od čega se 940.933 ili 86 odsto odnosi na putnička vozila, a od ukupnog broja registrovanih njih 57,7 odsto su starija od 15 godina, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Zemlje lideri po proizvodnji automobila u posljednjih 70 godina

Najveći svjetski proizvođač automobila u 2019. bila je Kina, sa čak 27.290.302 vozila, što je za preko 2,5 puta više u poređenju sa najbližim pratiocem. Međutim, Kine nije ni bilo na listi top-10 do prije samo dvije decenije.

Trka dva Mercedesa

Mercedes AMG G63 i A45S u trci ubrzanja. Ko je brži?

Litvanci voze najstarije automobile u EU, a ko vozi najmlađe?

Najstarije automobile u Evropskoj uniji voze Litvanci, a najmlađe Luksemburžani, pokazuje analiza Evropskog udruženja proizvođača automobila (ACEA) o prosječnoj starosti vozila u Evropi.

Kina želi više pristupačnijih električnih automobila

Kineski kupci godišnje potroše dovoljne količine novca na električne automobile, da se može reći da su po tom pitanju šire ruke nego bilo koja druga nacija na svijetu. Štaviše, godišnja isporuka se približava cifri od 2,5 miliona četvorotočkaša na struju, što je dvostruko više nego što to čini najbliži pratioc (Sjedinjene Američke Države), a barem je desetak puta veća cifra u poređenju sa Norveškom, Japanom i Velikom Britanijom.

Polovina vozila na putevima Srpske starija od 15 godina

BANJALUKA - U Republici Srpskoj je tokom aprila, maja i juna registrovano ukupno 117.348 motornih i priključnih vozila, od kojih je čak 65.729 starije od 15 godina, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Najčitanije