Automobili

Italijanski dizajner predlaže Renault 5 za 21. vijek

Četvrt vijeka nakon što je prestala da se proizvodi, čuvena "petica" i dalje raspaljuje maštu dizajnera i ljubitelja automobila.

Konerijev Bond nezamisliv bez legendarnog britanskog automobila

U subotu nas je napustio prvi i, za mnoge, neprevaziđeni Džejms Bond - Šon Koneri. Za ljubitelje automobila, ovaj škotski glumac je neraskidivo vezan za klasični Aston Martin DB5.

Mali broj punjača koči prelazak na električna vozila

Izgradnja mreže punjača za električna vozila na Starom kontinentu zaostaje za prodajom, navodi udruženje proizvođača automobila i upozorava da bi nedostatak infrastrukture mogao da ugrozi prelazak na vozila sa niskim emisijama ugljen-dioksida.

Električna vozila uskoro će koštati isto kao vozila sa SUS motorom

Iako su električna vozila danas znatno skuplja od konvencionalnih na fosilna goriva, čak i uz izdašne subvencije, ta razlika se smanjuje, a uskoro bi trebalo i da nestane.

Moguće spajanje Bentlija sa Audijem

Volkswagen nastavlja s restrukturiranjem grupe i, prema novinskom izvještaju, britansku marku luksuznih automobila Bentley podrediće svojoj filijali sa sjedištem u Ingolštatu, Audiju, od 2021. godine.

"Fiat Srbija" poslije pauze nastavlja prodaju modela 500L

U fabrici "Fijat Krajsler automobili Srbija" (FCA) nastavljena je proizvodnja modela "500L" poslije pauze koja je trajala od 9. do 20. oktobra zbog upućivanja proizvodnih radnika na plaćeno odsustvo, rečeno je danas u sindikatu "Nezavisnost" FCA.

Na koje načine inženjeri stišavaju buku jefitnih automobila

Šta je jedna od prvih stvari koje primijetimo kada sjednemo za upravljač neke luksuzne limuzine? Najčešće je to ono čega zapravo nema, a to je buka. Izolovanost od vanjskog svijeta, ali i utisak da je automobil sastavljen u cjelosti od jednog komada u višim su klasama neophodni zahtjevi kupaca, ali šta je sa automobilima za šire mase?

Prodaja automobila skočila u Evropi

Evropsko tržište automobila u septembru je zabeležilo blagi rast, podstaknuto prodajom vozila u Italiji i Njemačkoj.

Skočila prodaja električnih i hibridnih vozila u Evropi

Iako je pandemija novog koronavirusa srezala ukupnu prodaju automobila, porasla je prodaja vozila sa električnim i hibridnim pogonom.

Odlična stimulacija: Svakom od 4.116 zaposlenih poklonili po auto

PEKING - Kineska fabrika za proizvodnju željeza i metala nedavno je dospjela na naslovnice svjetskih medija jer je poklonila svojim radnicima 4.116 novih automobila kao bonus za dobre rezultate u poslovanju.

Najčitanije