Automobili

Električni automobili imaće zelene tablice

Iako se električni automobili svojim dizajnom najčešće ističu na saobraćajnicama, u Velikoj Britaniji od ove nedjelje postoji još jedno obilježje kojim će moći da se prepoznaju u saobraćaju.

Automatizovana vozila u upotrebi možda već od 2025.

Izvršni direktor Volkswagena, Herbert Dies, očekuje da će vozila sa automatizovanim upravljanjem biti spremna za prodaju između 2025. i 2030. godine.

Nijemci "raspamećeni" za električnim automobilima

Prodaja automobila na struju porasla je u novembru za 523% u odnosu na isti mesec 2019.

Volkswagen se povlači iz automoto sporta

Marka Volkswagen udružuje snage za transformaciju u mobilno električno doba. Kao dio promena i daljnjeg fokusiranja kompanije, marka Volkswagen će prestati sa svojim motorsportom. Radna snaga u Volkswagen Motorsport GmbH-a biće integrisana u Volkswagen AG, prenosi Autoblog.

Fiat će elektrifikovati 60 odsto vozila

Novi momenti u italijanskoj kompaniji. Do kraja 2021. godine će čak 69 odsto automobila koje ponudi Fiat Chrysler biti elektrifikovani – hibridni ili električni automobili.

Folksvagen ima u planu mali električni auto za široke mase

BERLIN - Njemački proizvođač automobila "Folksvagen" planira da krene sa proizvodnjom malog električnog automobila za masovno tržište u uslovima oštrijih klimatskih propisa, navodi se u planu u koji je Rojters imao uvid.

Volskwagen ID.3 je najprodavaniji električni automobil u Evropi

Po podacima firme Jato Dynamics, prošlog mjeseca je u Evropi prodato 1.127.624 novih automobila, što je za 7 odsto manje nego u oktobru 2019. godine, piše Autoblog. Volkswagen je još jednom rekorder.

VW dolazi na svoj teren i preuzima tržište električnih automobila

Najprodavaniji električni model u Evropi u oktobru 2020. bio je Volkswagen ID.3, sa 10.475 isporučenih primjeraka.

Vožnja na struju smanjiće za 70% potražnju za naftom

Nagli prelaz na električna vozila koji će predvoditi Kina smanjiće globalni rast potražnje za naftom za 70 posto do 2030. godine, pokazuje istraživanje savjetodavne kuće Carbon Tracker.

Uskoro stiže i električni superautomobil

U svetu električnih automobila pojavio se novi igrač. "Elejšn hiperkar" sa sjedištem u Kaliforniji, svoje mjesto na tržištu želi da zauzme sa svojim zadivljujućim superautomobilom nazvanim "Freedom" (Sloboda), koji bi sa snagom od 1.040 kilovata trebalo da bude ludački brz.

Najčitanije