Automobili

Polovina vozila na putevima Srpske starija od 15 godina

BANJALUKA - U Republici Srpskoj je tokom aprila, maja i juna registrovano ukupno 117.348 motornih i priključnih vozila, od kojih je čak 65.729 starije od 15 godina, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Vozni park velike automobilske nacije sve stariji

Vozni park u Sjedinjenim Američkim Državama u 2020. dostigao je prosečnu starost od 11,9 godina, pokazuje studija koju je sproveo IHS Markit.

Porsche 911 Turbo S protiv McLarena

Nova trka ubrzanja u kojoj imamo dvoboj, ovoga puta su to Porsche i McLaren. Ovo je bila jedna od onih trka koju mnogi žele da vide a ekipa Carwow im je želju ispunila i uskoro ćemo saznati ko je brži.

Veliki pad potražnje za novim automobilima u EU

Potražnja za novim automobilima u EU izrazito je pala u prvoj polovini godine zbog pandemije virusa korona, a među zemljama s najvećim padom su Hrvatska, Španija i Italija, navodi se u izvještaju Evropske asocijacije proizvođača automobila (ACEA).

Uvezena dva lamborginija vrijedna milion KM u jeku korone

BANJALUKA - Tokom maja i juna uvezena su dva lamborginija, modela urus, te urus 636, vrijednosti po oko pola miliona KM, što nanovo pokazuje da ni korona ne utiče na uvoz skupocjenih vozila u BiH i da nema prepreka za one koji imaju i ne žale da izdvoje novac za luksuzne četvorotočkaše.

Vozni park Nijemaca stariji nego ikada

Automobili Nijemaca stariji su nego ikada, pokazuje istraživanje, prema kojem je čak 9,7 odsto od ukupno 47,7 miliona putničkih automobila starije od 20 godina.

10 najprodavanijih automobila u Velikoj Britaniji

Ford Fiesta najprodavaniji automobil u Velikoj Britaniji u prvih šest mjeseci 2020. Više od 20.000 kupaca je povjerenje ukazalo ovom automobilu.

Jedini bh. restaurator "Zastavinih" auta: "Fići" i jugi vraća stari sjaj

KAKANJ - Automobili proizvedeni u nekadašnjoj kragujevačkoj fabrici "Zastava automobili" za stanovnike bivše Jugoslavije bili su statusni simbol i dugoročna investicija, a limene ljubimce, iako bez sigurnosnih pojaseva na zadnjim sjedištima, automatskih brava i klimatizacije porodice su prenosile s koljena na koljeno.

Kupovina auta u rikvercu

BANJALUKA - Prodaja novih i polovnih automobila u salonima širom BiH ove godine doživjela je pad, a razlike u broju prodatih automobila u ovoj u odnosu na prošlu godinu mjere se u hiljadama, potvrdili su u većim auto-centrima.

Ova evropska zemlja ima najviše automobila na 1000 stanovnika

Među državama članicama EU Luksemburg je u 2018. godini zabilježio najveću "stopu motorizacije" sa 676 putničkih automobila na 1000 stanovnika.

Najčitanije