Automobili

Srbija daje do 5.000 evra za kupovinu ekoloških automobila

Vlada Srbije je usvojila Uredbu o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane kupovine novih vozila koja imaju isključivo električni pogon, kao i vozila sa hibridnim pogonom.

U dva kantona i Brčkom nije ukradeno nijedno vozilo

BRČKO, LIVNO - Ministarstva unutrašnjih poslova dva kantona u FBiH, ali i njihove kolege iz brčanske policije prošle godine na području njihovog rada nisu imali nijedan ukradeni auto.

Rastu cijene polovnih automobila u Njemačkoj

Na njemačkom tržištu se dešavaju promjene. U poređenju sa januarom 2019. godine, u januaru 2020. godine prosječna cijena polovnih automobila je porasla 350 evra. Tako tvrdi portal Autoscout24, specijalizovan za prodaju polovnih vozila.

Da li znate koliko košta održavanje kolekcije superautomobila?

Jedno je kupiti neki kolekcionarski automobil, ali šta je s održavanjem.

Više od 55 odsto registrovanih vozila u FBiH starije od 15 godina

U 2019. godini u Federaciji BiH registrovano je ukupno 671.614 vozila, što je za 4,1 odsto više u odnosu na 2018. kada su ukupno registrovana 645.044 vozila.

Zašto Hrvati automobile registruju u Češkoj?

​U posljednje vrijeme se sve više skupocijenih automobila sa češkim tablicama mogu vidjeti na putevima Hrvatske.

Udvostručena prodaja električnih automobila u EU

RIM - Više od 290.000 električnih automobila prodato je u zemljama EU prošle godine, što je skoro dvostruko više nego 2018. godine, pokazuju danas objavljeni industrijski podaci.

Velika Britanija od 2035. zabranjuje prodaju benzinaca i dizelaša

​Britanci su napokon počeli da donose odluke, dugo im je trebalo… Napustili su Evropsku uniju i sada nestrpljivo čekaju da im bude bolje, a premijer Boris Johnson i njegova vlada su donijeli još jednu važnu odluku.

Neovlašteno uvezao i prodao 30 auta

ZVORNIK - Protiv Vladimira I. (32) iz Zvornika policija je podnijela izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, koje ga tereti da je od 2016. do 2018. godine nedozvoljeno prodavao auta uvezena iz inostranstva.

Budućnost mobilnosti: Automobile nećemo posjedovati

​Toyota je u Amsterdamu predstavila svoju viziju budućnosti automobilizma ili budućnosti mobilnosti uopšteno. Posjedovanje automobila više se neće uzimati zdravo za gotovo. Glavna riječ biće dijeljenje.

Najčitanije