Automobili

Električna vozila dovešće do ukidanja više od 400.000 radnih mjesta

BERLIN - Prelazak na električna vozila mogla bi u Njemačkoj uzrokovati nestanak 410.000 radnih mjesta do 2030. godine, pišu danas njemački mediji.

U Japanu je najprodavaniji automobil, a u Evropi prava egzotika

Najtraženiji model u 2019. bila je jedna Honda koju nemamo prilike da vidimo na našim putevima.

U teretnjake "pretvoreno" 200 luksuznih automobila

BANJALUKA - Bezobrazno skupi “mercedes”, “audi”, BMW, “rendž rover” i “porše” samo su neki od luksuznih automobila koje su privrednici iz BiH fiktivno pretvorili u teretnjake kako bi prilikom njihove nabavke izbjegli plaćanje PDV-a, utajivši tako gotovo tri miliona KM.

Koji su najbezbjedniji automobili u 2019.

Nakon obavljenih testiranja u prošloj godini, EuroNCAP je objavio spisak najbezbjednijih novih modela na evropskom tržištu.

Sedam pravila za sigurnu vožnju tokom zime

Zima je za vozače teško razdoblje puno izazova. U nekoliko minuta uslovi na putu mogu se drastično promijeniti, a saobraćajnice postati opasno klizave. Ali, ako se vozači pridržavaju nekoliko osnovnih pravila vožnje, sigurno će se dovesti do cilja i u najtežim zimskim uslovima.

Sto najpouzdanijih automobila ove decenije

Donosimo vam listu 100 najpouzdanijih automobila u posljednjih 10 godina.

Zašto su nestala žuta svjetla na automobilima

Ako ste ljubitelj autoindustrije sjetićete se da je do početka devedesetih svaki francuski automobil imao žuta glavna svjetla.

Rimac otkrio kad će krenuti isporuke novog C_Two

Prototipovi Rimca C_Two, modela predstavljenog na salonu u Ženevi prošle godine, u fazi su testiranja širom svijeta, objavili su danas iz kompanije iz Svete Nedelje.

Njemačka postala lider u prodaji električnih automobila

Prema najnovijim prodajnim rezultatima Njemačka je prestigla Norvešku u prodaji potpuno električnih automobila od početka godine.

Nijemci savjetuju - ovo su najbolji polovnjaci do 5.000 evra

Prestižni Auto Bild analizirao je godišnji izvještaj njemačke Asocijacije tehničkih pregleda (TÜV) i izabrao najpouzdanija polovna vozila u cjenovnom rangu do 5.000 evra.

Najčitanije