Azil

Banjaluka uskoro dobija novi azil za pse

BANJALUKA - Grad bi uskoro trebalo da dobije novi azil za pse i to u sklopu Razvojno-edukativnog centra Manjača, kojim gazduje Centar za razvoj poljoprivrede i sela, potvrdili su za "Nezavisne" u Odjeljenju za komunalne poslove.

Porast broja zahtjeva za azil u EU iz Venecuele

BERLIN - Broj zahtjeva za azil u EU ponovo je u porastu, usljed većeg broja migranata iz Latinske Amerike, naročito iz Venecuele, piše "Deutsche Welle".

EU prošle godine odobrila azil za više od 300.000 ljudi

BRISEL - Agencija EU za statistiku - Evrostat saopštila je da je u Uniji tokom prošle godine odobren azil za više od 300.000 ljudi, što je za 40 odsto manje u odnosu na 2017. godinu.

Ubijen belgijski ovčar u azilu za napuštene životinje

SANSKI MOST - Pripadnici Policijske stanice Sanski Most tragaju za zasad nepoznatom osobom koja je iz vatrenog oružja ustrijelila psa rase belgijski ovčar, koji je bio star dvije i po godine.

Pse će možda smještati u vojne kontejnere

BANJALUKA - Grad nema dovoljno sredstava u budžetu za gradnju novog azila za pse, ali da bi se poboljšali uslovi prebukiranog azila u Ramićima, radi se na obezbjeđenju dodatnih kontejnera, koji će biti iskorišteni za proširenje kapaciteta.

Gruevski i dalje u Albaniji, Turska mu obećala azil?

TIRANA - Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski i dalje je u Albaniji, odakle će otputovati za Tursku, koja mu je obećala azil.

Orbanov kabinet se oglasio zbog slučaja "Gruevski"

BUDIMPEŠTA - Mađarska je saopštila da je bivši makedonski premijer Nikola Gruevski tražio politički azil pošto je pobjegao iz Makedonije da bi izbjegao zatvor.

Prijedorčanka držala nelegalne azile za pse

PRIJEDOR – Policija u Prijedoru podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor izvještaj protiv Ine.R. (34) iz tog grada zbog sumnje da je formiralala nelegalno prihvatilište za pse.

SAD pooštravaju uslove za azil

VAŠINGTON - Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa najavila je pooštravanje uslova za podnošenje zahtjeva za azil u SAD.

Ukradeno 67 pasa iz azila u Prijedoru

PRIJEDOR – Tri lica iz Prijedora, osumnjičena su da su u noći sa 19. na 20. jun, u mjestu Kalajevo, opština Prijedor, ukrali 67 pasa iz azila.

Najčitanije