Džonatan Mur

Borenović: Ustav RS ne poznaje bosanski jezik; Mur: Bošnjaci imaju pravo da svoj jezik zovu bosanski

BANJALUKA - Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović naglasio je da je Ustav Republike Srpske vrhovni dokument koji ne poznaje odrednicu "bosanski jezik", već samo jezik bošnjačkog naroda.

Mur u oproštajnoj posjeti Cvijanovićevoj: Reformski procesi ostaju prioritet

BANJALUKA - Željka Cvijanović, predsjednica Vlade Republike Srpske, primila je danas u oproštajnu posjetu šefa Misije OEBS-a u BiH Džonatana Mura te mu je zahvalila na korektnoj i dobroj saradnji i pozitivnim inicijativama i projektima koje je Misija OEBS-a realizovala u saradnji sa Vladom, institucijama i lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.

Mur: Nikad nećemo prestati tražiti pravdu za žrtve

SREBRENICA – Džonatan Mur, šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, je u svom govoru danas u Potočarima osudio relativiziranje i negiranje ratnih zločina.

Mur: Treći entitet ne dolazi u obzir

SARAJEVO - Šef Misije OEBS-a u BiH DŽonatan Mur istakao je da treći entitet u BiH ne dolazi u obzir i da je to dugogodišnji stav međunarodne zajednice.

Mur: Neće biti Dejtona 2

SARAJEVO - Šef misije OEBS u Bosni i Hercegovini Džonatan Mur izjavio je da će BiH na putu ka Evropskoj Uniji morati više puta da mijenja i prilagođava Ustav, ali da to ne znači da se tu radi o "Dejtonu 2".

Mur sa Durakovićem, pa sa Grujičićem u Srebrenici

SREBRENICA - Šef Misije OSCE u BiH Džonatan Mur izjavio je danas u Srebrenici, nakon razgovora sa opštinskim zvaničnicima, da puno znači to što je načelnik te opštine Mladen Grujičić dao punu podršku svom zamjeniku i organizatorima obilježavanja 22. godišnjice zločina na tom području, 11. jula.

Mur: Situacija u BiH komplikovana i frustrirajuća

SARAJEVO - Šef Misije OEBS-a u BiH DŽonatan Mur ocijenio je da je situacija u BiH, kao i uvijek, dosta komplikovana i frustrirajuća, posebno za narod.

Mur: Poštovati sve žrtve, ali ne živjeti u prošlosti

SREBRENICA - Šef Misije OEBS-a u BiH, ambasador Džonatan Mur izjavio je u Srebrenici da je obaveza da se poštuju sve žrtve, ali da se ne može živjeti u prošlosti.

Borenović pisao Muru: Javni servis RS opoziciju opet izložio napadima

BANJALUKA - Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović dostavio je danas ambasadoru Misije OEBS-a u BiH Džonatanu Muru analize centralne informativne emisije „Dnevnik 2“ Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) za posljednjih mjesec dana.

Mur o Izetbegoviću: Pravi državnik ne bi krio činjenice od svog naroda

Šef misije OSCE-a u BiH Džonatan Mur prokomentarisao je podnošenje zahtjeva za reviziju presude za genocid protiv Srbije i činjenicu da je bošnjački član Predsjedništva Bakir Izetbegović znao za pismo Međunarodnog suda pravde u Hagu.

Najčitanije